Breaking News
18 Φεβρουαρίου 2017

 

Αυτοκράτορας εναντίον Παντοκράτορα. Ο-κατά πολλούς- πιο αμφίρροπος τελικός Κυπέλλου των τελευταίων ετών θα διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα στο «Αλεξάνδρειο» (17:00, Novasports).

 

Ο (αυτοκράτορας) Άρης θα αντιμετωπίσει στην φυσική του έδρα τον (παντοκράτορα) Παναθηναϊκό, με το νικητή να κατακτά το πρώτο εγχώριο τρόπαιο της σεζόν.

Φαβορί σε αυτόν τον τελικό δεν υπάρχει, αν και ο Παναθηναϊκός είναι σαφώς πιο ποιοτική ομάδα. Μέσα στο «σπίτι» του ο Άρης «μεταμορφώνεται» και είναι η ομάδα που «διψά» περισσότερο για τον τίτλο, που έχει να κατακτήσει εδώ και 13 χρόνια μετά το 73-70 επί του Ολυμπιακού στη Λαμία.

Οι δύο φιναλίστ συναντώνται ξανά μετά από τρία χρόνια. Τότε οι «πράσινοι» είχαν διαλύσει τους Θεσσαλονικείς στην Κρήτη με διαφορά 37 πόντων και κατάκτησαν πανηγυρικά το τρόπαιο. Δεκαεπτά Κύπελλα έχει πανηγυρίσει μέχρι τώρα το «τριφύλλι», ενώ οι «κίτρινοι» στην 14η συμμετοχή τους σε καταληκτικό αγώνα θα επιδιώξουν να προσθέσουν το 9ο τρόπαιο στη συλλογή τους (όσα έχει και ο Ολυμπιακός).

Οι «πράσινοι» με 17 τρόπαια έχουν το ρεκόρ διαδοχικών κατακτήσεων με 5 (2005-2009 και από το 2012 έως σήμερα).

Η σημερινή θα είναι η 5η συνάντηση των δύο ομάδων σε τελικό, με τον Παναθηναϊκό να έχει μόλις μία αποτυχία το 1985. Από κει και πέρα η αθηναϊκή ομάδα πανηγύρισε το 1993, το 2003, το 2005 και το 2014.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο τεχνικοί θα έχουν γεμάτες τις... φαρέτρες τους, καθώς δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, εάν εξαιρέσει κανείς το «μόνιμο» εδώ και καιρό απόντα για τους «πράσινους», Τζέιμς Γκιστ.

«Δρακόντεια» θα είναι τα μέτρα ασφαλείας του τελικού, καθώς και οι δύο ομάδες θα έχουν τη συμπαράσταση των φιλάθλων τους. Από 1.100 εισιτήρια πήρε ο κάθε φιναλίστ, τα οποία «εξαφανίστηκαν» πολύ γρήγορα. Η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης είναι επιβεβλημένη, ενώ θα υπάρχει ένα μεγάλο χώρισμα στις εξέδρες μεταξύ των οπαδών για ευνόητους λόγους.
naftemporiki.gr

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics