Breaking News
03 Νοεμβρίου 2020

Επικαλείται την πανδημία, αλλά και την κατάσταση στην Τουρκία



Η Ρωσία έχει γίνει η τελευταία χώρα που αποχώρησε από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Γυμναστικής, επικαλούμενη ανησυχίες σχετικά με τον κορονοϊό και την πολιτική κατάσταση στην Τουρκία.

Η επικεφαλής προπονητής της Ρωσίας, Βαλεντίνα Ροντιόνενκο, επιβεβαίωσε ότι η ομάδα δεν θα συμμετάσχει: «Αποφασίσαμε να μην συμμετάσχουμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα», δήλωσε η Ροντιόνενκο στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Δώδεκα χώρες έχουν ήδη αρνηθεί να πάνε στην Τουρκία λόγω του κορονοϊού, αλλά και της δύσκολης πολιτικής κατάστασης. Είναι κρίμα που φέτος δεν θα είμαστε σε θέση να αγωνιστούμε σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός. Ίσως το Δεκέμβριο θα διοργανώσουμε ένα ειδικό τουρνουά για μέλη εθνικών ομάδων», κατέληξε.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Γυμναστικής ανδρών πρόκειται να διεξαχθεί από τις 9 έως τις 13 Δεκεμβρίου, ενώ οι γυναίκες έχουν προγραμματιστεί να ακολουθήσουν από τις 17 έως τις 20 του ίδιου μήνα Δεκεμβρίου.

Η διοργάνωση έχει μείνει εκτός ολυμπιακών προκριματικών καθώς η Ευρωπαϊκή Εκτελεστική Επιτροπή Γυμναστικής αποφάσισε τον περασμένο μήνα ότι δεν ήθελε να ασκήσει πίεση στις ομοσπονδίες να πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρίντ Γκαγίμποφ επιβεβαίωσε ότι η ομοσπονδία έχει ενημερωθεί για την αποχώρηση της Ρωσίας: «Λάβαμε μια επίσημη επιστολή από τη Ρωσία ότι η ομάδα δεν θα έρθει στο επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα καλλιτεχνικής γυμναστικής», δήλωσε στο TASS. «Η άρνηση συμμετοχής δεν συνεπάγεται κυρώσεις, καθώς δεν αναφέρει κάτι το καταστατικό μας σε τέτοιες περιπτώσεις. Κάθε ομοσπονδία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει στο τουρνουά ή όχι».

Η Γερμανία ανακοίνωσε ότι αποχώρησε από το φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυμναστικής τον περασμένο μήνα. Η Βρετανία αποχώρησε επίσης από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Γυμναστικής.

Πολωνοί γυμναστές αναμένεται επίσης να χάσουν το Πρωτάθλημα, ενώ η Εθνική Ομοσπονδία της χώρας έχει ανασταλεί λόγω απλήρωτου χρέους.


sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics