Breaking News
13 Ιουλίου 2023

Οκτώ συναντήσεις ομαδικού περιλαμβάνει για τα ελληνικά χρώματα η αυριανή 14/07 εναρκτήρια ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων 2023.

Η κορυφαία διοργάνωση για τις ηλικίες μέχρι 15 και μέχρι 19 ετών διεξάγεται στο Γκλίβιτσε της Πολωνίας από αύριο μέχρι την Κυριακή 23/07 και συγκεντρώνει κάτι λιγότερο από 550 αθλητές και αθλήτριες από 44 χώρες της γηραιάς ηπείρου. Η Ελλάδα θα έχει την Παρασκευή από δύο αγώνες στις 4 κατηγορίες και κάνει πρεμιέρα με την Εσθονία στις νεάνιδες, το Κόσοβο στους παίδες, τη Σουηδία στις κορασίδες στις 10:00 δική μας ώρα (09:00 τοπική) και με το Λουξεμβούργο στους εφήβους στις 12:10 (11:10 τοπική). Οι εθνικές μας ομάδες έφτασαν το μεσημέρι σήμερα 13/07 στην Πολωνία και το απόγευμα θα κάνουν προπόνηση στο Arena Gliwice, που είναι από χτες 12/07 έτοιμο, με 24 αγωνιστικά τραπέζια. Στην αποστολή βρίσκονται οι έφηβοι Αλέξανδρος Μαδέσης, Στάθης Μανωλόπουλος, Διονύσης Τιμαμόπουλος, Αλέξανδρος Αλεξόπουλος, οι νεάνιδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Χρυσή Φωτιάδου, Λεμονιά Γκαϊντατζή, Στέλλα Τζαρίδου, οι παίδες Γιάννη Κούτρα, Γιώργος Κοσμάς, Κωνσταντίνος Φάκαρος, οι κορασίδες Μαύρα Κοντοπούλου, Βασιλική Μπουλά, Άλκηστις Κασίμη και οι προπονητές Γιώργος Καρύτσας (υπεύθυνος για τις νεάνιδες), Χρήστος Βατσακλής (στους εφήβους), Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (στους παίδες) και Δημήτρης Παπαδημητρίου (στις κορασίδες).

Ακολουθεί ως συνοδός η μητέρα της Μπουλά και προπονήτρια του Ωρίωνα Χίου Ρούλα Λαμπρινίδη. Νωρίς το πρωί βρέθηκε στο αεροδρόμιο για να ξεπροβοδίσει τους διεθνείς εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. η ειδική γραμματέας και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Ξένια Στάθη (μητέρα της Παπαδημητρίου). Το επίσης αυριανό (16:30) ματς της Ελλάδας στις νεάνιδες, για τη 2η αγωνιστική του ομίλου, κόντρα στη Φινλανδία, θα μεταδοθεί ζωντανά στο ίντερνετ από το τραπέζι 1 στο λινκ https://www.ettu.tv/en-int/livestream/2023-orlen-eyc-gliwice-table-1/1627361.

Οι συμμετοχές στα ομαδικά είναι 39 στους εφήβους, 37 στις νεάνιδες, 38 στους παίδες και 34 στις κορασίδες. Πάντα στην Α κατηγορία τα γκρουπ είναι 4 κι έχουν από 4 ομάδες. Στη Β κατηγορία, όπου ανήκει η Ελλάδα, τα γκρουπ συνήθως είναι 6, απλά φέτος στις κορασίδες σχηματίστηκαν 4 (και τα 2 είναι των 5 ομάδων). Στο απλό εφήβων πρόκειται να πάρουν μέρος 161 αθλητές, στο απλό νεανίδων 147 αθλήτριες, στο απλό παίδων και κορασίδων 124 και 109 παιδιά αντίστοιχα.

Η εθνική εφήβων αγωνίζεται από την 3η σειρά των seeding στο 6ο γκρουπ με αντιπάλους το Λουξεμβούργο (επικεφαλής), τη Λιθουανία και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Οι νεάνιδες έχουν κληρωθεί στο 8ο γκρουπ με την Αυστρία (επικεφαλής), την Εσθονία και τη Φιλανδία. Ήταν στα δεύτερα φαβορί των γκρουπ για την κλήρωση.

Επίσης από τη 2η σειρά των seedingοι παίδες είναι στο 9ο γκρουπ και τίθενται αντιμέτωποι με το Αζερμπαϊτζάν (επικεφαλής), το Κόσοβο και τη Μολδαβία.

Η εθνική κορασίδων από την 4η σειρά των seedingβρίσκεται στο 7ο γκρουπ και αντιμετωπίζει την Κροατία (επικεφαλής), τη Σουηδία και την Εσθονία.

Στις πρώτες 5 ημέρες διεξάγονται τα ομαδικά και στις 5 επόμενες τα ατομικά. Άλλα με περισσότερες θεωρητικά πιθανότητες και άλλα με λιγότερες τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα θα παλέψουν για την άνοδο στην Α κατηγορία. Ο βασικός στόχος είναι και φέτος το ομαδικό κι από κει και πέρα σαφώς υπάρχει η δυνατότητα για καλά πλασαρίσματα στα ατομικά αγωνίσματα.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

Στα ατομικά αγωνίσματα είναι απλό και συνηθισμένο το σύστημα διεξαγωγής, αλλά στο ομαδικό χωρίζεται σε τρία στάδια. Αρχικά στο κάθε γκρουπ οι εθνικές ομάδες αναμετρώνται μεταξύ τους με το σύστημα ένας προς όλους. Και στην Α (Level 1, όπως αναφέρεται από την ETTU) και στη Β κατηγορία (Level 2).

Ακολουθούν αγώνες πλέι οφ. Στα πλέι οφ 1 σχηματίζουν δύο ζευγάρια οι ομάδες, που έχουν τερματίσει στην 3η θέση των γκρουπ του Level1. Στα πλέι οφ 2 μετέχουν οι χαμένοι από τα δύο ματς των πλέι οφ 1, οι νικητές από τα γκρουπ 5, 6, 7, 8, 9 και 10 (Level 2) και οι 4οι από τα 4 γκρουπ του Level 1. Δώδεκα οι ομάδες δηλαδή και 6 οι αγώνες.

Στο στάδιο 3 υπάρχει από τη μια πλευρά το κυρίως ταμπλό των «16», που γίνεται με προοδευτικό νοκ άουτ (περνάνε σε αυτό οι 2 πρώτες ομάδες από τα 4 γκρουπ της Α κατηγορίας, οι 2 νικητές των πλέι οφ 1 και οι 6 νικητές των πλέι οφ 2) κι από την άλλη τα ματς κατάταξης για τις υπόλοιπες θέσεις. Κάποια διαφορά παρουσιάζει το σύστημα διεξαγωγής στις κορασίδες, επειδή είναι λιγότερες οι συμμετοχές. Για τα πλέι οφ 1 η ETTUσημειώνει ότι θα διεξαχθούν 4 αγώνες ανάμεσα στις ομάδες, που θα πάρουν την 3η θέση στα 4 γκρουπ του Level 1 και τις ομάδες, που θα τερματίσουν στη 2η θέση των 4ων γκρουπ του Level 2. Για τα πλέι οφ 2 προβλέπονται άλλα 4 ματς ανάμεσα στις 4ες ομάδες των γκρουπ του Level 1 και τις νικήτριες των 4ων γκρουπ του Level 2.

Ανέκαθεν σημαντική για την Ελλάδα και η διαδικασία για τις θέσεις 17-28 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (πρώτα σε νέα γκρουπ κι έπειτα σε μίνι ταμπλό) διότι η 17η θέση οδηγεί στην άνοδο στην Α κατηγορία. Αντίθετα, οι χώρες, που μετά την είσοδό τους στο κυρίως ταμπλό μένουν στη 16η θέση, δεν εξασφαλίζουν την άνοδο για την επόμενη χρονιά και μένουν στη Β κατηγορία, όπως δυστυχώς συνέβη πέρσι με την εθνική μας ομάδα των παίδων. Η Ελλάδα θα ήθελε αρχικά πρωτιές στα γκρουπ ώστε να πάει στα πλέι οφ 2 ή έστω τη 2η θέση στα γκρουπ ώστε να διατηρήσει ελπίδες ανόδου μέσα από τους αγώνες 17-28.

Στο απλό 32 seeded players θα είναι απευθείας στα κυρίως ταμπλό. Οι υπόλοιποι αθλητές/τριες μετέχουν στο προκριματικό στάδιο, το οποίο περιλαμβάνει γκρουπ με το κάθε ματς να κρίνεται με το σύστημα του καλύτερου των 5 σετ. Οι δύο πρώτοι αθλητές/οι δύο πρώτες αθλήτριες από το κάθε ένα γκρουπ προκρίνονται στη νοκ άουτ φάση. Εκεί τα παιδιά αγωνίζονται με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ. Τα διπλά αγοριών και κοριτσιών στις κατηγορίες Under 15 και Under 19, όπως και το διπλό μικτό, γίνονται με νοκ άουτ σύστημα από την αρχή και κλασικά όλα τα ματς μπορούν να φτάσουν μέχρι το 3-2 σετ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΓΚΡΟΥΠ

Το πρόγραμμα στους αγώνες των εθνικών μας ομάδων στα γκρουπ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι σε ώρες Ελλάδας το εξής:

Στους εφήβους:

Την Παρασκευή 14/07:

Λουξεμβούργο-Ελλάδα στις 12:10

Λιθουανία-Ελλάδα στις 18:30

Το Σάββατο 15/07:

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ελλάδα στις 15:00

Στις νεάνιδες:

Την Παρασκευή 14/07:

Ελλάδα-Εσθονία στις 10:00

Ελλάδα-Φινλανδία στις 16:30 Τραπέζι 1

Το Σάββατο 15/07:

Αυστρία-Ελλάδα στις 17:30

Στους παίδες:

Την Παρασκευή 14/07:

Ελλάδα-Κόσοβο στις 10:00

Ελλάδα-Μολδαβία στις 16:30

Το Σάββατο 15/07:

Αζερμπαϊτζάν-Ελλάδα στις 12:30

Στις κορασίδες:

Την Παρασκευή 14/07:

Σουηδία-Ελλάδα στις 10:00

Εσθονία-Ελλάδα στις 16:30

Το Σάββατο 15/07:

Κροατία-Ελλάδα στις 15:00 Τραπέζι 4

ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Τα ατομικά αγωνίσματα θ’ αρχίσουν την Τετάρτη 19/07 και οι πρώτες σχετικές κληρώσεις θα διενεργηθούν την Κυριακή 16/07. Η Ελλάδα βεβαίως έχει πλήρη αγωνιστική παρουσία και στα διπλά. Στο διπλό εφήβων συμβαίνει φέτος το παράδοξο να παίζουν με ξένο παρτενέρ όλοι οι Έλληνες αθλητές. Ο Αλέξανδρος Μαδέσης έχει κλείσει με τον κινεζικής καταγωγής Αυστριακό Λιου Ζενλόνγκ. Ο Στάθης Μανωλόπουλος θα συνεργαστεί για δεύτερο σερί Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τον Ούγγρο Λεβέντε Κρεμπς (πέρσι είχαν φτάσει στον γύρο των «16»). Ο Διονύσης Τιμαμόπουλος συμφώνησε με τον Σλοβάκο Πάβολ Μπίλκα και ο Αλέξανδρος Αλεξόπουλος με τον Λετονό Ρομάν Στρέλκους.

Στο διπλό νεανίδων η Λεμονιά Γκαϊντατζή και η Στέλλα Τζαρίδου κάνουν το ελληνικό ζευγάρι. Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου θα έχει συμπαίκτρια την Αυστριακή Αναστασία Στέρνερ, που έτυχε να είναι αντίπαλος στο ομαδικό και η Χρυσή Φωτιάδου την Κύπρια Φετεινή Μελετιέ, με την οποία ήταν συμπαίκτριες στην ΑΕΚ τη σεζόν που πέρασε.

Στο διπλό παίδων το ελληνικό δίδυμο συγκροτούν ο Γιώργος Κοσμάς με τον Γιάννη Κούτρα. Ο Κώστας Φάκαρος συμφώνησε με τον Τούρκο Μουσταφά Νεμπχάν.

Στο διπλό κορασίδων θ’ αγωνιστούν μαζί οι πρωταθλήτριες Ελλάδας του αγωνίσματος Μαύρα Κοντοπούλου και Άλκηστις Κααίμη. Η Βασιλική Μπουλά θα έχει δίπλα της την Άντζελα Λαϊντίνεν από την Εσθονία, αντίπαλο, παρεμπιπτόντως, της εθνικής μας στο γκρουπ του ομαδικού.

Στο διπλό μικτό U19 τα ελληνικά ζευγάρια είναι Μαδέσης/Τζαρίδου (οι σημερινοί πρωταθλητές Ελλάδας της κατηγορίας), Μανωλόπουλος/Παπαδημητρίου, Τιμαμόπουλος/Γκαϊντατζή και Αλεξόπουλος/Φωτιάδου.

Στο διπλό μικτό U15 συνεργάζονται ο Φάκαρος με την Μπουλά (έχουν τον φετινό πανελλήνιο τίτλο στην κατηγορία), ο Κοσμάς με την Κοντοπούλου και ο Κούτρα με την Κασίμη.

* Στον ιστότοπο https://www.ettu.org/en/events/european-youth-championships/general-information/ θα δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος όλες τις πληροφορίες για την κορυφαία διοργάνωση. Εκεί θα ενημερώνει διαρκώς και για την εξέλιξη των αγώνων με ενότητα livescoring.

* Στον ιστότοπο της πλατφόρμας ETTU TV, στη διεύθυνση https://www.ettu.tv/en-int/page/home-ettu οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν καθημερινά τα λινκ για τις ζωντανές μεταδόσεις από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων της Πολωνίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος ανακοίνωσε live streaming όλων των αγώνων, που θα γίνονται στα τραπέζια από το 1 έως το 4.

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ο καιρός σήμερα 12/07/2023 [vid]

 

 

 

 

Οι εθνικές μας ομάδες αναχωρούν αύριο 13/07 για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων

 

 

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics