Breaking News
15 Νοεμβρίου 2023

Το Συνέδριο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών θα διοργανωθεί το 2024 στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία

 

Το ετήσιο Συνέδριο και η Γενική Συνέλευση της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών (ΕΟΑ) θα φιλοξενηθούν το 2024, από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝΟΑ) και τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία (ΔΟΑ), στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Αρχαία Ολυμπία.

Η απόφαση αυτή ελήφθη ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 11 Νοεμβρίου στο Βίλνιους της Λιθουανίας. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε με επιτυχία από την Λιθουανική Ολυμπιακή Ακαδημία και συμμετείχαν εκπρόσωποι από 22 Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Ακαδημίες, μαζί με καλεσμένους και εκπροσώπους από τη ΔΟΕ, τη ΔΟΑ και τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΑ, κ. Ισίδωρος Κούβελος, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος, υπογράμμισε τη σημασία της εκπαίδευσης των Ολυμπιακών Αξιών για την παγκόσμια κοινότητα και τον βασικό ρόλο των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών για την έμπνευση των νέων για έναν πιο δίκαιο κόσμο. Εκμεταλλευόμενος το θέμα του Συνεδρίου «Το Ολυμπιακό Κίνημα σε έναν κόσμο που αλλάζει», ο Πρόεδρος της ΔΟΑ τόνισε: «Η αποστολή μας είναι πιο σημαντική από ποτέ τώρα! Κάθε πρόκληση συνοδεύεται από ευκαιρίες και κινδύνους. Και όλοι εσείς, αγαπητά μέλη των Εθνικών Ακαδημιών, έχετε αποδείξει ότι μπορείτε να διαχειριστείτε τους κινδύνους. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την εξαιρετική δουλειά σας όλα αυτά τα χρόνια, το πνεύμα σας και την αφοσίωσή σας στην αποστολή μας».

Κατά τη σύντομη ομιλία του προς τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Ακαδημίες, ο νέος Διευθυντής της ΔΟΑ Δρ. Μάκης Ασημακόπουλος, εκπροσωπώντας τη ΔΟΑ μαζί με την Υπεύθυνη Σχέσεων της ΔΟΑ κα Αλεξάνδρα Καραΐσκου, είχαν την ευκαιρία να τονίσουν τη σημασία να χτίζονται γέφυρες μεταξύ των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών, όσον αφορά την Ολυμπιακή Παιδεία. Τόνισε συγκεκριμένα την πρόθεση της ΔΟΑ να παράσχει ένα σαφές πλαίσιο για την ενίσχυση του ρόλου των Ακαδημιών εντός και εκτός του Ολυμπιακού Κινήματος. Τέλος, εξέφρασε τις ειλικρινείς ευχαριστίες του στην Πρόεδρο της Λιθουανικής Ολυμπιακής Ακαδημίας κα Asta Sarkauskiene, για την εξαιρετική φιλοξενία στην πόλη του Βίλνιους, καθώς και στον Πρόεδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών , Καθ. Manfred Laemmer, για τη σπουδαία διοργάνωση του Συνεδρίου.

Το Συνέδριο επικεντρώθηκε σε διαλέξεις σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αυτονομία του αθλητισμού, ενώ μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα το έργο Erasmus+ - υπό την ηγεσία των ΕΟΑ - «Building European Safe Sport Together» παρείχε στους εκπροσώπους Ακαδημιών εξαιρετικές πληροφορίες σχετικά με τη διαφύλαξη του αθλητισμού. Επίσης, οι εκπρόσωποι των Ακαδημιών, ανάμεσά τους ο Καθ. Διονύσης Γάγγας, ως υπεύθυνος καλής διακυβέρνησης των ΕΟΑ, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσω των παρουσιάσεων που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με τον τεράστιο αριθμό πόρων που παρέχει το Κέντρο Ολυμπιακών Σπουδών της ΔΟΕ, καθώς και για τη λειτουργία και το έργο των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών. Πιο συγκεκριμένα, δόθηκαν πληροφορίες σχετικά με την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, τις μελλοντικές στρατηγικές εξελίξεις σε σχέση με το θεσμικό τους περιβάλλον και την οικονομική αυτονομία.

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

Ο Κακουλάκης σημείωσε όχι ένα, όχι δύο αλλά πέντε πανελλήνια ρεκόρ σε πισίνα 25μ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics