Breaking News
-->

Πάει για ανανέωση συμβολαίου ο Bottas

23 Ιουλίου 2017

Ο Φινλανδός πιλότος έχει πείσει με τις εμφανίσεις του τη Mercedes, αλλά η απόφαση για το επόμενο αγωνιστικό δίδυμο δεν είναι τόσο εύκολη.


Κοιτώντας κανείς τη βαθμολογία και αναλύοντας όσα έχουμε δει στους πρώτους δέκα αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2017, θα μπορούσε να πει πως ο Valtteri Bottas έχει "κερδίσει" ένα νέο συμβόλαιο από τη Mercedes.

Έχει πάρει δύο pole position και δύο νίκες, έχει βοηθήσει πρόθυμα τον Lewis Hamilton όποτε χρειάστηκε από πλευράς στρατηγικής (πχ Μπαχρέιν) και ήταν εκεί για να σηκώσει ψηλά τη σημαία της γερμανικής ομάδας όποτε ο teammate του αντιμετώπιζε δυσκολίες (πχ Αυστρία).

Ο Φινλανδός αντικατέστησε φέτος τον παγκόσμιο πρωταθλητή Nico Rosberg που αιφνιδίως αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, όμως το συμβόλαιό του με τα ασημί βέλη είναι μονοετές.


Βάσει των παραπάνω, θα έπρεπε η γερμανική ομάδα να τον έχει φωνάξει να υπογράψει νέο συμβόλαιο, πράγμα που παραδέχεται και ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff.

Όμως ο αυστριακός θέτει και μία σημαντική παράμετρο που επηρεάζει τις αποφάσεις του και καθυστερεί τη νέα συμφωνία με τον Bottas.

"Δεν θέλει και πολλή σκέψη, είναι η λογική εξέλιξη. Θα ήθελα απλά να βάλω το τελευταίο κομμάτι του παζλ, όμως δεν λαμβάνουμε υπόψη μόνο τη σεζόν του 2018 αλλά θα πρέπει να αναλογιστούμε και εκείνες του 2019 και του 2020.

Υπάρχουν κάποιες ευκαιρίες και μετά το Grand Prix της Βουδαπέστης, θα εξετάσω τι θα είναι σωστό και τι λάθος για την ομάδα", είπε ο Wolff.

Κοινώς, εξαρτάται και από το ποιοι οδηγοί θα είναι διαθέσιμοι, τόσο για το 2018 όσο και για τις σεζόν που ακολουθούν. Ένας από αυτούς είναι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Sebastian Vettel, που ακόμα δεν έχει υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη Ferrari.

Και βέβαια, λογικά υπάρχουν ήδη συζητήσεις με τον Hamilton, καθώς το συμβόλαιο του Βρετανού ολοκληρώνεται στο τέλος της επόμενης σεζόν.
sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics