Breaking News
10 Σεπτεμβρίου 2023

Η Εθνική ήταν ορεξάτη και επικράτησε 5-0 του Γιβραλτάρ στην OPAP Arena για την 6η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. Δύο γκολ ο Μαυροπάνος (23', 83'), δύο ο Μασούρας (70, 90+1') και ένα ο Πέλκας (9').

 

Η ορεξάτη Εθνική επέστρεψε στις νίκες με εμφατικό τρόπο. Η Ελλάδα ξεπέρασε χωρίς δυσκολία το χαμηλό εμπόδιο του Γιβραλτάρ και πήρε τη νίκη με 5-0 στην OPAP Arena για την 6η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε την καθολική υπεροχή από το πρώτο λεπτό και άνοιξε το σκορ μόλις στο 9ο λεπτό με τον Πέλκα. Ο Μαυροπάνος διπλασίασε τα τέρματα της Ελλάδας στο 23' με τον Πέλκα αυτή τη φορά να βγάζει την ασίστ. Το τρίτο γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Μασούρας στο 70'.

Ο Μαυροπάνος στο 83' πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 4-0, με τον Μασούρα επίσης να σκοράρει δις και στο 90+1' να διαμορφώνει το αποτέλεσμα.

Κάπως έτσι, η Εθνική έφτασε τις τρεις νίκες στο γκρουπ και έχει συγκεντρώσει εννέα πόντους. Βρίσκεται στην τρίτη θέση πίσω από την Ολλανδία, η οποία έχει τους ίδιους πόντους, όμως υπερτερεί στην ισοβαθμία, ενώ έχει παίξει και αγώνα λιγότερο.

 Στην επόμενη αγωνιστική η Ελλάδα φιλοξενείται από την Ιρλανδία σ' ένα κομβικό παιχνίδι (13/10) πριν από τις εντός έδρας μάχες με την Ολλανδία (16/10, 21:45) και Γαλλία (21/11, 20:45).

Το ματς
Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Εθνική έλεγξε τον ρυθμό και μάλιστα χωρίς δυσκολία, δεδομένης της χαμηλής δυναμικής του αντιπάλου. Ο Μπουχαλάκης μοίραζε την μπάλα στον άξονα, Πέλκας - Μπακασέτας έψαχναν τις ρωγμές και τα δύο μπακ έδιναν πλάτος. Παράλληλα, Φούντας, Μασούρας και Παυλίδης αναζητούσαν τις στιγμές τους.

Η πρώτη καλή ευκαιρία σημειώθηκε στο 7ο λεπτό από στατική φάση. Ο Μαυροπάνος πήρε κεφαλιά, η μπάλα βρήκε σε αμυντικό του Γιβραλτάρ και έφυγε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε και το 1-0 από την Ελλάδα.

Ο Μπουχαλάκης έκανε την βαθιά μπαλιά προς τον Γιαννούλη στα αριστερά, ο οποίος γύρισε παράλληλα στον Φούντα. Εκείνος σε πρώτο χρόνο και με την παρέμβαση του αντίπαλου γκολκίπερ δεν κατάφερε να σκοράρει, πράγμα που έκανε ο Πέλκας που ακολουθούσε.

Στο 12' το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απείλησε εκ νέου με ένα σουτ στην κίνηση του Χατζηδιάκου από τα αριστερά. Στο 23ο λεπτό η Εθνική διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ, ο Μαυροπάνος πήδηξε ψηλά στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Εθνική συνέχιζε να έχει την απόλυτη υπεροχή, με το Γιβραλτάρ να μην μπορεί να ξεμυτήσει. Στο 34' η Ελλάδα έφτασε κοντά και σε ένα τρίτο γκολ, όταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε ένα μακρινό σουτ του Μπακασέτα, με τους Πέλκα και Μασούρα να μην μπορούν να βρουν δίχτυα στη συνέχεια.

Στο 38ο λεπτό οι παίκτες του Πογέτ σκόραραν με ένα εντυπωσιακό γυριστό του Πέλκα. Όμως το γκολ ακυρώθηκε μετά από έλεγχο στο VAR, καθώς ο Παυλίδης, ο οποίος προηγουμένως, δεν είχε νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα ήταν εκτεθειμένος.

Η εικόνα στο δεύτερο μέρις δεν άλλαξε. Στο 51ο λεπτό οι διεθνείς μας είχαν δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα. Λίγο αργότερα, το ματς διεκόπη για λίγο, καθώς ο τερματοφύλακας του Γιβραλτάρ μπλέχτηκε και έσκισε τα δίχτυα. Η Ελλάδα συνέχιζε να ψάχνει το τρίτο γκολ και είχε στιγμές με τον Μπακασέτα (59') και τον Μαυροπάνο (60').

Τελικά, το 3-0 έγινε από τον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος πάτησε στην περιοχή από τα δεξιά, εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 70'. Η Εθνική δεν σταμάτησε εκεί συνέχισε να είναι ανεβασμένη. Ο Μαυροπάνος στο 82' ξανά με το κεφάλι πέτυχε το τέταρτο γκολ.

H Eλλάδα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 90+1'. Η Εθνική πίεσε ψηλά, έκλεψε τη μπάλα, αυτή έφτασε στον Γιακουμάκη που έκανε ωραία κάθετη πάσα προς τον Μασούρα που με άψογο πλασέ έγραψε το 5-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα (84' Χατζηγιοβάνης), Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (68' Παπανικολάου), Πέλκας (84' Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας, Φούντας (68' Ιωαννίδης), Μασούρας, Παυλίδης (68' Γιακουμάκης).
ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: Kόλεϊνγκ, Χάρτμαν (84' Χασάν), Μπρίτο, Τσιπολίνα, Μουελί (90' Σάντος), Τζόλεϊ, Πόζο (90' Κασιάρο), Σέρτζεντ, Ρόναν, Γουόκερ, Ντε Μπαρ
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ
EURO 2024 - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ
Α
Ν
Ι
Η
ΒΑΘ
1
Γαλλία
5
5
0
0
15
2
Ολλανδία
4
3
0
1
9
3
Ελλάδα
5
3
0
2
9
4
Ιρλανδία
5
1
0
4
3
5
Γιβραλτάρ
5
0
0
5
0
PLAYOUTS
PLAYOFFS
LIVE
Τελευταία ενημέρωση: 23:53
ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
*Οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται στα τελικά του EURO 2024 στη Γερμανία, ενώ θυμίζουμε ότι η Εθνική έχει και το μαξιλαράκι του Nations League, εφόσον δεν τα καταφέρει από τα προκριματικά. Η Ελλάδα στα μπαράζ θα παίξει με ομάδες της League C που δεν έχουν καταφέρει να προκριθούν μέσω των προκριματικών. Θα χρειαστεί να νικήσει δύο παιχνίδια, έναν ημιτελικό κι έναν τελικό, ώστε να βρεθεί στη Γερμανία.

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 

 

 

 

 

Η ανασκόπηση της 2ης ημέρας στους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Ηράκλειο 2023»

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics