Breaking News
28 Ιουνίου 2021

Η κυριαρχία της Γερμανίας χαρακτήρισε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, που ολοκληρώθηκε αργά το Eurpean aponomi_womenαπόγευμα στη Βαρσοβία.

Μετά το χρυσό μετάλλιο στο διπλό μικτό την Παρασκευή η χώρα της κεντρικής Ευρώπης σημείωσε σήμερα 3 ακόμα πρωτιές στη διοργάνωση και συνολικά κατέκτησε τους 4 από τους 5 τίτλους των ατομικών αγωνισμάτων! Κεντρικό πρόσωπο σε ένα ακόμη Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Γερμανός Τίμο Μπολ. Με κλεισμένα τα 40 του χρόνια αυτός ο τεράστιος αθλητής αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό ανδρών για 8η χρονιά! Δικαιολογημένα οι προβολείς έπεσαν και στη συμπατριώτισσά του Πετρίσα Σόλια, διότι πρόσθεσε δύο νέους τίτλους στην καριέρα της: Στο απλό γυναικών και λίγο νωρίτερα στο διπλό γυναικών με την επίσης Γερμανίδα Σαν Σιαονά. Σε άλλη χώρα πήγε μόνο ο τίτλος στο διπλό ανδρών. Τον κατέκτησαν οι Ρώσοι Μαξίμ Γκρέμπνεφ/Λεβ Κάτσμαν.                                                                            

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρσοβίας αναβλήθηκε πέρσι λόγω της πανδημίας και τελικά έγινε σχεδόν τρία χρόνια μετά το Αλικάντε, όταν επίσης αφορούσε στα ατομικά αγωνίσματα. Η αποτελεσματικότητα της Γερμανίας θύμισε… Κίνα στις παγκόσμιες διοργανώσεις, καθώς στη σημερινή έκτη και τελευταία μέρα είχε μόνο δικούς της αθλητές στους τελικούς τριών αγωνισμάτων!

Στο απλό ανδρών ο Τίμο Μπολ κράτησε τα πρωτεία από το 2018 κι έδειξε ότι παραμένει «βασιλιάς» της Ευρώπης ακόμη και σε προχωρημένη αθλητικά ηλικία. Μπορεί φυσιολογικά να έχει πέσει σε ταχύτητα, αλλά παίζει με τη σπουδαία τεχνική και την απαράμιλλη ψυχραιμία του και μεγαλώνει τα ρεκόρ του και τον θρύλο του. Στη 16άδα απέκλεισε στο όριο (4-3 σετ) τον συμπατριώτη του Μπένεκντιτ Ντούντα, στα προημιτελικά τον πολύ φορμαρισμένο Σουηδό και συμπαίκτη του στην Μπορούσια Ντίσελντορφ, Άντον Σέλμπεργκ με 4-1 και στη 4άδα το νούμερο 1 φαβορί, τον Σουηδό Ματίας Φαλκ, επίσης με 4-2! Στον τελικό «μονομάχησε» μία ακόμη φορά σε κορυφαία διοργάνωση με τον Ντιμίτρι Οβτσάροφ, που στα προημιτελικά είχε αποκλείσει πολύ δύσκολα με 4-3 τον Τσέχο Λούμπομιρ Γιάνκαρικ και στα ημιτελικά τον Πορτογάλο Μάρκος Φρέιτας με 4-2. Ο Μπολ έχασε το 1ο σετ, αλλά γενικά ήταν καλύτερος στα πιο κρίσιμα σημεία και πανηγύρισε τη νέα ευρωπαϊκή πρωτιά με 4-1 σετ (9-11, 11-6, 9, 11-8, 11-8). Φρέιτας και Φαλκ κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Να θυμίσουμε ότι ο Μπολ είχε πάρει τον πρώτο τίτλο στο αγώνισμα τον Απρίλιο του 2002, στο Ζάγκρεμπ, όταν είχε νικήσει στον τελικό τον δικό μας Καλλίνικο Κρεάνγκα.

Γερμανική υπόθεση ήταν και ο τελικός στο απλό γυναικών . Η Πετρίσα Σόλια και η Σαν Σιαονά έπαιξαν μαζί στο διπλό, αλλά κλήθηκαν ν’ αναμετρηθούν για το χρυσό μετάλλιο στο απλό. Η αριστερόχειρας Σόλια απέδωσε εξαιρετικά απέναντι στο ιδιόμορφο παιχνίδι της φίλης της με το κομπίνα-λάστιχο («δοντάκι») και το ασιατικό πιάσιμο στη ρακέτα και πήρε τη νίκη με 4-1 σετ (11-7, 11-3, 11-9, 4-11, 11-2). Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία για τη Σόλια στην έως τώρα καριέρα της. Στα ημιτελικά η Σόλια απέκλεισε με 4-2 την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2015 Ελιζαμπέτα Σαμάρα από τη Ρουμανία, ενώ η Σαν νίκησε εύκολα με 4-0 τη φιναλίστ του τελικού το 2009 και το 2018 Μαργαρίτα Πεσότσκα από την Ουκρανία. Οι ηττημένες των ημιτελικών πήραν το χάλκινο μετάλλιο.

Στο διπλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πήραν το χρυσό μετάλλιο οι Ρώσοι Μαξίμ Γκρέμπνεφ και Λεβ Κάτσμαν. Έφτασαν στη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας τους νικώντας στον τελικό τους Γιάκαμπ Ντίγιας και Σεντρίκ Νούτινκ (Πολωνία/Βέλγιο) με 3-1 σετ (12-10, 11-8, 8-11, 11-7). Την 3η θέση πήραν οι Ούγγροι Άνταμ Ζούντι/Νάντορ Εσέκι και οι Πορτογάλοι Τιάγκο Απολόνια/Ζοάο Μοντέιρο.

Γερμανικά ζευγάρια τέλος συναντήθηκαν στον τελικό του διπλού γυναικών. Από τη μια πλευρά οι Σαν Σιαονά/Πετρίσα Σόλια και από την άλλη οι Νίνα Μίτελχαμ/Σαμπίν Γουίντερ. Το ματς ήταν πολύ κλειστό και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η Σαν και η Σόλια πήραν τη νίκη με 3-2 και πανηγύρισαν τον 3ο συνεχόμενο ευρωπαϊκό τίτλο της Γερμανίας στο αγώνισμα (7-11, 11-7, 10-12, 11-8, 11-8). Η Μίτελχαμ έχασε αυτή την ευκαιρία, αλλά δεν έφυγε χωρίς τρόπαιο από τη Βαρσοβία, αφού την Παρασκευή είχε αναδειχτεί νικήτρια στο διπλό μικτό με τον συμπατριώτη της Κιου Ντανγκ. Το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό γυναικών πήραν οι Γαλλίδες Στεφανί Λουιλέτ/Γιουάν Τζια Ναν και οι Ουκρανές Γκάνα Γκαπόνοβα/Τατιάνα Μπιλένκο.
Διαβάστε επίσης: 

Όλα τα ζώδια 28/06

 

Ηλεκτρονική υποβολή από σήμερα 14 δημοφιλών αιτήσεων πολιτών και αθλητικών φορέων προς τη ΓΓΑ                                                                                                        

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics