Breaking News
05 Αυγούστου 2016

Με την προσπάθεια της Ευαγγελίας Ψάρρα στην τοξοβολία ανοίγει η αυλαία για τους Έλληνες αθλητές στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.


Η πολύπειρη Ελληνίδα αθλήτρια θα συμμετάσχει στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού για πέμπτη φορά στην πλούσια καριέρα της. Η Ψάρρα, που είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια της ελληνικής αποστολής θα ξεκίνησει την προσπάθειά της το απόγευμα της Παρασκευής στις 7 ώρα Ελλάδος στο ατομικό γυναικών.


Το αγώνισμα της τοξοβολίας γίνεται σε ένα από το πιο διάσημα μέρη του Ρίο το Sambódromo, εκεί όπου λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο η παρέλαση του καρναβαλίου. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει χωρητικότητα 36.000 θεατές η Ελληνίδα τοξοβόλος θα βάλει τα δύνατά της για κάτι καλό.

Πώς ορίζει η ίδια το καλό: «Όλοι οι αθλητές έχουν έρθει εδώ με στόχο την 8αδα για αρχή. Και είναι τουλάχιστον 40-45 αθλητές ανά κατηγορία που μπορούν εν δυνάμει να διεκδικήσουν μετάλλιο. Το ίδιο και εμείς. Στόχος είναι η 8άδα. Αν μπεις στην 8άδα μετά όλα είναι πιθανά» σημείωσε μιλώντας στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προπονητής και συζυγός της Αλέξανδρος Νασούλας που σημείωσε: «Οι μέχρι τώρα προπονήσεις πήγαν πολύ καλά και η Ευαγγελία δείχνει ευδιάθετη, κάτι ιδιαίτερα θετικό για αθλήματα με τόσο μεγάλη διάρκεια, όπως είναι το δικό μας».

Η Ευαγγελία Ψάρρα γεννήθηκε το 1974 στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε την τοξοβολία το 1994. Το 2003 κατέκτησε δύο ασημένια μετάλλια σε Παγκόσμια Κύπελλα και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού χώρου, ενώ «έκλεισε» την χρονιά στην 3η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Το 2012 ήταν 7η (ατομικό) σε Παγκόσμιο Κύπελλο, το 2015 κατέκτησε το αργυρό στο Ευρωπαϊκό Grand Prix, με το ομαδικό γυναικών και την ίδια χρονιά την 4η ατομική θέση στους πρώτους Ευρωπαϊκούς αγώνες στο Μπακού.

Το 2000 συμμετείχε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς αγώνες, όντας η πρώτη Ελληνίδα στο αγώνισμα της τοξοβολίας. Από τότε συμμετέχει ανελλιπώς με κορυφαία θέση την πέμπτη το 2005 στο ομαδικό και την έβδομη στο ατομικό.

 Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας εδώ

sdna.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics