Breaking News
27 Ιουνίου 2021

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε στον πρώτο της τελικό σε Παγκόσμιο Κύπελλο η Εμμανουέλα Κατζουράκη καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στην τελική κατάταξη.


Μπορεί να έμεινε εκτός τελικού στο Λονάτο πριν έναν μήνα η Εμμανουέλα Κατζουράκη, αλλά όπως γράφει χαρακτηριστικά και η ομοσπονδία «έδειξε ότι μπορεί». Όλα αυτά στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής ISSF που διεξάγεται στο Όσιγιεκ της Κροατίας.

Την πρώτη μέρα τερμάτισε στην τρίτη θέση (71/75) δημιουργώντας εύλογες ελπίδες πρόκρισης στον τελικό. Με ανάλογη απόδοση (47/50) προκρίθηκε σχετικά άνετα ολοκληρώνοντας δεύτερη τον προκριματικό (118/125), ένα βαθμό πίσω από την Βικτόρια Λάρσον από τη Σουηδία.

Άξιο αναφοράς το ότι η εικοσάχρονη πρωταθλήτρια από την Κρήτη αγωνίσθηκε στην κατηγορία γυναικών κι αυτό γιατί στα Παγκόσμια Κύπελλα δεν υπάρχουν σχετικές κατηγορίες για έφηβουνς και νεάνιδες.

Νικήτρια στο μπαράζ!
Εκεί όμως που φάνηκε η ψυχή της αθλήτριας της Σκοπευτικής Λέσχης Κρήτης ήταν στις μονομαχίες της κατάταξης. Εξασφάλισε μεν την πρόκριση στον τελικό, αλλά με ισοπαλία στο σκορ με τις Αλεξάντρα Γιαρμολίνσκα από την Πολωνία και την Ντιάνα Μπακόσι από την Ιταλία.

Συνεπώς έπρεπε να αντιμετωπίσει την κατάρριψη της ισοπαλίας για να κριθεί η κατάταξη, η οποία μετράει στις λεπτομέρειες της ισοβαθμίας. Η Κατζουράκη επικράτησε στον μεταξύ τους αγώνα με τέσσερις (4) επιτυχίες και μπήκε δεύτερη στον τελικό.

Εμμανουέλα Κατζουράκη

Τελικός με ανατροπές
Η Εμμανουέλα Κατζουράκη στάθηκε ψύχραιμη σε έναν τελικό με πολλές ανατροπές. Η Ρωσίδα Ζίλια Μπατιρσίνα, που μπήκε τελευταία μετά από αγώνες μπαράζ, είχε άκρως επιτυχημένη απόδοση και πήρε την πρώτη θέση. Η προτελευταία Φραντσίσκα Κορβέτο Τσαντίντ από τη Χιλή μπήκε “σφήνα” στο βάθρο εκτοπίζοντας την κορυφαία Βικτόρια Λάρσον από τη Σουηδία στο χάλκινο μετάλλιο.

Από τους βατήρες στις καρέκλες…
Οι παλιότερες δόξες του Σκητ ο Αντρέα Μπενέλι και ο Χανιώτης Γιώργος Σαλαβαντάκης έμελλε να ξανασυναντηθούν. Οι πρώην αντίπαλοι στους βατήρες έζησαν ξανά την έξαψη του τελικού από διαφορετικό πόστο.

Βρέθηκαν στις καρέκλες των τεχνικών για την Ντιάνα Μπακόσι (5η) ο Μπενέλι, για την Εμμανουέλα Κατζουράκη (4η) ο Σαλαβαντάκης. Το τι ειπώθηκε μεταξύ τους δεν έγινε γνωστό, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα ξαναβρεθούν και θα τα ξαναπούν στο Τόκιο…
athlitiko.gr

Διαβάστε επίσης:

Πρώτη στο Βαλκανικό με νέα σπουδαία επίδοση η Γναφάκη

 

Σήμερα 27 Ιουνίου γιορτάζουν

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics