Breaking News
13 Αυγούστου 2021

ΠΑΟΚ - Μποέμιανς 2-0: Με εκπληκτική εμφάνιση οι Θεσσαλονικείς πήραν σπουδαία νίκη-πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa Conference League

Θανάσης Μαργαρίτης by Θανάσης Μαργαρίτης 12/08/2021 21:58 Ποδόσφαιρο 0 0
ΠΑΟΚ – Μποέμιανς 2-0: Η Τούμπα και ο κόσμος έδωσαν την πρόκριση στον «Δικέφαλο» [vids]


Με το… μαχαίρι στα δόντια παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Μποέμιανς, στη ρεβάνς του 2-1 της Ιρλανδίας, για τον τρίτο προκριματικό γύρο Europa Conference League, με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν τεράστια νίκη-πρόκριση με 2-0 για τον επόμενο γύρο. «Χρυσοί» σκόρερ για την ομάδα του Λουτσέσκου ήταν οι Σβαμπ (4′) και Μπίσεσβαρ (28′).

Αισθητή ήταν η παρουσία των οπαδών στη μεγάλη ρεβάνς, με τους φίλους του «Δικεφάλου» να επιστρέφουν στην Τούμπα περίπου μετά από 1,5 χρόνο και να είναι δέκα χιλιάδες!

 Το παιχνίδι
Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκε στον ΠΑΟΚ, με τον Βιερίνια στο 2′ να κάνει μακρινό σουτ, χωρίς όμως να ανησυχεί τον Τάλμποτ. Στο 4′ ο «Δικέφαλος» άνοιξε το σκορ με τον Σβαμπ, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά την εξαιρετική ασίστ του Μπίσεσβαρ.

Στο 7′ οι Θεσσαλονικείς απείλησαν εκ νέου με τον Μιχαηλίδη, ύστερα από κόρνερ, με τον Τάλμποτ να μπλοκάρει. Ο «Δικέφαλος» συνέχισε την πίεση και στο 11′ ο Ροντρίγκο έκανε νέα προσπάθεια, με την άμυνα των Ιρλανδών να απομακρύνει.

Στο 15′ ήρθε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της Μποέμιανς, με τον Κέλι να κάνει σουτ, τον Μιχαηλίδη να επεμβαίνει και εν τέλει τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 18′ η ομάδα του Λονγκ έκανε και πάλι αισθητή την παρουσία της. Ο Μιχαηλίδης έδιωξε σε πρώτο χρόνο, αλλά ο Κόουτ πήρε το… ριμπάουντ, με το σουτ του να «ξυρίζει» το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο 21′ ο Σβαμπ έκανε γύρισμα από τα αριστερά, όμως ο Μπαρτ απομάκρυνε τον κίνδυνο. Το επόμενο διάστημα καμία από τις δύο ομάδες δεν έκανε ουσιαστική φάση και δεν απειληθηκε καμία από τις δύο άμυνες, ενώ μάλιστα έγινε και διακοπή για να δροσιστούν οι παίκτες.

Στο 28′ ο Ελ Καντουρί έκανε εξαιρετική κάθετη με τη μία, βγάζοντας σε θέση τετ-α-τετ τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος έτρεξε με την μπάλα και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Στο 34′ ο Άντριγια Ζίβκοβιτς έκανε μακρινό σουτ, ωστόσο ο τερματοφύλακας των Ιρλανδών ήταν σε ετοιμότητα. Στο ίδιο λεπτό οι Θεσσαλονικείς είχαν δοκάρι με τον Ελ Καντουρι, με τον ΠΑΟΚ να διαμαρτύρεται ότι στο κατέβασμα η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει VAR.

Στο 42′ ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 3-0, όταν Ελ Καντουρί και Α. Ζίβκοβιτς συνεργάστηκαν τέλεια, με τον δεύτερο να «αδειάζει» τον προσωπικό του αντίπαλο και να… σπάει στον πρώτο, του οποίου ωστόσο το πλασέ έφυγε πάνω από την εστία.

Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Ολιβέιρα στο 45’+2 να… σκάβει την μπάλα προς τον Σβαμπ, ο οποίος έστειλε την μπάλα πάνω στον Τάλμποτ.

Δεύτερο ημίχρονο
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην κάνουν αλλαγή και να συνεχίζουν τον αγώνα με τις αρχικές ενδεκάδες. Τα πρώτα λεπτά δεν είχαν καμία αξιοσημείωτη φάση, με τον ΠΑΟΚ και την Μποέμιανς να προσπαθούν και πάλι να αποκτήσουν ρυθμό.

Στο 53′ ο Μπίσεσβαρ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διευρύνει το προβάδισμα του «Δικέφαλου» με το σουτ του να φεύγει άουτ, μετά την πάσα του Α. Ζίβκοβιτς. Στο 56′ ο Κόουτ προσπάθησε να μειώσει σε 2-1, με τον Πασχαλάκη να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 59′ ο ΠΑΟΚ έκανε ωραία κυκλοφορία στο ύψος της αντίπαλης περιοχής, με τον Ολιβέιρα να καθυστερεί και το γύρισμά του να απομακρύνεται από την άμυνα της Μποέμιανς. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν στο 61′ ευκαιρία, με την κεφαλιά του Κέλι, μετά τη σέντρα του Λάιονς να περνά άουτ. Στο 64′ ο Βιερίνια έκανε μακρινό σουτ, χωρίς όμως να βρίσκει στόχο.

Στο 72′ ο Ροντρίγκο επιχείρησε σέντρα από τα δεξιά, με την μπάλα να κόβεται. Στο 78′ ο Βαρέλα πέτυχε, με το τέρμα όμως να ακυρωνέται σωστά ως οφσάιντ. Στο 83′ ο Ροντρίγκο βρέθηκε στο έδαφος, με τον παίκτη των «ασπρόμαυρων» να μην μπορεί να συνεχίσει την αναμέτρηση.

 Στο 87′ ο ΠΑΟΚ έχασε νέα μεγάλη ευκαρία με τον Σφιντέρσκι να καθυστερεί να εκτελέσει εντός της μικρής περιοχής της Μποέμιανς. Στο 90’+4′ ο Γουόρντ έχοντας άδεια την εστία, στέλνει την μπάλα προς το πλάγιο, με τους Ιρλανδούς να χάνουν τεράστια ευκαιρία για το 2-1!

 Το σκορ παρέμεινε στο 2-0, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη-πρόρκριση μετά από ενάμιση χρόνο μπροστά στο κοινό του.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (85′ Τέιλορ), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς (73′ Εσίτι), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (85′ Μουργκ), Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα (73′ Σφιντέρσκι).

Μποέμιανς (Κιθ Λογνκ): Τάλμποτ, Λάιονς (86′ Φίλι), Κόρνγουολ, Φίνερτι, Μπρέσλιν, Μπάκλεϊ, Κόουτ (62′ Γουόρντ), Ντεβόι, Τίρνεϊ (78′ Λέβινγκστον), Μπαρτ, Κέλι.
sports3.gr
Διαβάστε επίσης

Όλα τα ζώδια 12/08

 

 

ΟΦΗ: Φιλικό με τον Εργοτέλη στη διακοπή του πρωταθλήματος

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics