Breaking News
21 Ιουνίου 2021

To Centralny Ośrodek Sportu Torwar της Βαρσοβίας ανοίγει αύριο τις πύλες του για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών.

Με κάθε επισημότητα, αλλά με αυστηρά μέτρα προστασίας. Είναι η αναβληθείσα από το 2020 διοργάνωση, η οποία θα φιλοξενηθεί πρώτη φορά στα χρονικά στην πολωνική πρωτεύουσα και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή. Αφορά μόνο στα ατομικά αγωνίσματα και θα πάρουν μέρος περίπου 200 αθλητές κι αθλήτριες από 39 χώρες. Η Ελλάδα συμμετέχει με 4 αθλητές (Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Γιώργος Σταματούρος) και 3 αθλήτριες (Κατερίνα Τόλιου, Ελισάβετ Τέρπου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου) και χωρίς άγχος θα επιδιώξει αξιόλογες εμφανίσεις, καλά πλασαρίσματα και γιατί όχι κάποια υψηλή διάκριση. Σήμερα ανακοινώθηκαν ημέρες και ωράρια για τα πρώτα παιχνίδια στα απλά και τα διπλά. Όλες οι αγωνιστικές εξελίξεις θ’ αναρτώνται στη σελίδα https://www.ettu.org/en/events/ittf-european-individual-championships-/general-information/, εκεί θα βρίσκετε και live scoring. Επίσης, το πρόγραμμα των live streaming υπάρχει στη διεύθυνση https://www.ettu.tv/en-int/page/home-ettu και σύμφωνα με αυτό θα μεταδίδονται ζωντανά όλα τα ματς από τα τραπέζια 1 έως 4.

Στο απλό ανδρών ο Γκιώνης είναι ανάμεσα στους «32», που έχουν προκριθεί απευθείας στο ταμπλό και οι υπόλοιποι αθλητές μετέχουν στην προκριματική φάση. Ο Σγουρόπουλος είναι επικεφαλής στο 21ο γκρουπ και θα διεκδικήσει την πρόκριση κόντρα στον Λευκορώσο Αλεξάντρ Κάνιν, τον Τούρκο Μπατουχάν Ουλουτσάκ και τον Πολωνό Μίλος Ρεντμίσκι.

Ο Κωνσταντινόπουλος βρέθηκε στο 3ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει τον Τσέχο Λουμπομιρ Γιάνκαρικ (επικεφαλής) και τον Λευκορώσο Βλάντισλαβ Ρούκλετσοφ.

Ο Σταματούρος κληρώθηκε στο 10ο γκρουπ και βρίσκει απέναντί του τον Ούγγρο Άνταμ Ζούντι (επικεφαλής) και τον Φινλανδό Άλεξ Νάουμι

Στο απλό γυναικών έγιναν 20 προκριματικά γκρουπ. Η Τόλιου είναι νούμερο 1 φαβορί στο 10ο γκρουπ και θ’ αναμετρηθεί με τη Σουηδέζα Τζένιφερ Τζόνσον και την Πορτογαλίδα Ρίτα Φινς.

Η Τέρπου θ’ αγωνιστεί στο 1ο γκρουπ κόντρα στην Ιταλίδα Τζόρτζια Πικολίν (επικεφαλής) και τη Ρίκλε Σκέιτετ από τη Νορβηγία.

Η Παπαδημητρίου κληρώθηκε στο 8ο γκρουπ. Θα συναντήσει τη Νάταλι Μαρτσέτι από το Βέλγιο (επικεφαλής) και την Καρολίνα Μινάροβα από την Τσεχία.

Πέρα από τους 32 seeded αθλητές κι αθλήτριες, που τοποθετούνται απευθείας στον γύρο των «64» του απλού, το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει για τα προκριματικά ότι:

Στο απλό ανδρών προκρίνονται στο ταμπλό οι 24 νικητές των ισάριθμων ομίλων, συν 8 αθλητές μέσα από preliminaryround των δύο γύρων για όσους αθλητές τερματίσουν στη 2η θέση των ομίλων τους.

Στο απλό γυναικών προχωρούν στο ταμπλό οι 20 νικήτριες των ισάριθμων ομίλων, οι 2ες από τους ομίλους από 17 έως 20 (καλύπτονται άλλες 4 θέσεις δηλαδή), καθώς και 8 αθλήτριες μέσα από preliminaryround του ενός γύρου για τις αθλήτριες, οι οποίες θα τερματίσουν στη 2η θέση των υπόλοιπων ομίλων.

Στα διπλά και τον μοναδικό προκριματικό γύρο των ανδρών Σταματούρος/Κωνσταντινόπουλος αντιμετωπίζουν τους Καν Ακουζού/Αντρέα Λαντριέ από τη Γαλλία. Ο Γκιώνης και ο Σλοβάκος Βανγκ Γιανγκ συναντούν τους Αρτούρ Ρέινολντς/Βάλοτ Βαϊνουλά (Λετονία/Εσθονία) και ο Σγουρόπουλος με τον Κύπριο Μάριο Γιάνγκου τους Λούμπομιρ Πίστεϊ/Οβίντιου Ιονέσκου από τη Σλοβακία και τη Ρουμανία αντίστοιχα.

Στον προκριματικό του διπλού γυναικών η Τόλιου και η Τουρκάλα Σιμπέλ Αλτίνκαγια αναμετρώνται με τις Τέσι Γκόντερίνγκερ/Αριέλ Μπαρμπόσα από το Λουξεμβούργο και οι Παπαδημητρίου/Τέρπου με τις Σουηδέζες Κριστίνα Σέλμπεργκ/Τζένιφερ Τζόνσον.

Στο διπλό μικτό ο Κωνσταντινόπουλος και η Τέρπου περνούν άνευ αγώνα τον 1ο προκριματικό και στους «64» παίζουν για την πρόκριση με τους Εσκίλ Λίντχολμ/ Ρεμπέκα Κάρλσεν από τη Νορβηγία. Ο Σταματούρος και η Παπαδημητρίου κοντράρονται στον 1ο προκριματικό γύρο με τους Κεστούρις Ζέιμις/Κορνέλια Ριλισκάιτε από τη Λιθουανία.

Στο διπλό ανδρών 16 ζευγάρια είναι απευθείας στο ταμπλό. Από κει και πέρα 30 ζευγάρια υπολογίζονταν για τα προκριματικά και τα 2 με την καλύτερη βαθμολογία στον πίνακα αξιολόγησης επίσης προκρίνονται απευθείας στο κεντρικό ταμπλό. Τα υπόλοιπα 28 ζευγάρια θα δώσουν προκριματικούς του ενός γύρου και οι νικητές αυτών των αγώνων θα προκριθούν στον 1ο γύρο.

Στο διπλό γυναικών 16 ζευγάρια είναι κατευθείαν στο κυρίως ταμπλό. Από αυτά, που υπολογίζονταν για τα προκριματικά, τα καλύτερα 6 από τους πίνακες αξιολόγησης περνάνε επίσης στο ταμπλό και τα υπόλοιπα 20 μετέχουν σ’ έναν προκριματικό γύρο.

Στο διπλό μικτό, πάλι 16 δίδυμα πάνε στο κεντρικό ταμπλό σαν seeded. Στο προκριματικό στάδιο παίρνουν μέρος 37 ζευγάρια και οι νικητές μετά από δύο γύρους θα προκριθούν στο ταμπλό.

Το πρόγραμμα των δύο πρώτων ημερών στους αγώνες των Ελλήνων διεθνών σε δικές μας ώρες (μία μπροστά από την Πολωνία):

Στο απλό ανδρών:

Στο 3ο γκρουπ:

Κωνσταντινόπουλος-Γιάνκαρικ 22/06 10:50 Τραπέζι 6

Κωνσταντινόπουλος-Ρούκλετσοφ 22/06 19:45 Τραπέζι 7

Στο 10ο γκρουπ:

Σταματούρος-Ζούντι 22/06 11:25 Τραπέζι 4

Σταματούρος-Νάουμι 22/06 20:20 Τραπέζι 2

Στο 21ο γκρουπ:

Σγουρόπουλος-Ουλουτσάκ 22/06 12:00 Τραπέζι 4

Σγουρόπουλος-Κάνιν 22/06 15:30 Τραπέζι 5

Σγουρόπουλος-Ρεντμίσκι 22/06 20:55 Τραπέζι 2

Στο απλό γυναικών:

Στο 1ο γκρουπ:

Τέρπου-Πικολίν 22/06 15:30 Τραπέζι 8

Τέρπου-Σκέιτετ 23/06 11:10 Τραπέζι 5

Στο 8ο γκρουπ:

Παπαδημητρίου-Μαρτσέτι 22/06 12:35 Τραπέζι 9

Παπαδημητρίου-Μινάροβα 23/06 11:10 Τραπέζι 4

Στο 10ο γκρουπ:

Τόλιου-Φινς 22/06 13:10 Τραπέζι 3

Τόλιου-Τζόνσον 22/06 16:05 Τραπέζι 8

Στο διπλό ανδρών:

Κωνσταντινόπουλος/Σταματούρος-Λαντριέ/Ακουζού 23/06 10:00 Τραπέζι 4

Γκιώνης/Βανγκ-Ρέινολτς/Βαϊνουλά 23/06 10:00 Τραπέζι 5

Σγουρόπουλος/Γιάνγκου-Πίστεϊ/Ιονέσκου 23/06 10:00 Τραπέζι 2

Στο διπλό γυναικών:

Τόλιου/Αλτίνκαγια-Γκόντερίνγκερ/Μπαρμπόσα 22/06 21:30 Τραπέζι 1

Τέρπου/Παπαδημητρίου-Σέλμπεργκ/Τζόνσον 22/06 21:30 Τραπέζι 9

Στο διπλό μικτό:

Σταματούρος/Παπαδημητρίου-Ζέιμις/Ριλισκάιτε 22/06 10:00 Τραπέζι 2

Κωνσταντινόπουλος/Τέρπου-Λίντχολμ/Κάρλσεν 22/06 18:15 Τραπέζι 7

* Η δράση των έξι ημερών από τη Βαρσοβία θα προβληθεί κι από τηλεοπτικούς σταθμούς σε πολλές χώρες από την Ευρώπη έως την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μία λίστα με κανάλια, στα οποία μπορούν οι φίλαθλοι να παρακολουθήσουν αγώνες του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι:

Pan-Europe: Eurosport - Eurosport 1 και Eurosport 2

Αυστρία: ORF

Τσεχική Δημοκρατία: IFC Media

Πολωνία: TVP

Ρουμανία: LookTV

Σλοβακία: IFC Media

Σουηδία: SVT

Μαλαισία και Μπρουνέι: Astro

Ηνωμένες Πολιτείες: NBC Universal

ETTU TV - https://www.ettu.tv/

Το Eurosport έχει προγραμματίσει πάνω από εννέα ώρες ζωντανής κάλυψης μέσα κι από τα δύο κανάλια του. Επίσης, θα δείξει σε επανάληψη επιπλέον 3,5 ώρες αγώνων και το πρόγραμμά του αρχίζει την Παρασκευή.


Διαβάστε επίσης:

Δύο χρυσά η Γκαϊντατζή στις κορασίδες, πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό παίδων ο Αλεξόπουλος

 

Ευαγγελία Ψάρρα- Τοξοβολία: Στους Ολυμπιακούς για 6η φορά

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics