Breaking News
02 Νοεμβρίου 2016

Το ημερολόγιο έγραφε 2 Νοεμβρίου 1993 όταν ο ΟΦΗ έμελλε να γράψει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη σύγχρονη ιστορία του, αποκλείοντας την «μεγάλη» Ατλέτικο Μαδρίτης από την τρίτη φάση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Σαν σήμερα λοιπόν 23 χρόνια πριν, η αρμάδα της «χρυσής» εποχής του Ευγένιου Γκέραρντ υποδεχόταν μια από τις υπερδυνάμεις του Ισπανικού ποδοσφαίρου, την Ατλέτικο Μαδρίτης η οποία είχε στη σύνθεση της βαριά ονόματα της τότε ποδοσφαιρικής εποχής όπως τους Καμινέρο, Μανόλο, Κίκο και άλλους πολλούς.

Ο ΟΦΗ προερχόταν από ήττα στο Βιθέντε Καλντερόν με 1-0 και στο επαναληπτικό παιχνίδι στο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης χρειαζόταν νίκη με δύο γκολ διαφορά για την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού. Σε ένα κατάμεστο γήπεδο με 12.000 φιλάθλους ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο 51ο πρώτο λεπτό χάρη σε ένα τέρμα του Μαχλά ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την ίσως πιο ιστορική βραδιά στην παρουσία των «ασπρόμαυρων» στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το «Γεντί Κουλέ» όμως πήρε φωτιά στο 62ο λεπτό όταν ο Τσιφούτης από το έντεκα βήματα εκτέλεσε αρχικά το πέναλτι και τον τερματοφύλακα των Ισπανών Ντίεζ να αποκρούει ωστόσο η μπάλα πέρασε τη γραμμή και έτσι το 2-0 ήταν γεγονός.

Ο ΟΦΗ κράτησε το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του παιχνιδιού και έτσι οι παίκτες του Γκέραρντ ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, σοκάροντας όλη την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική κοινότητα με το ασύλληπτο και  συνάμα μοναδικό επίτευγμα τους.

 

 

ΟΦΗ : Χανιωτάκης, Πατεμτζής, Ν. Παπαδόπουλος, Μουστακίδης, Πουρσανίδης, Μαρινάκης, Λούπου (85΄ Αλεξούδης), Τσιφούτης, Σαμαράς, Μαχλάς (90΄ Αθανασιάδης), Τζουγκάνοβιτς.

Ατλέτικο Μαδρίτης : Ντίεζ, Πέδρο, Λόπεθ, Καμινέρο, Γκεβέδο, Γκόμεζ, Πίρι, Μοασίρ, Κοζέτσκι, Μανόλο, Κίκο.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics