Breaking News
14 Μαρτίου 2021

Η πρωταθλήτρια κόσμου Κ23 εξηγεί γιατί εγκαταλείπει το ολυμπιακό όνειρο

 

Η Ελλάδα «τρώει» τα παιδιά της. Πώς θα μπορούσε διαφορετικά να σχολιαστεί η ανάρτηση από τη Δήμητρα Τσαμοπούλου, που εξηγεί τους λόγους που την υποχρέωσαν να μη διεκδικήσει ένα όνειρό της, την ολυμπιακή πρόκριση.

Η Τσαμοπούλου, παγκόσμια πρωταθλήτρια Κ23 με την Αννέτα Κυρίδου το 2019 στο διπλό σκιφ, με γραπτή δήλωση καταγγέλλει τη στάση της ομοσπονδίας και του εθνικού προπονητή Τζιάνι Ποστιλιόνε, που την οδήγησαν στην απόφαση να μη λάβει μέρος στους αγώνες πρόκρισης στην εθνική ομάδα, άρχισαν αυτό το Σαββατικύριακο στον Σχοινιά.

Κι όπως εξηγεί, «αποφάσισα, μετά από πολλή σκέψη και πολλή πίκρα, να απέχω από κάθε διαδικασία επιλογής για την Εθνική Ομάδα, έως ότου απομακρυνθεί από την ομάδα ο επικεφαλής προπονητής, καθώς και όποιος άλλος παράγοντας συμφωνεί και επικροτεί ενέργειες που μαραζώνουν την Εθνική μας Ομάδα».

Η πρωταθλήτρια επιστρέφει στο Πανεπιστήμιό της στις ΗΠΑ, είναι φοιτήτρια ιατρικής και κλείνει την επιστολή της με μια μελλοντική ευχή, γράφοντας: «εις το επανιδείν ελληνική κωπηλασία».

Μάλιστα, συνοδεύει την επιστολή της με μια συμβολική φωτογραφία, που χαρακτηρίζει απόλυτα την πραγματικότητα στον ελληνικό αθλητισμό

Αναλυτικά η δήλωση Τσαμοπούλου

«Τις τελευταίες μέρες πολλά άτομα της κωπηλασίας με ρωτούν αν θα αγωνιστώ στις προκρίσεις για την Εθνική Ομάδα.

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι “όχι”. Και ακολουθεί η εξήγηση.

Θα τα πω περιληπτικά και ίσως άτομα εκτός κωπηλασίας να μην καταλάβουν ακριβώς, καθώς δεν γνωρίζουν τις διαδικασίες επιλογής.

Από τον Ιούνιο του 2020, άλλαξα όμιλο και πήγα στα Ιωάννινα για να ξεκινήσω προετοιμασία υπό καλύτερες συνθήκες ώστε με τη νέα σεζόν να μπορέσω να ενταχθώ ξανά στην εθνική ομάδα και να κυνηγήσω την ολυμπιακή πρόκριση.

Να σημειωθεί ότι όλα τα έξοδα για αυτό το εγχείρημα κάλυπταν οι γονείς μου.

Μέσα στο καλοκαίρι στέλνω μήνυμα στον εθνικό προπονητή ότι θέλω να μιλήσουμε, για να τον ενημερώσω για τους στόχους μου και να ακούσω την άποψή του. Απάντηση καμία.

Διεξάγεται το πρώτο τεστ για την εθνική ομάδα στο οποίο και βγαίνω πρώτη, με ένα μέτριο χρόνο για τα δεδομένα μου.

Δεν καλούμαι στο πρώτο προπονητικό κοινόβιο. Ακολουθούν άλλα δυο τεστ τους επόμενους δυο μήνες, όπου στο τελευταίο βγαίνω ξανά πρώτη με έναν αρκετά καλό χρόνο.

Από τις εννέα γυναίκες που βρίσκονταν στο κοινόβιο της Εθνικής Ομάδας και έκαναν το ίδιο ακριβώς τεστ, μόλις οι τρεις είχαν καλύτερο αποτέλεσμα από εμένα.

Εδώ να ξεκαθαρίσω ότι δεν γίνεται καμία “επίθεση” προς άλλη αθλήτρια, και ότι όλα τα κορίτσια έχουν αποδείξει τι αξίζουν ή ότι έχουν τα φόντα για να κάνουν πολλά στο άθλημα.

Το χαρτί του κοινόβιου βγαίνει, και για τρίτη φορά δεν βλέπω το όνομά μου. Ζητώ συνάντηση με την Ομοσπονδία και τον εθνικό προπονητή.

Πρώτη ερώτηση:

-“Γιατί δεν με πήρε, αφού έφερα ένα χρόνο που δείχνει ότι μπορώ να σταθώ επάξια στην εθνική ομάδα;”

-“Ναι, αλλά δεν έκανες καλό το πρώτο τεστ (το οποίο ήταν δύο μήνες πριν).

Ναι, αλλά σε πέρασε η τάδε νεάνιδα (η οποία ειχε κανει τεστ νεανίδων ενώ εγώ γυναικών)”.

Κ.λ.π., κ.λ.π. τα οποία δεν αναφέρω, γιατί θα πρεπει να πω πολλά

Δεύτερη ερώτηση:

-“Τι θέλει να δει από εμένα ο εθνικός προπονητής για να ενταχθώ στην ολυμπιακή ομάδα; Έχω παγώσει μια σχολή στην Αμερική και το μόνο που θέλω είναι μια ξεκάθαρη απάντηση για να δω εάν υπάρχει ελπίδα να δοκιμαστω σε ολυμπιακό πλήρωμα, ακομα και αν η απάντηση ειναι ““Δήμητρα εχει κλείσει η ολυμπιακή ομαδα””.

-“Αυτό δεν μπορεί να στο απαντήσει κανείς, ούτε η Ομοσπονδία, ούτε ο Εθνικός προπονητής”. (Αόριστος ο τρόπος επιλογής για άλλη μια φορά).

Ο στόχος μου ήταν η πρόκριση και μόνο η πρόκριση, είχε φτάσει Ιανουάριος και ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι για να φτιαχτεί ένα Ολυμπιακό πλήρωμα που πάει να διεκδικήσει πρόκριση ανάμεσα σε τιτάνες της κωπηλασίας, χρειάζεται χρόνος… Χρόνος που δεν υπήρχε, γιατί είχα κριθεί “ακατάλληλη”».

Γι αυτό και επειδή έχω μάθει πότε με κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μου, αποφάσισα, μετά από πολλή σκέψη και πολλή πίκρα, να απέχω από κάθε διαδικασία επιλογής για την Εθνική Ομάδα, έως ότου απομακρυνθεί από την ομάδα ο επικεφαλής προπονητής, καθώς και όποιος άλλος παράγοντας συμφωνεί και επικροτεί ενέργειες που μαραζώνουν την Εθνική μας Ομάδα.

Δεν θα μπω σε άλλες λεπτομέρειες αυτή την στιγμή.

Θέλω απλά να μοιραστώ ότι σε λιγες μέρες γυρνάω στο Πανεπιστήμιό μου, University of Washington, και είμαι ενθουσιασμένη για αυτό, γιατι ξέρω ότι γυρνάω σε μια ομάδα που με εκτιμάει σαν αθλήτρια και σαν άνθρωπο.

Που μου έχει σταθεί στα δύσκολα όταν οι παράγοντες της Εθνικής μου ομάδας μού γύρισαν την πλάτη.

Μια ομάδα που είναι ζωντανός οργανισμός και χαίρεται να λαμβάνει κριτική από τα παιδιά της, γιατί έτσι γίνεται καλύτερη, και δεν προσπαθεί να τα κάνει να σιωπούν και να τα τιμωρεί επειδή μίλησαν για το άδικο.

Φεύγω όπως φεύγουν οι περισσότεροι αθλητές της κωπηλασίας τα τελευταία χρόνια… Με πίκρα, αλλά με μια ελπίδα ότι τα πράγματα θα αλλάξουν και θα μπορέσω ξανά να αγωνιστώ με τιμή για την πατρίδα μου.

Ευχαριστώ τον νέο μου όμιλο, Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, που με βοήθησε όπως μπορούσε τους 7 μήνες που έκανα προπόνηση εκεί.

Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που μου έχουν σταθεί. Πάνω από όλα όμως ευχαριστώ την οικογένειά μου.

Μαμά, μπαμπά, ευχαριστώ που είστε δίπλα μου σε κάθε βήμα και με στηρίζετε για να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα… Εσείς είστε οι πραγματικοί πρωταθλητές.

Εις το επανιδείν ελληνική κωπηλασία».
sports3.gr

Διαβάστε επίσης:

Προολυμπιακό τουρνουά Πινγκ Πονγκ: Αποκλείστηκε η Τόλιου

Ο καιρός σήμερα 14/03/2020

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics