Breaking News
08 Σεπτεμβρίου 2023

ΕΠΟ: Ο Τζώρτζογλου ζητάει να «πέσουν κεφάλια»



Επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ Παναγιώτη Μπαλτάκο και τα μέλη της Εκτελεστικής της απέστειλε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου, θέτοντας τρία θέματα.

Ένα απ’ αυτά αφορά τη δικαστική «ήττα» της Ομοσπονδίας, η οποία υποχρεούται να επαναπροσλάβει και να καταβάλει 300.000 ευρώ στον πρώην λογιστή της Ν. Κολιολιό. Κι αυτό που ζητάει ο Τζώρτζογλου είναι να αποδοθούν ευθύνες για τους κακούς χειρισμούς που έγιναν και να παραπεμφθεί η υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Αναλυτικά η επιστολή Τζώρτζογλου:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Ε.Ε. ΕΠΟ, Βάσει του αρ. 34, παρ. 3 του Καταστατικού της ΕΠΟ σας ζητώ να συμπεριλάβετε στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής τα εξής θέματα:

Α. Κώδικας Δεοντολογίας ΕΠΟ

Στις 2 Αυγούστου 2023 η προτεινόμενη τροποποίηση στο άρθρο 2 του Κώδικα Δεοντολογίας, που εξαιρούσε από τα πρόσωπα που εμπίπτουν στις διατάξεις του, όσους έχουν έμμισθη σχέση με την ΕΠΟ, αποσύρθηκε με απόφασή σας. Ωστόσο, στον νέο Κώδικα Δεοντολογίας 2023 που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ και ειδικότερα στο άρθρο 25, που αφορά την παράβαση του καταστατικού και των κανονισμών της ΕΠΟ, υπάρχει ανάλογη διάταξη, που εξαιρεί το υπαλληλικό προσωπικό της ΕΠΟ και τα πρόσωπα, τα οποία με οποιαδήποτε ιδιότητα μετέχουν στη δραστηριότητα της ΕΠΟ, από την υποχρέωση να εφαρμόζουν το καταστατικό και τους κανονισμούς της ΕΠΟ. Επειδή, προφανώς, αυτή η τροποποίηση πέρασε στον Κώδικα Δεοντολογίας, διότι διέλαθε τόσο της δικής σας προσοχής, της προσοχής των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, όσο και της Διεύθυνσης Νομικών Θεμάτων, ζητώ να ληφθεί απόφαση επαναφοράς της αμέσως προηγούμενης διάταξης του άρθρου 25, που τροποποιήθηκε.

Άλλως, επειδή έχει αρχίσει η αγωνιστική περίοδος, να ληφθεί απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή και να ζητηθεί άμεσα από τις FIFA/UEFA να σταλεί ως οδηγία το αμέσως προηγούμενο λεκτικό και να ενσωματωθεί στον Κώδικα Δεοντολογίας και έως να συμβεί αυτό να ενημερωθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας ώστε να μην προχωρήσει καμία υπόθεση που αφορά πρόσωπα τα οποία εμπίπτουν στο πεδίο των ερευνών της και τελούν υπό έρευνα.

Β. Επιστολή ΣΥΕΠΟ

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2023 δημοσιεύθηκε σε ηλεκτρονικό μέσο (website) επιστολή του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΠΟ προς τα μέλη του από τα οποία ζητεί να μην χορηγούν στοιχεία σε καταστατικό όργανο της ομοσπονδίας (αρ. 20 παρ. 8, αρ. 52). Κύριε Πρόεδρε, επειδή η συγκεκριμένη επιστολή έτσι όπως είναι διατυπωμένη είναι και αντιδεοντολογική και αντιθεσμική και αποτελεί τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία των οργάνων της ομοσπονδίας, ζητώ να ενημερωθεί το σώμα: α) για το αν ήσασταν ενήμερος για την επιστολή πριν αυτή (η επιστολή) σταλεί στους υπαλλήλους και αν ναι, ποια ήταν η θέση σας, β) για τις ενέργειες που έχετε κάνει βάσει του άρθρου 38 παρ. 4 α,β,γ του Καταστατικού αφότου λάβατε γνώση του περιεχομένου της επιστολής.

Κατόπιν ζητώ να τεθεί προς συζήτηση και λήψη απόφασης από την Εκτελεστική Επιτροπή: α) Η έκδοση ανακοίνωσης της Εκτελεστικής Επιτροπής με την οποία θα καταδικάζεται ρητά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΔΣ του ΣΥΕΠΟ. β) Η παραπομπή του ΔΣ του ΣΥΕΠΟ στο αρμόδιο πειθαρχικό/ δεοντολογικό όργανο της ΕΠΟ.

Γ. Απόφαση Εφετείου Αθηνών για την απόλυση του Ν. Κολιολιού

Στις 4/9/2023 έγινε γνωστό μέσω ηλεκτρονικού μέσου ότι απορρίφθηκε η έφεση της ΕΠΟ κατά της πρωτόδικης απόφασης που αφορούσε την απόλυση του Ν. Κολιολιού. Επειδή, η απόφαση αναφέρει ότι η απόλυση δεν έγινε με νόμιμο τρόπο διότι τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν ήταν ενήμερα, όπως θα έπρεπε. Επειδή όπως αποδείχθηκε κατά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 17/1/2023 ανατέθηκε από τον Εκτελεστικό Γραμματέα της ΕΠΟ, κατά παράβαση του αρ. 35 ιβ του Καταστατικού, σε εξωτερικό δικηγόρο η εκπροσώπηση της ΕΠΟ στον πρώτο βαθμό, ήτοι ο δικηγόρος δεν διορίστηκε όπως προβλέπεται από το καταστατικό με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. Επειδή η απόφαση για έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, όπως ειπώθηκε στην ίδια συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής (17/1/2023) ελήφθη ξανά χωρίς απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, με την επίφαση του κατεπείγοντως, παρότι η δικαστική απόφαση δεν είχε καν επιδοθεί στην ομοσπονδία.

Επειδή οι πράξεις και οι παραλείψεις έμμισθων αξιωματούχων της ΕΠΟ και της Διεύθυνσης Νομικών Θεμάτων υποχρεώνουν την ΕΠΟ να καταβάλει περίπου 300.000 ευρώ στον Ν. Κολιολιό και τον επαναπροσλάβει στην ίδια θέση με αυτήν που κατείχε όταν απολύθηκε, βάσει του διατακτικού της απόφασης του Εφετείου Αθηνών.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητώ από την Εκτελεστική Επιτροπή: Α. Να συζητήσει το θέμα και να αποδώσει ευθύνες για τους κακούς χειρισμούς που έγιναν. Β. Να παραπέμψει την υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας ώστε να διερευνηθούν οι παραβιάσεις του καταστατικού και των κανονισμών της ΕΠΟ από πρόσωπα (αξιωματούχους) που εμπίπτουν στον Κώδικα Δεοντολογίας.

Μετά τιμής, Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου».

neakriti.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ο καιρός σήμερα 06/09/2023

 

 

 

Την επιθυμία του να μπορέσει να αγωνιστεί στην Εθνική εξέφρασε ο Ηλίας Κουτσουπιάς

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics