Breaking News
31 Ιουλίου 2016

Στιγμές από τις συμμετοχές του σε Ολυμπιακούς Αγώνες θυμάται ο Παναγιώτης Γκιώνης, σε μία διαφορετικού τύπου συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., λίγο πριν αναχώρηση για το Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο 36χρονος Έλληνας πρωταθλητής του πινγκ πονγκ μετείχε σε ένα... ματσάκι 21 σύντομων ερωταπαντήσεων και με χαλαρή διάθεση μίλησε για μη... τετριμμένα θέματα. Η συνάντησή του με τον Ροναλντίνιο, η σκέψη του να πάρει αυτόγραφο από τον Κόμπι Μπράιαντ, η καλύτερη και χειρότερη αγωνιστικά στιγμή του, η ωραιότερη αθλήτρια σε Ολυμπιακό Χωριό, αλλά και άλλα πολλά αναλύονται από τον Γκιώνη που στο τέλος δηλώνει κατηγορηματικός ότι μετά τη Βραζιλία θα βάλει πλώρη και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020!


1. Καλύτερος προσωπικός σου πόντος στα Ολυμπιακά τουρνουά;
Γκιώνης: «Ήταν ο τελευταίος στο 6ο σετ με τον Ιάπωνα Κισικάουα στο Λονδίνο. Με αυτό το ράλι είχα ισοφαρίσει σε 3-3 και είχα ολοκληρώσει ανατροπή στο σετ από 3-8».


2. Καλύτερη προσωπική στιγμή στα Ολυμπιακά τουρνουά;
Γκιώνης: «Η νίκη εναντίον του Αιγύπτιου Ασάρ Ομάρ (και με 4-0 σετ κιόλας) και η είσοδός μου στους «32» του απλού, επίσης το 2012».


3. Χειρότερη προσωπική στιγμή;
Γκιώνης: Όπως ξέρει ο περισσότερος κόσμος είναι η οριακή ήττα από τον Κισικάουα και ειδικά το φινάλε, αφού είχα ματς μπολ κι έχασα επίθεση.


4. Τι είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες για σένα;
Γκιώνης: «Η συμμετοχή και μόνο σε αυτή τη διοργάνωση είναι η μεγαλύτερη τιμή».


5. Να θυμηθείς κάποιο χαριτωμένο περιστατικό ή κάτι απρόοπτο που έχεις ζήσει;
Γκιώνης: Στο Πεκίνο κινούμασταν στο Ολυμπιακό Χωριό με ποδήλατο δύο θέσεων. Ήταν κάτι αστείο».


6. Έντονες στιγμές εκτός τραπεζιού. Από Αθήνα;
«Το ότι είχα στο γυμναστήριο τους δικούς μου ανθρώπους και ότι μετά από τα παιχνίδια μου υπέγραφα αυτόγραφα».


7. Από Πεκίνο;
«Ο κόσμος που μαζευόταν στον δρόμο, αλλά και έξω από το γυμναστήριο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τους Κινέζους πρωταθλητές. Συναντούσαμε πάρα πολλούς φιλάθλους και ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα».


8. Από Λονδίνο;
Γκιώνης: «Πηγαίναμε να φάμε στο Ολυμπιακό χωριό και καθώς φτάσαμε ακριβώς έξω από το εστιατόριο είδαμε να φτάνει η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ. Σταματήσαμε όπως όλοι και χαζεύαμε τη βασίλισσα, αλλά και την πολυτελέστατη Ρολς Ρόις, που τη μετέφερε».


9. Σε ποιο ματς θυμάσαι να έχεις πολύ άγχος;
Γκιώνης: «Με τον Ισπανό Χε Ζιβέν στην Αθήνα. Ήταν οι πρώτοι μου Ολυμπιακοί Αγώνες κι επιπλέον αγωνιζόμουν μπροστά στην οικογένειά μου. Ήταν κάτι πολύ αγχωτικό».


10. Σάμπα για διασκέδαση, Κόπα Καμπάνα με βραζιλιάνικο καφέ ή άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή για ηρεμία;
Γκιώνης: «Άγαλμα του Χριστού για ηρεμία. Χαίρομαι βέβαια, που θα μπω και στο διάσημο Μαρακανά».


11. Ποια γνωριμία με ξένο αθλητή σού μένει αξέχαστη;
Γκιώνης: «Με τον Ροναλντίνιο στο Πεκίνο, όπου βγάλαμε και φωτογραφία μαζί».


12. Σκέφτηκες ποτέ να πάρεις αυτόγραφο από κάποιον αθλητή στο Ολυμπιακό Χωριό;
Γκιώνης: «Σκέφτηκα να πάρω στο Λονδίνο από τον Κόμπι Μπράιαντ, αλλά δεν τα κατάφερα».


13. Η ωραιότερη αθλήτρια που συνάντησες;
Γκιώνης: «Ήταν μία μπασκετμπολίστρια της Κροατίας. Στο Λονδίνο ήταν, αλλά δεν θυμάμαι το όνομά της. Ψηλή με καστανά μαλλιά, εντυπωσιακή πραγματικά».


14. Πιο συχνή απασχόληση στις ελεύθερες ώρες σου στο Ολυμπιακό Χωριό;
Γκιώνης: «Ταβλάκι για χαλάρωμα. Και ανάλογα με την ψυχαγωγία, που παρείχε το Ολυμπιακό Χωριό, μπορεί να δοκίμαζα κι άλλα παιχνίδια όπως μπιλιάρδο και play station».


15. Καλύτερη «κουζίνα» σε Ολυμπιακό Χωριό;
Γκιώνης: «Στον μπουφέ του το Λονδίνο είχε τα πάντα. Φαγητά από κουζίνες διαφορετικών χωρών, όπως και fast food. Είχα δοκιμάσει όλες τις κουζίνες και λιχουδιές, αλλά πάντα η διατροφή μου πριν από τους αγώνες ήταν προσεγμένη. Fast food δοκίμασα όταν αποκλείστηκα (χαμογελάει)».


16. Άλλα αθλήματα που είδες από κοντά στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι αν σε εντυπωσίασε κάποιο;
Γκιώνης: «Στο Λονδίνο πήγαμε με τον κόουτς να παρακολουθήσουμε πόλο και με εντυπωσίασε το πόσο δυνατό άθλημα είναι. Πρώτη φορά είχα δει από κοντά».


17. Θα μπορέσει να «χτυπήσει» κάποιος τους Κινέζους στην επιτραπέζια αντισφαίριση; Από την Ευρώπη ποιος αθλητής βλέπεις να κάνει το κάτι παραπάνω;
Γκιώνης: «Κανένας δεν θα μπορέσει να «χτυπήσει» τους Κινέζους. Από την Ευρώπη ελπίζω να κάνει το κάτι παραπάνω ο πρώην συμπαίκτης μου, ο Τίμο Μπολ».


18. Κόουτς Κώστας Βατσακλής (για δεύτερη φορά μαζί του σε Ολυμπιακούς Αγώνες);
Γκιώνης: «Ο προπονητής, που με έχει βοηθήσει ν’ ανέβω επίπεδο και αυτό φαίνεται από τις επιτυχίες, που είχα τα τελευταία χρόνια και ήταν οι καλύτερες στην καριέρα μου. Η χημεία και η συνεννόηση μεταξύ μας είναι άψογη πλέον και με βοηθάει πολύ στον ψυχολογικό τομέα, ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».


19. Κόουτς Νίκος Κωστόπουλος (μαζί του στις δύο πρώτες ολυμπιακές συμμετοχές);
Γκιώνης: «Ο προπονητής, στον οποίο χρωστάω πολλά, γιατί με πίστεψε από μικρή ηλικία και, με τις ευκαιρίες που μου έδωσε, πήρα ώθηση και αυτοπεποίθηση για να δω την επιτραπέζια αντισφαίριση πιο επαγγελματικά. Με επέλεξε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και η συμμετοχή μου εκεί ήταν το ισχυρό κίνητρο για να προσπαθήσω να γίνω ακόμα πιο καλός αθλητής».


20. Βοηθός προπόνησης Τάσος Ρηνιώτης;
Γκιώνης: «Ένας πολύ καλός αθλητής με πολλά χρόνια εμπειρίας σε ομάδες του εξωτερικού και πολύ αποδοτικός απέναντι στο αμυντικό παιχνίδι. Υπάρχει όμως, κι ένα άλλο βασικό στοιχείο, για το οποίο είναι πολύ σημαντικό για μένα να τον έχω δίπλα μου σαν σπάρινγκ. Εκτός του ότι είναι «κολλητός» μου, είναι χαρακτήρας, που σου μεταδίδει πολύ θετική ενέργεια πριν από το παιχνίδι, αλλά και κατά τη διάρκειά του, αν του δοθεί η ευκαιρία. Η θετική ενέργεια και σκέψη είναι βασικός παράγοντας σε τέτοια διοργάνωση».


21. Τελευταίοι Ολυμπιακοί Αγώνες για σένα ή όχι;
Γκιώνης: «Όχι, γιατί νιώθω μικρός ακόμη». (γελάει)

onsports.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics