Breaking News
29 Ιουνίου 2021

Ο Γιάννης Κιοσελόγλου και η Άντζελα Νουρέ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στα ατομικά αγωνίσματα του Πανελληνίου πρωταθλήματος παμπαίδων-παγκορασίδων, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της Φλώρινας.

Ο αθλητής του Ποσειδώνα Λουτρακίου αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας 2021 στα 11 χρόνια του κι έφυγε με τρία χρυσά μετάλλια από τη διοργάνωση, καθώς πρώτευσε επίσης σε διπλό και ομαδικό. Επιπλέον, χάρισε στην πόλη του και το σωματείο του μία πανελλήνια πρωτιά στο απλό ύστερα από 48 ολόκληρα χρόνια. Η 12χρονη Νουρέ του Πανιωνίου Α.Ο. Χίου έκανε πολλά βήματα παραπάνω μετά το χάλκινο μετάλλιο της περσινής σεζόν στην ίδια πόλη. Αφού κατέκτησε τον πανελλήνιο τίτλο στο ομαδικό αναδείχτηκε σήμερα πανελληνιονίκης στο απλό και το διπλό παγκορασίδων! Στο διπλό αγοριών κατέκτησαν την πρωτιά ο Γιάννης Κιοσελόγλου και ο Κώστας Φάκαρος του Ποσειδώνα Λουτρακίου. Στο διπλό κοριτσιών η Άντζελα Νουρέ και η Βασιλική Μπουλά από τον Ποσειδώνα Χίου. Ήταν η δεύτερη επίσημη διοργάνωση στο άθλημα μετά το τέλος της καραντίνας. Πέτυχε από κάθε άποψη, ενώ είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι είχε πλήρη κάλυψη στο ίντερνετ με καθημερινές ζωντανές μεταδόσεις και βιντεοσκόπηση όλων των αγώνων για το κανάλι της ομοσπονδίας στο youtube. Μαζί με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και τον τοπικό Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες ήταν συνδιοργανωτές του πρωταθλήματος ο Δήμος Φλώρινας, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας.

Αξιοσημείωτα και τα εξής στοιχεία για τα παιδιά, που βρέθηκαν στα μετάλλια: Ο Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής και η Στέλλα Μαυροματάκη ήταν οι φιναλίστ στους τελικούς του απλού. Ακριβώς στην ίδια θέση είχαν καταφέρει να βρεθούν και πέρσι στη Φλώρινα. Ο αθλητής από τις Σάρισες πήρε μέρος φέτος στους τελικούς και των τριών αγωνισμάτων. Η Χανιώτισσα αθλήτρια μετείχε και στον τελικό του διπλού παγκορασίδων. Ο Κώστας Φάκαρος κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια στο διπλό και το ομαδικό. Δύο οι πρωτιές στα αντίστοιχα αγωνίσματα και για τη 12χρονη Βασιλική Μπουλά από τη Χίο, η οποία επίσης βρέθηκε ξανά στα μετάλλια του απλού. όπως έκανε και το 2019 και το 2020.

Στον τελικό του απλού αγοριών αναμετρήθηκαν τα δύο πρώτα φαβορί. Ο Κιοσελόγλου (νούμερο 2) είχε επικρατήσει του Σαμπαλή και στον τελικό του ομαδικού το Σάββατο. Σήμερα ήταν επίσης πιο σταθερός από τον αντίπαλό του και είχε καλύτερη τακτική. Πολύ κρίσιμο ήταν το 2ο σετ όπου ο αθλητής από το Λουτράκι έχανε 7-9 και ανέτρεψε την κατάσταση με τέσσερις συνεχόμενους πόντους (11-8, 11-9, 7-11, 11-8). Με την επιτυχία του πρόσθεσεξανά ένα χρυσό στο αγώνισμα του απλού, για τον σύλλογο της πόλης του, ύστερα από 48 χρόνια και τον πανελλήνιο τίτλο, που είχε ο Γρηγόρης Παντελέων στο απλό παίδων.

Και οι δύο φιναλίστ ήταν απευθείας στο ταμπλό και είχαν bye στον 1ο γύρο. Ο Κιοσελόγλου ξεπέρασε τον Απόστολο Βατσακλή (ΣΠΑ Λυκόβρυσης-Πεύκης) με 3-0 σετ στη 16άδα, τον Θεοφάνη Μήτκα (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) με 3-0 στα προημιτελικά και τον Κωνσταντίνο Αλεξούδη με 3-1 στα ημιτελικά.

Ο Σαμπαλής απέκλεισε τον Παναγιώτη Σκούντζο από τον Άρη 2006 με 3-0 σετ στη 16άδα, τον Κωνσταντίνο Τούλια από τον Πανελλήνιο Γ.Σ. με 3-2 (και ανατροπή από 0-2) στην 8άδα και τον Κώστα Φάκαρο με 3-1 στην 4άδα.

Στον τελικό του απλού παγκορασίδων η Άντζελα Νουρέ από τη θέση 3 των φαβορί συνάντησε το νούμερο 5, τη Στέλλα Μαυροματάκη. Σε όμορφο αγώνα πέρασε τα χτυπήματά της, είχε καλό ρυθμό κι έφτασε στη νίκη με 3-0 σετ (11-6, 11-7, 11-8).

Η Νουρέ αγωνίστηκε κατευθείαν στο ταμπλό και στην πορεία της ως τον τελικό νίκησε την Ανδριανή Δρακονταείδη από τον Α.Ο. Δάφνης-Υμητού με 3-0 σετ στη 16άδα, την Άννα Μήτκα της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης με 3-0 στην 8άδα και την περσινή πρωταθλήτρια Γεωργία Σπανού με 3-1 στην 4άδα.

Η Μαυροματάκη άρχισε τους αγώνες της από τα γκρουπ. Κυριάρχησε στο 1ο νικώντας τη Ναταλία Καπαγιαννίδου (ΑΣΕΑ Κοζάνης) και την Παρασκευή Σπανού (Σάρισες Φλώρινας) με 3-0 σετ. Στα νοκ άουτ απέκλεισε τη Νεστορία Χρυσοστομίδου (Σάρισες) με 3-0 σετ στη 16άδα, τη Βασιλική Μπουλά (2ο φαβορί του αγωνίσματος και φιναλίστ του τελικού το 2019) με 3-2 στα προημιτελικά και τη Χριστίνα Τζενίδη με 3-1 στα ημιτελικά.

Στον τελικό του διπλού παμπαίδων συναντήθηκαν τα δύο πρώτα φαβορί. Ο Γιάννης Κιοσελόγλου και ο Κώστας Φάκαρος, που προχώρησαν από τη θέση 2 του ταμπλό, απέδωσαν καλύτερα από τους Χρυσοβαλάντη Σαμπαλή/Κωνσταντίνο Αλεξούδη κι έφτασαν στη νίκη με 3-0 σετ (11-3, 11-5, 11-8). Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όλη την πορεία του στα νοκ άουτ το δίδυμο του Ποσειδώνα δεν έχασε ούτε σετ.

Στον τελικό του διπλού παγκορασίδων οι Χιώτισσες Άντζελα Νουρέ/Βασιλική Μπουλά είχαν προβάδισμα στα προγνωστικά απέναντι στις Στέλλα Μαυροματάκη/Κατερίνα Ιωάννου. Το επιβεβαίωσαν στα δύο πρώτα σετ που πήραν με διαφορά, στη συνέχεια αντιμετώπισαν δυσκολίες, αλλά στο τέλος επικράτησαν με 3-1 (11-5, 11-3, 7-11, 12-10). Να σημειωθεί ότι στην 8άδα οι Μαυροματάκη/Ιωάννου είχαν αποκλείσει με 3-2 σετ το 2ο φαβορί, τις Γεωργία Σπανού/Ειρήνη Χρυσοστομίδου από τις Σάρισες Φλώρινας.

Μικρό διάλειμμα έγινε πριν από τους ημιτελικούς και μία ειδική βράβευση από τη διοίκηση των Σαρισών Φλώρινας προκάλεσε συγκίνηση σε όλους τους παριστάμενους. Για όσα πρόσφερε στις Σάρισες και το βορειοελλαδίτικο πινγκ πονγκ το σωματείο τίμησε μετά θάνατον τον διαιτητή και βετεράνο αθλητή Κωνσταντίνο Πετσούκη στο πρόσωπο της συζύγου του. Ο Πετσούκης, που υπήρξε από τους στυλοβάτες της προσπάθειας στην ίδρυση του τοπικού Α.Σ.Ε.Α. κι έγινε και μέλος της διοικητικού συμβουλίου, απεβίωσε πριν από λίγους μήνες με συμπτώματα κορωνοϊού. Ο πρόεδρος των Σαρισών και Β’ αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Γιώργος Λυγούρας, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και συνεχάρη γονείς και σωματεία για τη βοήθεια προς τα παιδιά, τόνισε ότι ο εκλιπών άνηκε στην οικογένεια του πινγκ πονγκ της Φλώρινας, ήταν από τα άτομα που συνέβαλαν στο ξεκίνημα και την ανάπτυξη του σωματείου κι ότι έχασε έναν πολύ καλό φίλο και συνεργάτη. Η σύζυγος Ολυμπία Τσάτσα ευχαρίστησε τις Σάρισες για τη βράβευση και στάθηκε στο πόση χαρά έπαιρνε ο Κωνσταντίνος Πετσούκης όχι μόνο με το να διαιτητεύει και να ψυχαγωγείται με το αγαπημένο του άθλημα, αλλά και με το να βοηθάει τους μικρούς σε ηλικία αθλητές και να τους βλέπει να προοδεύουν. Και στο κλείσιμο των αγώνων ο Γιώργος Λυγούρας έδωσε συγχαρητήρια στις αποστολές, όπως και σε όλους τους συντελεστές για την πετυχημένη διοργάνωση.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Γιάννης Κιοσελόγλου (Ποσειδών Λουτρακίου)

2. Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής (Σάρισες Φλώρινας)

3. Κώστας Φάκαρος (Ποσειδών Λουτρακίου)

-. Κωνσταντίνος Αλεξούδης (Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας)

ΑΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Άντζελα Νουρέ (Πανιώνιος Α.Ο. Χίου)

2. Στέλλα Μαυροματάκη (Ο.Α. Χανίων)

3. Γεωργία Σπανού (Σάρισες Φλώρινας)

-. Χριστίνα Τζενίδη (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Κώστας Φάκαρος/Γιάννης Κιοσελόγλου (Ποσειδών Λουτρακίου)

2. Χρυσοβαλάντης Σαμπαλής/Κωνσταντίνος Αλεξούδης (Σάρισες Φλώρινας/Φιλία Ορεστιάδας)

3. Δημήτρης Γεωργαλλίδης/Απόστολος Βατσακλής (ΣΠΑ Λυκόβρυσης-Πεύκης)

-. Θεοφάνης Μήτκας/Χρήστος Αϊβάζης (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Βασιλική Μπουλά/Άντζελα Νουρέ (Πανιώνιος Α.Ο. Χίου)

2. Κατερίνα Ιωάννου/Στέλλα Μαυροματάκη (Α.Ε.Σ. Ίκαρος Καστριτσίου/Ο.Α. Χανίων)

3. Χριστίνα Τζενίδη/Άννα-Φανουρία Μήτκα (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)

-. Δέσποινα Δημητρίου/Αθανασία Γκόγκα (ΑΛΦΑ Καλλιθέας)
Διαβάστε επίσης:

Formula 1 – Mercedes: Κατέθεσε τα όπλα, ή είναι κίνηση τακτικής;

 

Ο καιρός σήμερα 29/06/2021[vid]

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics