Breaking News
21 Αυγούστου 2021

Διεθνές Όπεν Τσεχίας: Σήμερα έμαθαν τις αντιπάλους τους στο Όλομουτς


Με έντονη ελληνική παρουσία, που αφορά καθαρά στο γυναικείο φύλο, αρχίζει αύριο (21/8), στο Όλομουτς, το δυνατό διεθνές Όπεν της Τσεχίας, το οποίο είναι ενταγμένο στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Θα διαρκέσει έως τις 25 Αυγούστου. Το τουρνουά είναι μία πολύ καλή ευκαιρία, για γερά τεστ ενόψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγονται στο Βελιγράδι από τις 27 έως τις 29 Αυγούστου, για τις αθλήτριες της εθνικής πινγκ πονγκ γυναικών, στο στάδιο 1 της 2ης κατηγορίας.

Στην Τσεχία θ’ αγωνιστούν οι: Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Ελισάβετ Τέρπου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα και Αλίκη Κιούφη. Σήμερα (Παρασκευή, 20/8) έμαθαν τις αντιπάλους τους σε απλό και διπλό, ενώ για την Τόλιου να σημειωθεί ότι είναι φαβορί νούμερο 12 στις γυναίκες και αποφεύγει την προκριματική διαδικασία. Τις αθλήτριες θα κοουτσάρει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Καρύτσας.

Στο απλό γυναικών έχουν σχηματιστεί 18 προκριματικά γκρουπ. Στο κυρίως ταμπλό των «32» θα προκριθούν 16 αθλήτριες για να συμπληρώσουν τα 16 φαβορί. Από τα γκρουπ προχωρούν μόνο οι νικήτριες, ωστόσο για τέσσερις από αυτές θα χρειαστεί κι ένας νοκ άουτ προκριματικός. Συγκεκριμένα στα νοκ άουτ περνούν απευθείας οι νικήτριες των γκρουπ 1 έως 14, ενώ για εκείνες των γκρουπ 15-18 θα γίνουν δύο ματς σε μίνι ταμπλό για να προκύψουν ακριβώς οι 16 προκρίσεις.

Η Παρίδη είναι επικεφαλής στο 8ο γκρουπ. Έχει αντιπάλους την Έμιλι Μπόλτον από την Αγγλία και την Τέσσι Γκοντερίνγκερ από το Λουξεμβούργο. Η Παπαδημητρίου κληρώθηκε στο 9ο γκρουπ. Εκεί είναι επικεφαλής η Κατσιάρινα Μπαραβόκ από τη Λευκορωσία κι επίσης αντίπαλος η Νέλα Χανάκοβα από την Τσεχία.

Στο 10ο γκρουπ βρίσκεται η Κιούφη και θ’ αντιμετωπίσει την Ινδή Σελένα Σελβακουμάρ (επικεφαλής) και την Τσέχα Μαρκέτα Σενσίκοβα. Η Τέρπου πήγε στο 16ο γκρουπ. Θα τεθεί αντιμέτωπη με την Τσέχα Καρολίνα Μινάροβα (επικεφαλής) και τη Ρωσίδα Ντάσα Σινκάροβα. Η Τσεκούρα θ’ αγωνιστεί στο 17ο και προτελευταίο γκρουπ. Θα κοντραριστεί με την Τσέχα Ταμάρα Τομάνοβα (επικεφαλής) και τη Γερμανίδα Φρανζίσκα Σρέινερ.

Στην κορυφή του ταμπλό βρίσκεται η κινεζικής καταγωγής Γιανγκ Σιαοσίν από το Μονακό, που σήμερα κατέκτησε την πρωτιά στο απλό γυναικών στο Contender της Βουδαπέστης. Την Τόλιου δεν τη βοήθησε η κλήρωση πάντως, διότι αν περάσει τον 1ο γύρο βρίσκει πιθανότατα μπροστά τη Γιανγκ. Στη βάση του ταμπλό ως 2ο φαβορί είναι η Παουλίνα Βέγκα από τη Χιλή.

Οι αγώνες κοριτσιών Under 21 αρχίζουν από ταμπλό των «64». Η 21χρονη Τέρπου έχει bye στον 1ο γύρο και στο 2ο συναντά την Κλάρα Χραμπίκοβα από την Τσεχία. Η 17χρονη Παπαδημητρίου προχωρά επίσης χωρίς αγώνα στις «32» κι εκεί περιμένει τη νικήτρια από τον αγώνα Νόμιν Μπάασαν (Σουηδία)-Ντάσα Σινκάροβα (Σλοβακία).

Στο διπλό γυναικών σχηματίστηκε αρχικά προκριματικό ταμπλό των «32». Η Παρίδη και η Τόλιου έχουν bye και στη 16άδα αντιμετωπίζουν τις Τσέχες Ταμάρα Τομάνοβα/Κριστίνα Μικούλκοβα. Η Τέρπου με την Παπαδημητρίου προχωρούν επίσης χωρίς αγώνα και μετά θα διεκδικήσουν την πρόκριση απέναντι στο νούμερο 1 του συγκεκριμένου ταμπλό, τις Ριθ Τένισον/Αργκάνα-Γκίρις Καμάτ από την Ινδία.

Διαβάστε επίσης:

 

Οι καλύτερες στιγμές του Διαμαντίδη στην Euroleague! [vid]

 

 

 

Σήμερα 20 Αυγούστου γιορτάζουν

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics