Breaking News
20 Οκτωβρίου 2020

Σαν σήμερα 20 Οκτωβρίου ο Χρήστος Βολικάκης ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο κύπελλο


 ι

Ήταν 20 Οκτωβρίου του 2018. Το Παρίσι φιλοξενεί την πρώτη σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου πίστας. Ο Χρήστος Βολικάκης έχει κάνει τη μετάβαση από τα αγωνίσματα του σπριντ σε αυτά της αντοχής. «Θα δεις θα συμβούν ωραία πράγματα. Θέλω να είμαι πανέτοιμος για το Τόκιο», μου είχε πει σε μια από τις συζητήσεις μας. Έτσι κι έγινε…

Ο Βολικάκης είχε πλάνο, στρατηγική και σχέδιο. Αυτό φάνηκε από τον προκριματικό γύρο. Το πρώτο σπριντ του χάρισε τους πέντε πρώτους βαθμούς. Από εκεί και πέρα κατέκτησε ακόμη τρεις στο προτελευταίο σπριντ και με σύνολο οκτώ κατάφερε να βρεθεί μέσα στην πρώτη 12άδα (10η θέση), γεγονός που τον οδήγησε στον τελικό.

Εκεί ήταν απλά απολαυστικός. Σεμιναριακή εμφάνιση. Κατάφερε να βρίσκεται πάντα μέσα στα σπριντ γεμίζοντας βαθμούς στους πέντε πρώτους γύρους. Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν πήρε βαθμούς σε μόλις τέσσερα από τα συνολικά 12 σπριντ.

Ο Βολιώτης ποδηλάτης συγκέντρωσε 43 βαθμούς κατακτώντας την τρίτη θέση, χάνοντας το ασημένιο μετάλλιο από τον «χάλκινο» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Άπελντοορν, τον 23χρονο Βρετανό, Μαρκ Στιούαρτ, ο οποίος μάζεψε 45 βαθμούς.

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο 21χρονος Γερμανός Μόριτζ Μάχλαρεκ, ο οποίος πήρε τη νίκη έχοντας συνολικά 53 βαθμούς.

Σαν σήμερα 20 Οκτωβρίου…
sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics