Breaking News
26 Ιουνίου 2021

Τα ατομικά αγωνίσματα έδωσαν τη συνέχεια στο 28ο Βαλκανικό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών, που διεξάγεται στην Αλμπένα της Βουλγαρίας.

Μετά το χάλκινο μετάλλιο της εθνικής νέων και την 6η θέση των παίδων και των κορασίδων η Ελλάδα κυνηγά υψηλά πλασαρίσματα και στο δεύτερο μέρος της διοργάνωσης κι αν κρίνουμε από το ξεκίνημα οι προϋποθέσεις είναι πολύ καλές. Οι 8 από τους 9 αθλητές της αποστολής προχώρησαν στα κυρίως ταμπλό του απλού μπαίνοντας στην πρώτη δυάδα των ομίλων τους. Προκρίθηκαν συγκεκριμένα οι νέοι Αλέξανδρος Μαδέσης, Σωκράτης Γιαννούτσος, Κίμων Μήτκας, οι παίδες Αλέξανδρος Αλεξόπουλος, Ανδρέας Καραμπελιάς, Κώστας Μηλικούδης και οι κορασίδες Στέλλα Τζαρίδου, Λεμονιά Γκαϊντατζή. Μόνο ο έφηβος Ευστάθιος Μανωλόπουλος γνώρισε ήττα στο καθοριστικό παιχνίδι και αποκλείστηκε με την 3η θέση στον όμιλό του. Επιγραμματικά τα αποτελέσματα, καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση από κάποιο σάιτ ή άλλο ιστότοπο:

Στο απλό νέων ο Αλέξανδρος Μαδέσης αναδείχτηκε νικητής στο 4ο γκρουπ. Επιβλήθηκε του Σέρβου Πέτροβιτς, του Αλβανού Ζενέλοχα και του Βολκανότσκι από τη Βόρεια Μακεδονία.

Ο Σωκράτης Γιαννούτσος κατετάγη 2ος στο 3ο γκρουπ. Κατέβαλλε τον Σλοβένο Κοπάρ και τον Σεκούλοφ από τη Βόρεια Μακεδονία και ηττήθηκε από τον Τούρκο Τεμέλ.

Ο Κίμων Μήτκας πήρε τη 2η θέση στο 7ο γκρουπ. Ξεπέρασε τον Βόσνιο Ισαμπέγκοβιτς και τον Βούλγαρο Σάριεφ και έχασε από τον Ρουμάνο Ρόσκα.

Ο Ευστάθιος Μανωλόπουλος έμεινε 3ος στο 2ο γκρουπ. Νίκησε τον Σλοβένο Κότσιανσιτς και γνώρισε την ήττα από τον Βούλγαρο Ζάικοφ και τον Σέρβο Γιόκοφ. Το ταμπλό είναι των «32».

Στο απλό παίδων ο Ανδρέας Καραμπελιάς κυριάρχησε στον όμιλό του νικώντας εύκολα αντιπάλους από τη Βόρεια Μακεδονία (Ζακιμόβσκι), την Τουρκία (Εγκέ) και το Κόσοβο (Ανές).

Ο Αλέξανδρος Αλεξοπουλος ήρθε 2ος στο δικό του γκρουπ, καθώς νίκησε τον Βούλγαρο Ιβάνοφ και τον συμπατριώτη του Νίνκοβιτς κι έχασε από τον Ρουμάνο Οπρέα.

Ο Κώστας Μηλικούδης προκρίθηκε επίσης με τη 2η θέση όταν επικράτησε του Βόσνιου Ντάντιτς και του Κριβοκάπιτς από το Μαυροβούνιο και κάμφθηκε από τον Σλοβένο Πόντομπνικ.

Στο απλό κορασίδων πήραν και τα δύο κορίτσια τη 2η προνομιούχο θέση. Η Λεμονιά Γκαϊντατζή επιβλήθηκε της Τουρκάλας Φιντάν και της Βόσνιας Σούμπασιτς και ηττήθηκε οριακά από τη Ρουμάνα Μπεάσου.

Η Στέλλα Τζαρίδου έκαμψε την αντίσταση της Μεσάν από τη Βοσνία και της Κόλα από την Αλβανία κι έχασε από τη Ρουμάνα Μέι Ρόσου Μπιάνκα.

Στα διπλά σχηματίστηκαν αμέσως νοκ άουτ ταμπλό, απλά δεν άρχισαν σήμερα όλες οι κατηγορίες. Στο διπλό νέων οι Μαδέσης/Γιαννούτσος νίκησαν με 3-2 σετ ζευγάρι από την Τουρκία και μπήκαν στην 8άδα. Επίσης στα πέντε σετ είχαν νίκη Μήτκας/Μανωλόπουλος απέναντι σε Σέρβο και Σλοβένο και μπήκαν κι αυτοί στα προημιτελικά διεκδικώντας μετάλλιο.

Στο διπλό μικτό παίδων-κορασίδων ο Μηλικούδης και η Τζαριδου αποκλείστηκαν στον 2ο γύρο από βουλγαρικό δίδυμο, ενώ ο Αλεξόπουλος και η Γκαϊντατζή έφτασαν στον 3ο γύρο κι έχασαν από Τούρκους αθλητές. Ο Καραμπελιάς είχε συμπαίκτρια από τη Μολδαβία κι αποκλείστηκαν στον 3ο γύρο από 2-0 μπροστά στα σετ και δύο χαμένα ματς μπολ.

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Στη Γερμανία το πρώτο χρυσό μετάλλιο

Στη Βαρσοβία εξάλλου, η τέταρτη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έκλεισε με τον αποψινό τελικό του διπλού μικτού και το πρώτο χρυσό μετάλλιο πήγε στη Γερμανία. Το κατέκτησαν ο Κιου Ντανγκ και η Νίνα Μίτελχαμ νικώντας στον τελικό τους Λιούμπομιρ Πίστεϊ/Μπάρμπορα Μπαλάζοβα από τη Σλοβακία με 3-0 σετ (11-9, 11-8, 11-6).

Νωρίτερα είχαν κριθεί στα πέντε σετ και οι δύο ημιτελικοί με τη Γαλλία να γνωρίζει ισάριθμες ήττες. Το γερμανικό δίδυμο απέκλεισε τους Εμανουέλ Λεμπεσόν/Γιουάν Ναν με 3-2 και οι Πίστεϊ/Μπαλάζοβα τους Σιμόν Γκοζί/Πριτίκα Παβάντε με το ίδιο σκορ. Οι ηττημένοι των ημιτελικών πήραν το χάλκινο μετάλλιο. Στο απλό η συνέχεια δίνεται αύριο με τις 16άδες. Όσον αφορά στα τέσσερα πρώτα φαβορί έκπληξη δημιούργησε η Σουηδέζα Λίντα Μπέργκστρομ, η οποία απέκλεισε με 4-1 σετ το 3ο φαβορί της διοργάνωσης, τη Ρουμάνα Μπερναντέτ Σοκς. Αίσθηση επίσης, προκάλεσε ο Τσέχος Λούμπομιρ Γιάνκαρικ, ο οποίος νίκησε με το εντυπωσιακό 4-0 σετ τον πρώην δευτεραθλητή Ευρώπης του απλού Σιμόν Γκοζί.
Διαβάστε επίσης:

Formula 1- Στύρια: Κυρίαρχος ο Φερστάπεν και στη 2η περίοδο των ελεύθερων δοκιμαστικών

 

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα: Αποκλεισμός στους «32» για τον Γκιώνη

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics