Breaking News
11 Νοεμβρίου 2017

Οι παίκτες ψηφίζουν Σκίμπε, ο Βρύζας είναι υπέρ της παραμονής του και η διοίκηση έχει θετική άποψη. Απόφαση δεν υπάρχει αλλά όλα συνηγορούν ότι θα γίνει προσπάθεια ανανέωσης του Γερμανού τεχνικού.

H βαριά ήττα της Εθνικής με 4-1 από την Κροατία προκάλεσε πικρία στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, καθώς η εμφάνιση στο «Μάξιμιρ» του Ζάγκρεμπ δεν ανταποκρινόταν στις πραγματικές δυνατότητες των ποδοσφαιριστών. Άλλωστε, η παρουσία της Ελλάδας στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η θετική βαθμολογική συγκομιδή (5 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες) δεν μπορεί να ξεχαστεί και δεδομένα σε μεγάλο βαθμό πρέπει να πιστωθεί στον Μίκαελ Σκίμπε.

 


Ο Γερμανός τεχνικός ήταν αυτός που παρέλαβε μία ομάδα πεσμένη ψυχολογικά, η οποία προερχόταν από δύο ντροπιαστικές ήττες κόντρα στα Νησιά Φερόε στα προκριματικά του EURO 2016 και πέρα από την αγωνιστική μεταμόρφωσή της και τα βήματα προόδου, κατόρθωσε να επαναφέρει το οικογενειακό κλίμα μεταξύ των παικτών, με τους ίδιους μάλιστα να αναγνωρίζουν αυτή του την συνεισφορά και το γεγονός πως ξαναβρήκαν το κέφι τους παίζοντας με το εθνόσημο στο στήθος.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου μετά το φινάλε του παιχνιδιού κόντρα στην Κροατία, όπου ο κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ στάθηκε στο γεγονός πως η Εθνική πλέον λειτουργεί ξανά ως σύνολο, περιορίζοντας τις ευθύνες του Σκίμπε.

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει και ο Βασίλης Βέργης στην εφημερίδα Live Sport, Παπασταθόπουλος και Τοροσίδης σε αρχηγική τους ομιλία στα αποδυτήρια κάλεσαν τους υπολοίπους να πολεμήσουν στην ρεβάνς του «Γ. Καραϊσκάκης» προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια με μία νίκη αλλά και μία καλή εμφάνιση, προκειμένου ο κόσμος να αισθανθεί υπερήφανος, ανεξαρτήτως της τελικής κατάληξης.

Άλλωστε, εφόσον επέλθει ο αποκλεισμός, πέρα από τις όποιες άστοχες επιλογές του Σκίμπε στο ματς με την Κροατία, κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την ποιοτική ανωτερώτητα της «χρβάτσκα» που έχει στις τάξεις της παίκτες παγκοσμίας κλάσης.

Αυτή η άποψη περί θετικής αποτίμησης της παρουσίας της Εθνικής υπάρχει και στα υψηλότερα κλιμάκια της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τα οποία είναι υπέρ της παραμονής του Γερμανού στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Τόσο οι Βρύζας και Γραμμένος, όσο και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που είναι φανατικοί υποστηρικτές του 52χρονου προπονητή θέλουν να συνεχιστεί η συνεργασία των δύο πλευρών και παρά το γεγονός πως δεν υπάρχει οριστική απόφαση, όλα συνηγορούν ότι θα γίνει προσπάθεια ανανέωσης.

Το συμβόλαιο του Σκίμπε που μαζί με την εφορία φτάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ είναι ένα σημαντικό «αγκάθι» που θα ληφθεί υπόψη, ωστόσο η τελική άποψη θα είναι της διοίκησης αλλά με τα αποτελέσματα σύμμαχο και όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα θετικά διακείμενο όλα δείχνουν ότι από Δευτέρα θα αρχίσουν συζητήσεις, χωρίς πάντως να θεωρείται δεδομένη η ευτυχής κατάληξη των επαφών.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι είναι τουλάχιστον υποπτες οι διαρροές προς τον Τύπο για δήθεν απόφαση περί τελευταίου ματς Σκίμπε καθώς αυτή τη στιγμή η τάση είναι η ακριβώς αντίθετη, με τις εξελίξεις στο εν λόγω ζήτημα να αναμένονται άμεσα.

Σίγουρα πάντως, στο μυαλό όλων είναι η προσεχής αναμέτρηση με την Κροατία όπου θα γίνει προσπάθεια να ανατραπεί το εις βάρος της Ελλάδας σκορ και η επόμενη ημέρα της Εθνικής είναι ένα ζήτημα που θα απασχολήσει στο μέλλον.
sdna.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics