Breaking News
27 Ιουνίου 2023

Τη Δευτέρα 17 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Super League στη Βάρκιζα, όπως αποφάσισε το ΔΣ της διοργανώτριας αρχής.

Οι λεπτομέρειες για κλειδάριθμους και τρόπο διεξαγωγής θα συζητηθούν σε επόμενο συμβούλιο. Παράλληλα, αποφασίστηκε να ξεκινήσει ένας διάλογος με την ΕΠΟ για τα χρήματα που καταβάλουν οι ΠΑΕ στην Ομοσπονδία, ενώ αποφασίστηκε η οικονομική ενίσχυση των ΠΑΕ–Μελών από τα έσοδα της Λίγκας, από την οποία εξαιρούνται οι Big 4.

Οι προτάσεις της ΑΕΚ για την κλήρωση των playoffs

Ένα από τα θέματα του σημερινού ΔΣ της Super League ήταν η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος και η ΠΑΕ ΑΕΚ επανέφερε στο τραπέζι μια πρόταση που είχε κάνει και μέσω επιστολής της προς τη διοργανώτρια. Ο λόγος για την κλήρωση των playoffs του πρωταθλήματος της νέας σεζόν και πώς θα εξασφαλιστεί σε απόλυτο βαθμό το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Την πρόταση της ΑΕΚ ανέπτυξε ο διευθύνων σύμβουλος και Α’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Γιώργος Κοσμάς, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Βασικοί άξονες της πρότασης μας είναι δύο, στα πλαίσια πάντα της προσπάθειας για διαφάνεια και αξιοπιστία ώστε να μην υπάρχουν υπόνοιες, όπως συνέβη στην κλήρωση των playoffs του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε.

Η μία λύση είναι να πραγματοποιηθεί η κλήρωση αμέσως μετά από αυτή της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, με αριθμούς που θα αντιστοιχούν στη θέση που θα καταλάβει κάθε ομάδα στην κανονική διάρκεια, δηλαδή για τα playoffs από το 1 έως το 6 και για τα playouts από το 7 έως το 14.

Αν αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί τεχνικά, λόγω των κλειδαρίθμων που θα χρειαστούν εφόσον προκύψουν θέματα ασφαλείας ή εντοπιότητας όταν διαμορφωθεί η κατάταξη, όπως για παράδειγμα να συμπέσουν ΠΑΟΚ και Άρης, η δεύτερη λύση είναι να γίνει η κλήρωση μετά το τέλος της κανονικής διαρκείας, αλλά χειροκίνητα όπως στις διεθνείς διοργανώσεις, με μπαλάκια που θα τα τραβήξουν οι εκπρόσωποι των ομάδων, ώστε να μην επαναληφθεί αυτή η παρωδία που ζήσαμε στα περσινά playoffs.

Και σε αυτή τη διαδικασία μπορούν να υπάρξουν κλειδάριθμοι. Δεν νομίζω κάποιος να έχει αντίρρηση να θέσουμε ασφαλιστικές δικλείδες με σκοπό τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας και την εξαφάνιση των υπονοιών και των περίεργων σεναρίων».

Μάλιστα, όταν ο Κώστας Καραπαπάς είπε στον Κοσμά «ας το αφήσουμε για μεταγενέστερο χρόνο, δεν μας λυπάστε να συζητάμε για σενάρια και κλειδάριθμους τέλος Ιουνίου;», εκείνος του απάντησε: «Την ΑΕΚ δεν την λυπήθηκε κάνεις που παραλίγο να μας βάλουν να παίξουμε δέκα σερί ματς εκτός έδρας!».

Τελικά, αποφασίστηκε το αρμόδιο τμήμα της Λίγκας να καταρτήσει πλάνο πιθανής υλοποίησης για τρία σενάρια (το τρίτο προέκυψε έπειτα από τη συζήτηση που έγινε) και η τελική απόφαση να παρθεί στο επόμενο Δ.Σ., αφού πρώτα εξεταστούν και συζητηθούν τα θετικά και τα αρνητικά όσον αφορά την υλοποίηση καθενός από αυτά.

Τα τρία σενάρια είναι: α) κλήρωση των playoffs (με αριθμούς κατάταξης) ταυτόχρονά με αυτήν για την κανονική διάρκεια, β) κλήρωση μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της σεζόν, αλλά με μπαλάκια και γ) πλήρως ηλεκτρονική κλήρωση (στην οποία θα μπουν όλες οι παραμετροποιήσεις και οι κλειδάριθμοι), αλλά με την παραγωγή πολλών σεναρίων-αποτελεσμάτων (να προκύψουν, δηλαδή, από αυτή π.χ. 10 ή 20 πιθανά προγράμματα) και στη συνέχεια με αριθμημένο μπαλάκι να καθοριστεί ποιο από αυτά θα αποτελέσει το τελικό πρόγραμμα των playoffs.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League: «Ομόφωνα αποφασίστηκε η υποβολή αιτήματος προς την ΕΠΟ, για την έναρξη συζήτησης, προκειμένου να εξορθολογιστούν τα υπέρογκα ποσά που καταβάλλει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο προς αυτήν.

Ομόφωνα αποφασίστηκε ότι η Κλήρωση του Πρωταθλήματος Stoiximan Super League, αγωνιστικής περιόδου 2023-24, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023, στη Βάρκιζα. Σε προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, θα αποφασιστούν οι κλειδάριθμοι και ο τρόπος διεξαγωγής.

Ομόφωνα εγκρίθηκε η τελική επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα Πρωταθλήματος Υποδομής Super League K17, αγωνιστικής περιόδου 2022-23.

Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανανέωση της σύμβασης με την εταιρεία Veo Technologies ApS, για την παροχή τεχνολογικά εξελιγμένου εξοπλισμού βιντεοσκόπησης των αγώνων και των προπονήσεων (technical filming), των Τμημάτων Υποδομών της Super League.

Ομόφωνα εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από τη Super League, για την παρουσία κατάλληλα εξοπλισμένων ασθενοφόρων, διασωστών, πιστοποιημένων από Αρμόδιο Φορέα, καθώς και άλλων υπηρεσιών, σε όλους τους αγώνες των Τμημάτων Υποδομών της Super League.

Ομόφωνα αποφασίστηκε η οικονομική ενίσχυση ΠΑΕ–Μελών της Super League από έσοδα του Συνεταιρισμού. Οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, κατόπιν σχετικής εισήγησης του προεδρείου του Δ.Σ. της Super League, η οποία έγινε αποδεκτή, παραχώρησαν την οικονομική ενίσχυσή τους στις υπόλοιπες ΠΑΕ-Μέλη της Super League».
ekriti.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφερουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

Τα εισιτήρια διαρκείας είναι πλέον στη διάθεση των φιλάθλων του ΟΦΗ

 

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics