Breaking News
11 Αυγούστου 2023

Η Σερβία ετοιμάζει το 2ο Europe Youth Series της ETTU και μας βάζει στο πνεύμα του αντίστοιχου τουρνουά του Λουτρακίου


Croatia Europe_Yourh_Series_athlites_proponites_stin_kerkida_2Τα Europe Youth Series, η νέα διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, είχαν κάνει… εγκαίνια τον περασμένο Απρίλιο στην Κροατία. Μετά την παύση της καλοκαιρινής περιόδου η σειρά επανέρχεται στο Ντιμίτροβγκραντ της Σερβίας με το 2ο από τα 5 τέτοια τουρνουά του 2023. Το σερβικό όπεν θα διεξαχθεί από τις 20 έως τις 24 Σεπτεμβρίου και απευθύνεται σε αθλητές και αθλήτριες μέχρι 13 και μέχρι 15 ετών. Περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του ομαδικού, του απλού και του διπλού μικτού. Η σημασία του προσεχούς event δεν έγκειται μόνο στο ότι επαναφέρει μετά από πέντε μήνες αυτά τα δυνατά και αξιολογημένα αγωνιστικά τεστ για Ευρωπαίους αθλητές της παιδικής και της παμπαιδικής κατηγορίας, αλλά και ότι μας βάζει στο πνεύμα των αντίστοιχων αγώνων του Λουτρακίου. Το τουρνουά στην κωμόπολη του νομού Κορινθίας θ’ ακολουθήσει στο χρονικό διάστημα 25 με 29 Οκτωβρίου, θα είναι το 3ο στα Europe Youth Series 2023 και η σχετική προκήρυξη ετοιμάζεται.

Στον νέο θεσμό της ETTU οι αθλητές/τριες Under 13 πρέπει να έχουν γεννηθεί την ή μετά την 01/01/2010. Στην κατηγορία Under 15 μετέχουν φέτος όσοι αθλητές και όσες αθλήτριες γεννήθηκαν την ή μετά την 01/01/2008. Τους αγώνες στο Sports Complex του Ντιμίτροβγκραντ διοργανώνει η Σερβική Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος. Θα χρησιμοποιηθούν 12 αγωνιστικά τραπέζια στη σάλα και φυσικά δεύτερος μεγάλος χώρος ως προπονητήριο.

Τα βασικά σημεία της προκήρυξης (η οποία υπάρχει αναλυτικά στην ιστοσελίδα της ETTU στο λινκ https://www.ettu.org/en/events/europe-youth-series/serbia-open/) είναι τα εξής αναφορικά με το αγωνιστικό κομμάτι:

Το ομαδικό δεν διεξάγεται με μικτές ομάδες σε αυτό το τουρνουά (αγόρια και κορίτσια μαζί είχε στην Κροατία). Οι Σέρβοι έχουν χωριστά ομάδες αγοριών και ομάδες κοριτσιών τόσο στους U15 όσο και στους U13.

Το ομαδικό κάνει την αρχή στο πρόγραμμα στις 20/09. Διεξάγονται γκρουπ και ανάλογα με την κατάταξη την επόμενη μέρα άλλες ομάδες συνεχίζουν στο 1ο επίπεδο (A finals) και άλλες στο 2ο (B finals).

Στις 22/09 διεξάγονται οι τελικοί του ομαδικού. Την ίδια μέρα αρχίζουν τα γκρουπ του απλού και το ταμπλό του διπλού μικτού.

Τα επίπεδα A finals και B finals προβλέπονται και στο απλό των δύο ηλικιακών κατηγοριών. Στο 1ο πάνε όσοι προκρίνονται από τους ομίλους και στο 2ο οι υπόλοιποι. Τα μετάλλια σε απλό και διπλό μικτό κρίνονται την τελευταία μέρα, στις 24/09.

Οι κληρώσεις του ομαδικού έχουν προγραμματιστεί για τις 19/06. Οι πρώτες κληρώσεις για τα ατομικά αγωνίσματα είναι στις 20/09.

Ο μάξιμουμ αριθμός συμμετοχών, που έχει οριστεί για τα ατομικά αγωνίσματα, είναι 176 και για το ομαδικό 88.

Κάθε χώρα (πλην της διοργανώτριας, για την οποία είναι μεγαλύτερο το περιθώριο) έχει εγγυημένες 2 συμμετοχές σε κάθε event ομαδικού, 4 σε κάθε event απλού κι επίσης 4 σε κάθε event διπλού μικτού.

Θυμίζουμε ότι στο εναρκτήριο όπεν των Europe Youth, που είχε γίνει τέλη Απριλίου στο Όσιγιεκ, η Ελλάδα ήταν παρούσα με αρκετά παιδιά και μάλιστα είχε φτάσει σε μεγάλες επιτυχίες. Ο Γιάννη Κούτρα στο απλό αγοριών Under 15 και οι Κωνσταντίνος Αλεξούδης/Γιάννης Κιοσελόγλου στο διπλό αγοριών Under 13 είχαν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο κι ακόμα ο Κιοσελόγλου ήταν 3ος στο απλό αθλητών U13 και οι Στέλλα Μαυροματάκη/Γεωργία Σπανού 3ες στο διπλό κοριτσιών Under 15.

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Όλα τα ζώδια 10/08

 

 

 

 

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την Super League 2, o Γιούχτας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics