Breaking News
06 Οκτωβρίου 2023

Europa League, ΑΕΚ-Άγιαξ 1-1: Λυτρωτής Βίντα, την κράτησε στην κορυφή - Δείτε τα γκολ


Η ΑΕΚ δεν ήταν καλή και βρέθηκε πίσω στο σκορ σε ένα ακόμη ματς με το πέναλτι του Μπέργκβαϊν στο 30' - Η εικόνα της βελτιώθηκε στο Β' ημίχρονο, για να ισοφαρίσει στο 75' ο Βίντα και να χάσει ο Γιόνσον την ευκαιρία της χρονιάς στις καθυστερήσεις
aek_celebration_goal
Κρίμα κι άδικο να μην πάρει το τρίποντο! Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη από τον Άγιαξ, έπαιξε επιθετικά, πάλεψε λυσσαλέα, έχασε τρομερές ευκαιρίες αλλά τελικά πήρε μόνο το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) απέναντι στην ολλανδική ομάδα που θα πρέπει να αισθάνεται τυχερή που φεύγει από την Αθήνα με τον πόντο.

Ο «Αίαντας» άνοιξε το σκορ στο 30' με τον Μπέργκβαϊν σε μια αυστηρή υπόδειξη πέναλτι από τον Γιουγκ, με την Ένωση να ισοφαρίζει με κεφαλιά του Βίντα στο 74'. Ανεπανάληπτη ευκαιρία σε τετ-α-τετ του Γιόνσον στο 90' για να πάρουν το τρίποντο που άξιζαν βάσει εικόνας οι κιτρινόμαυροι, οι οποίοι έψαξαν ως το φινάλε με λύσσα για να φτάσουν στην ανατροπή. Παραμένει πρώτη στον όμιλο η Ένωση με τέσσερις βαθμούς.

 ΑΕΚ – Άγιαξ: Έτσι ξεκίνησαν
Ο Ματίας Αλμέιδα επανέφερε τους Βίντα και Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ. Αμφότεροι ήταν ετοιμοπόλεμοι και ξεκίνησαν στο βασικό σχήμα της Ένωσης. Ο Στάνκοβιτς ήταν φυσικά στην εστία, οι Χατζισαφί και Σιντιμπέ στα δύο άκρα της αμυντικής γραμμής και ο Σιμάνσκι μαζί με τον Πινέδα δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Οι Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ, όπως αναμενόταν, ξεκίνησαν στην αριστερή και στη δεξιά πλευρά αντίστοιχα, ενώ πίσω από τον προωθημένο Πόνσε κινούνταν ο Αραούχο, με τον Τσούμπερ να μένει λόγω ενοχλήσεων την τελευταία στιγμή εκτός αποστολής. Για τον Άγιαξ, ο Μόρις Στάιν ξεκίνησε με τον Γκόρτερ στην εστία, τους Χάτο, Άβιλα, Σούταλο και Ρενς τετράδα στην άμυνα, τους Ταχίροβιτς, Τέιλορ και Μπέργκχαους τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τους Μπέργκβαϊν και Φορμπς στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Μπρόμπεϊ στην κορυφή.

Η ΑΕΚ είχε φάσεις για γκολ, αλλά πήγε πίσω στο σκορ στα αποδυτήρια
Η ΑΕΚ μπήκε επιθετικά στο ματς και παρά την κατοχή του Άγιαξ έψαξε το γκολ, πιέζοντας ψηλά την άμυνα της ολλανδικής ομάδας και πρεσάροντας και στα άκρα. Ο «Αίαντας», ωστόσο, ήταν εκείνος που είχε δύο μεγάλες στιγμές για να προηγηθεί αλλά ο Στάνκοβιτς με εξαιρετικές επεμβάσεις, μια σε σουτ του Φορμπς στο 12' και άλλη μια στο τετ-α-τετ του Μπρόμπεϊ στο 20' είπε «όχι». Η Ένωση στεκόταν αρκετά καλά, αλλά στο 28' ένα πολύ αυστηρό πέναλτι που καταλόγισε ο Γιουγκ για σπρώξιμο του Πινέδα στον Μπέργκβαϊν που επιχείρησε κούρσα έβαλε τον Άγιαξ μπροστά στο σκορ. Ο Μπέργκβαϊν ανέλαβε την εκτέλεση στο 30' και έγραψε το 0-1.

 Η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ ήρθε στο 35' όταν ο Γκόρτερ απέκρουσε το σουτ του Πινέδα και στην επαναφορά ο Σιντιμπέ από πλεονεκτική θέση επιχείρησε να ισοφαρίσει αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πόνσε ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια! Ο «Αίαντας» στις αντεπιθέσεις βέβαια ήταν πολύ επικίνδυνος με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει ξανά εντυπωσιακά το πολύ δυνατό σουτ του Μπέργκχαους στο 43' με την Ένωση να ολοκληρώνει το πρώτο μέρος με άλλες δύο καλές στιγμές με κεφαλιές των Πόνσε και Βίντα που δεν βρήκαν στόχο!

Η ΑΕΚ το κυνήγησε, το πίστεψε και απάντησε με Βίντα
Η Ένωση με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους είχε άλλη μια καλή στιγμή σε σέντρα σουτ του Γκατσίνοβιτς που πέρασε δίπλα από το κάθετο, με τον Άγιαξ να παραμένει επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις με τον Μπέργκβαϊν και τον Σιμάνσκι στο 52' να απομακρύνει σωτήρια πριν ο Μπρόμπεϊ σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στο δεύτερο δοκάρι. Η Ένωση συνέχιζε σε επιθετικό τέμπο, ο «Αίαντας» απείλησε στο 58' ξανά σε αντεπίθεση με σουτ του Μπέργκχαους που δεν βρήκε στόχο, αλλά η Ένωση που έψαχνε συνεχώς το γκολ απείλησε εκ νέου στο 66' όταν ο Γκατσίνοβιτς σημάδεψε με συρτό σουτ τη γωνία, αλλά ο Γκόρτερ είπε «όχι» πέφτοντας!

Ο Αλμέιδα φρέσκαρε σε εκείνο το σημείο την ομάδα του περνώντας τους Ρότα, Γιόνσον και Μάνταλο αντί των Σιντιμπέ, Πινέδα και Πόνσε, με τον Αραούχο να παίζει στην κορυφή και τους κιτρινόμαυρους να δημιουργούν άλλη μια νέα ευκαιρία σε γυριστό πλασέ του Γκατσίνοβιτς στο 72' που δεν βρήκε στόχο. Ο Αλμέιδα τα έπαιξε όλα για όλα αντικαθιστώντας τον Χατζισαφί με τον Ελίασον και στο 74' η ΑΕΚ κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης που τόσο δικαιούταν. Ο Αμραμπατ σέντραρε και ο Βίντα πήρε παραμάζωμα την άμυνα του Άγιαξ γράφοντας το 1-1 με δυνατή κεφαλιά!

 Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, είχε αποκτήσει αυτοπεποίθηση και στο 77' το γλυκό πλασέ του Μάνταλου πέρασε δίπλα από το κάθετο με τη Νέα Φιλαδέλφεια να σπρώχνει με φωνή την Ένωση για ένα δεύτερο γκολ. Ο Αλμέιδα πέρασε στη θέση του Γκατσίνοβιτς τον Μοχαμάντι για να επαναφέρει την ισορροπία στην αριστερή πλευρά, με τον Στάνκοβιτς όποτε χρειαζόταν να είναι σε ετοιμότητα, όπως στο ευθύβολο σουτ του Τέιλορ στο 81'. Η Ένωση ως το τέλος έψαξε το γκολ της ανατροπής, ο Αραούχο στο 89' από καλή θέση πλάσαρε πάνω στον Γκόρτερ, αλλά η τεράστια φάση χάθηκε στο 90' όταν ο Γιόνσον μετά από δική του ανάκτηση βρέθηκε μέσα στην περιοχή φάτσα με τον γκολκίπερ του Άγιαξ αλλά δεν μπόρεσε να τον πλασάρει με το 1-1 να μένει ως το τέλος.

 Περισσότερα σε λίγο...

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Όλα τα ζώδια 05/10

 

 

 

 

Ο καιρός σήμερα 05/10/2023

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics