Breaking News
23 Απριλίου 2016

Καρέ επιχειρημάτων από τις αθλητικές εφημερίδες για την ομόφωνη απόφασή τους να μη μετέχουν στον απεργιακό αγώνα με την απουσία τους από τα περίπτερα αλλά κυκλοφορώντας και προβάλλοντάς τον.



Πλήρης ήταν η επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της στήλης, νωρίτερα, περί του «συνασπισμού» όλων των αθλητικών εφημερίδων και της ομόφωνης απόφασής τους να κυκλοφορήσουν κανονικά, παρά την εξαγγελθείσα από την ΠΟΕΣΥ νέα (τριών ημερών) απεργία.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΠΟΕΣΥ θα συνεδριάσει το πρωί της Κυριακής για να εξετάσει το αίτημα των αθλητικών εφημερίδων, οι οποίες λένε «όχι» στην τριήμερη απεργία και «ναι» σε διαφορετικού τύπου –και πιο επιθετικού- διεκδίκηση, με τέσσερα επιχειρήματα, επειδή:

1) Εκδίδοντας τα φύλλα καθημερινά (με προμετωπίδα τις θέσεις τους για το Ασφαλιστικό και εσωτερικές σελίδες για το δίκιο του αγώνα των δημοσιογράφων) ενημερώνουν καλύτερα και συστρατεύουν το αναγνωστικό κοινό στο πλευρό τους.

2) Το μπλοκάρισμα στην αθλητική ενημέρωση έχει ήδη καταστρατηγηθεί (καλώς ή κακώς) από το πλήθος των sites που εργάζονται κανονικά (μιας και οι εργαζόμενοί τους δεν αναγνωρίζονται ως μέλη της ΕΣΗΕΑ), κάτι που λειτουργεί πλέον ανταγωνιστικά και εις βάρος των αθλητικών εφημερίδων.

3) Η απεργία σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, τους επιτρέπει (εκ της φύσεως αυτών των Μέσων) να έχουν τα προβλεπόμενα έσοδα από διαφημίσεις που προβάλλονται κανονικά, σε αντίθεση με τις εφημερίδες που στερούνται εντελώς τέτοιων πόρων όταν δεν κυκλοφορούν, συνεπώς δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός.

4) Οι αθλητικές εφημερίδες, σε αντίθεση με τα πολιτικά φύλλα (το κυριακάτικο των οποίων κυκλοφορεί κανονικά, καθώς πάνω του δεν υπάρχει απεργία) δεν έχουν ένα φύλλο την εβδομάδα ως «ναυαρχίδα». Ετσι, οι κινητοποιήσεις πολλών ημερών στερούν και το έσοδο από την τιμή πώλησης βάζοντας άμεσα σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας…

Ο συνασπισμός των αθλητικών εφημερίδων με τα εν λόγω επιχειρήματα δείχνει στην ΠΟΕΣΥ ότι ο απεργιακός αγώνας δύναται να πάρει κι άλλες μορφές…

sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics