Breaking News
18 Απριλίου 2021

 Monte Carlo Masters - τελικός: Ο θρίαμβος του Έλληνα τενίστα

 Δείτε τα στιγμιότυπα από τη μεγαλειώδη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο. 5) επί του Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο. 7 από τη Δευτέρα 19/4), στον τελικό του Monte Carlo Masters με 2-0 σετ (6-3, 6-3), που ταυτόχρονα του εξασφάλισε και τον μεγαλύτερο τίτλο της έως τώρα καριέρας του.

 Υπέροχος, ασυγκράτητος, τρομακτικός… Όποιο επίθετο και να χρησιμοποιήσουμε θα είναι μάλλον «μικρό», για να περιγράψει την καταπληκτική εμφάνιση του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο. 5) στον τελικό του Monte Carlo Masters. Ο Έλληνας άσος είχε τη λύση σε κάθε «πρόβλημα» που του έβαζε ο Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο. 7 από τη Δευτέρα) κυριαρχώντας απόλυτα στα μεγάλα ράλι του αγώνα και έχοντας το απόλυτο (3/3) μπρέικ πόιντ στον αγώνα, επικράτησε του Ρώσου με 2-0 σετ (6-3, 6-3) σε 1 ώρα και 11 λεπτά για να «σπάσει» την κατάρα των 8 μεγάλων χαμένων τελικών σε ATP 500 (0/6) και Masters (0/2) και να κατακτήσει έτσι το μεγαλύτερο τρόπαιο στην έως τώρα καριέρα του. Ο Έλληνας τενίστας που πήρε έτσι μια ιδιότυπη ρεβάνς για τον χαμένο τελικό του Αμβούργου το 2020 αλλά και τον ημιτελικό του Ρότερνταμ το 2021 από τον Ρώσο, έγινο πρώτος Έλληνας Master στην ιστορία!

Αυτός ήταν συνολικά ο έκτος τίτλος – μαζί με το Next Generation ATP Finals του 2018 – και o πρώτος που δεν είναι ATP 250, για τον Έλληνα άσο που πλέον αν και επικεντρώνεται στο Barcelona Open (19/4 – 25/4), στέλνει ηχηρό μήνυμα τόσο για τη συνέχεια στο Italian Open και το Madrid Open, αλλά κυρίως για το Roland Garros. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο γήπεδο, η μητέρα του Στέφανου Τσιτσιπά, Τζούλια Σαλνίκοβα είχε κερδίσει τίτλο στην κατηγορία των junior, εκπροσωπώντας τα χρώματα της Σοβιετικής Ένωσης και έτσι κατά ένα τρόπο, είχαμε μια διαιώνιση… της πετυχημένης αυτής παράδοσης της οικογένειας Τσιτσιπά.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Τσιτσιπάς: Πήρε πλεονέκτημα από νωρίς, χάρη σε μια και μόνη ευκαιρία για μπρέικ και τελείωσε το σετ εύκολα για το 1-0

Αξιοποιώντας το πρώτο του σερβίς και παρά την πίεση που θα ασκήσει στη baseline του ο Ρούμπλεφ, ο Τσιτσιπάς θα υπερασπιστεί το σερβίς του και θα κάνει το 1-0. Με ένα υπέροχο backhand στη weak side του Ρώσου, ο Τσιτσιπάς θα μετατρέψει την πρώτη του ευκαιρία για μπρέικ σε… μπρέικ για το 2-0, παίζοντας προσεκτικά και σωστά. Με ένα εξαιρετικό σέρβις γκέιμ, ο Τσιτσιπάς θα αυξήσει το προβάδισμα του σε 3-0, έχοντας 4/7 κερδισμένους πόντους στο δεύτερο σερβίς του (57%) και 5/6 στο πρώτο σερβίς του (83%), έως εκείνο το σημείο.

 Με cross – court forehand winner ο Ρούμπλεφ θα μειώσει σε 3-1, κατακτώντας το πρώτο του γκέιμ στο παιχνίδι. Με λαβ σέρβις γκέιμ, ο «Στεφ» θα φτάσει εύκολα στο 4-1, με τον Ρούμπλεφ να μην μπορεί με την εξαίρεση του πρώτου γκέιμ στο ματς, να προβληματίσει τον Τσιτσιπά στο σερβίς του. Αντίθετα αν και δεν θα φτάσει σε νέο μπρέικ, ο Τσιτσιπάς θα ασκήσει εκ νέου πίεση στο σερβίς του 23χρονου Ρώσου, έχοντας 6/9 κερδισμένους πόντους στο δεύτερο σερβίς του Ρούμπλεφ. Με ένα ακόμη πειστικό σέρβις γκέιμ, ο Τσιτσιπάς θα φτάσει στο 5-2. Με το πρώτο του λαβ σέρβις γκέιμ στον αγώνα, ο Ρούμπλεφ θα μειώσει σε 5-3.

Το ίδιο όμως θα κάνει και ο Τσιτσιπάς στο σέρβις γκέιμ του (λαβ γκέιμ) και με την ολοκλήρωση 32 λεπτών αγώνα, θα κάνει το 1-0 στα σετ (6-3), έχοντας 9 winners συνολικά έναντι 4 του Ρούμπλεφ (εκ των οποίων 4 με το forehand, 2 με το backhand και έναν άσσο), ενώ ήταν εντυπωσιακός και πίσω από το σερβίς του, έχοντας 15/17 (88%) κερδισμένους πόντους στο πρώτο του σερβίς και 6/9 (67%) στο δεύτερο, έναντι μόλις 6/13 (42%) που είχε ο Ρούμπλεφ στο δεύτερο σερβίς του.

Τσιτσιπάς: Στον ίδιο ρυθμό και θρίαμβος

Ο Τσιτσιπάς θα ξεκινήσει δυναμικά και στο δεύτερο σετ, θα φτάσει κοντά σε υποψία για μπρέικ, όμως ο Ρούμπλεφ εν τέλει θα εκμεταλλευτεί δύο άσχημα χτυπήματα του Έλληνα με το φρέιμ της ρακέτας για να κάνει το 1-0. Με ένα καλό πρώτο σερβίς που θα ανοίξει το γήπεδο και θα επιτρέψει στον Τσιτσιπά να «εκτελέσει» τον αντίπαλο του με ένα forehand από το mid – court, ο Έλληνας θα ισοφαρίσει σε 1-1. Επιστρέφοντας από το 40-15, χάρη σε τρία αβίαστα λάθη του Ρούμπλεφ και έναν όμορφο winner με drop shot, ο Τσιτσιπάς θα κάνει το μπρέικ (2-1) και θα πάρει αποφασιστικό προβάδισμα και πλεονέκτημα για την κατάκτηση της νίκης και του τροπαίου. Ο 22χρονος Έλληνας μετρούσε έως εκείνη τη στιγμή το απόλυτο σε μπρέικ πόιντ στον αγώνα (2/2).

Με ένα ακόμη καταπληκτικό σέρβις – γκέιμ στο οποίο κυριάρχησε στα μεγάλα ράλι και παρά την πίεση του Ρούμπλεφ, ο Τσιτσιπάς θα κάνει το 3-1, κερδίζοντας winners με κάθε πιθανό και… απίθανο τρόπο. Με λαβ σέρβις γκέιμ, ο Ρούμπλεφ θα μειώσει σε 3-2. Ο Ρούμπλεφ θα ρισκάρει αναγκαστικά για να πάρει πίσω το μπρέικ, ωστόσο ένα άστοχο forehand down the line, θα «δώσει» το γκέιμ στον Τσιτσιπά. Ο Ρούμπλεφ δεν θα «λυγίσει» από το βάρος του «πρέπει» και εν τέλει θα υπερασπιστεί το σέρβις γκέιμ του για το 4-3.
Με ψυχραιμία και «κρατώντας» τα υψηλά ποσοστά στο πρώτο του σερβίς (82%), ο Τσιτσιπάς θα φτάσει στο 5-3. Με ένα ακόμη μπρέικ, και έχοντας το απόλυτο (3/3) στον αγώνα, ο Τσιτσιπάς θα κάνει το 6-3 και θα κατακτήσει τον μεγαλύτερο τίτλο της έως τωρα καριέρας του, έπειτα από 1 ώρα και 11 λεπτά αγώνα, επικρατώντας του Αντρέι Ρούμπλεφ με 2-0 σετ (6-3, 6-3) και παίρνοντας έτσι «εκδίκηση» από τον Ρώσο για τον χαμένο τελικό του Αμβούργου το 2020 αλλά και τον χαμένο ημιτελικό του Ρότερνταμ του 2021. Συνολικά στο ματς ο Τσιτσιπάς είχε 18 winners και 13 αβίαστα λάθη, ενώ ο Ρούμπλεφ 10-21 αντίστοιχα. Τα μπρέικ πόιντ ήταν 3/3 και 0/0. Ο Έλληνας άσος ήταν εκπληκτικός επίσης πίσω από το σερβίς του έχοντας 86% (24/28) στο πρώτο και 68% (13/19) στο δεύτερο.
sports3.gr

Διαβάστε επίσης

Παναχαϊκή - Εργοτέλης 1-1 [vid]

Τα Χανιά νίκησαν τον Απόλλωνα Λάρισας και πλησίασαν στη δεύτερη θέση [vid]

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics