Breaking News
25 Ιουλίου 2021

Μέχρι ν’ αρχίσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο γνωρίζαμε τέσσερις αθλητές, που κατέχουν με επτά συμμετοχές το σχετικό ρεκόρ στα Ολυμπιακά τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Από σήμερα πάει δίπλα τους και μία γυναίκα. Η Ολουφούνκε Οσονάικε από τη Νιγηρία αγωνίστηκε στον προκριματικό γύρο του απλού κι έγραψε ιστορία. Πήρε μέρος για 7η φορά στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση, έγινε η πρώτη γυναίκα που το κατάφερε στο άθλημα κι έβαλε το όνομά της μαζί με εκείνα του Σουηδού Γιόργκεν Πέρσον, του Βέλγου Ζαν Μισέλ Σέιβ, του Κροάτη Ζόραν Πρίμορατς και του Νιγηριανού Σεγκούν Τοριόλα. Στον αγώνα του Σαββάτου ηττήθηκε με 4-1 σετ από την Λιου Τζουάν (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) και αποκλείστηκε. Δεν έβγαλε στεναχώρια όμως και προφανώς το σημαντικότερο για εκείνη ήταν το ρεκόρ συμμετοχών. Τόνισε πάντως, ότι για το Παρίσι το 2024 δεν θα το επιχειρήσει ξανά…Αυτό ήταν το τελευταίο της ματς σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Ποτέ δεν τα παρατήρησα, είμαι εδώ σήμερα και είμαι τόσο χαρούμενη που αγωνίστηκα ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχασα και υποτίθεται θα έπρεπε να είμαι λυπημένη. Πραγματικά, όμως, χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ. Αυτό είναι το πνεύμα των Αγώνων. Στο Παρίσι σίγουρα δεν θα είμαι. Θα παρακολουθήσω τους Αγώνες ως θεατής», δήλωσε η 46χρονη πλέον Οσονάικε, που ζει στο Αμβούργο της Γερμανίας και ήταν σερί παρούσα στα Ολυμπιακά τουρνουά από το 1996 έως σήμερα.

ΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΜΙΚΤΟΥ

Τα αγωνίσματα του απλού έχουν δρόμο ακόμα στο Ολυμπιακό τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, όμως το διπλό μικτό, που έκανε σήμερα την πρεμιέρα του στο Ολυμπιακό πρόγραμμα μπήκε ήδη σε κρίσιμη φάση, αφού είχε μόλις 16 συμμετοχές και νοκ άουτ σύστημα διεξαγωγής από την αρχή. Ο 1ος γύρος του αγωνίσματος κύλησε χωρίς εκπλήξεις και σίγουρα δεν λαμβάνεται σαν τέτοια ο αποκλεισμός των σημερινών δευτεραθλητών Ευρώπης Λούμπομιρ Πίστεϊ/ Μπάρμπορα Μπαλάζοβα από τη Σλοβακία. Εξίσου δυνατό ζευγάρι άλλωστε, τους απέκλεισε και συγκεκριμένα οι Ρουμάνοι Οβίντιου Ιονέσκου/Μπερναντέτ Σοκς με 4-1 σετ. Συνολικά τρία ευρωπαϊκά ζευγάρια μπήκαν στα προημιτελικά του διπλού μικτού και διεκδικούν αύριο υψηλότερο πλασάρισμα. Οι Εμανουέλ Λεμπεσόν/ Γιουάν Τζια Ναν από τη Γαλλία και οι Πάτρικ Φρανζίσκα/Πετρίσα Σόλγια από τη Γερμανία είναι τα άλλα δύο.

Τα υπόλοιπα πέντε ζευγάρια είναι φυσικά από την Ασία. Για την είσοδο στην 4άδα μάλιστα, θα συγκρουστούν μεταξύ τους τα δύο από αυτά. Ο Λι Γιουν Τζου/Τσεν Ι Τσινγκ από την Ταϊπέι αναμετρώνται αύριο στις 5 το πρωί (Ελλάδας) με τους Λι Σανγκ Σου/Τζεόν Τζιχέ από την Κορέα. Το έργο της Ευρώπης βεβαίως, θα είναι πολύ δύσκολο. Ο Ιονέσκου και η Σοκς συναντούν (στις 04:00) το 1ο φαβορί, τους Κινέζους Σου Σιν/Λιου Σιβέν, ο Φρανζίσκα και η Σόλγια το νούμερο 2 τους Ιάπωνες Τζουν Μιζουτάνι/Μίμα Ίτο (στις 05:00) , ενώ ο Λεμπεσόν και η Γιουάν αντιμετωπίζουν τους Βονγκ Τσου Τινγκ/Ντου Χόι Κιμ από το Χονγκ Κονγκ (04:00).

Το διπλό μικτό, που επίσης έχει ματς για τις θέσεις 3-4, είναι αγώνισμα, στο οποίο η οικοδέσποινα Ιαπωνία απειλεί ξεκάθαρα την Κίνα…

Στα αγωνίσματα του απλού δεν έγινε η μεγάλη έκπληξη στον 1ο γύρο (η αρχή στο τουρνουά έγινε με το PreliminaryRound). Ωραίο και αμφίρροπο ήταν το ματς της Γιάννα Νόσκοβα με την Πριτίκα Παβάντε με την έμπειρα Ρωσίδα ν’ αποκλείει με 4-2 σετ τη σπουδαία 16άχρονη αθλήτρια από τη Γαλλία.

Στα επτά σετ κατέβαλλαν ο Λαμ Σίου Χανγκ (Χονγκ Κονγκ) τον Μπρίαν Αφανάντορ (Πουέρτο Ρίκο), η Σιάο Τζενί (Πορτογαλία) την Κριστίνα Σέλμπεργκ (Σουηδία), η Πολίνα Τριφόνοβα (Βουλγαρία) τη Σάρα Ντε Νούτε (Λουξεμβούργο) και η Σουτίρθα Μουκερτζέ (Ινδία) τη Λίντα Μπέργκστρομ (Σουηδία). Στο Tokyo Metropolitan Gym τα ματς του 2ου γύρου στο απλό (σ.σ. των «64») γίνονται αύριο από τις 08:00 ώρα Ελλάδας και μετά.
Διαβάστε επίσης:

 Ευρωπαϊκό νέων: Χάθηκε το ματς μπολ, στις θέσεις 5-8 του διπλού κοριτσιών U19 Παπαδημητρίου/Σινγκεορζάν

 

 

Μεγάλη νίκη με buzzer beater για τις Κορασίδες του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics