Breaking News
09 Ιουνίου 2021

Πανελλήνιο πρωτάθλημα 2021 - Σύνθετα: Οι γιοι του πρώην πρωταθλητή του δεκάθλου Ευθύμη Ανδρέογλου συνεχίζουν την παράδοση...
Θοδωρής Γεωργαντάς 

 

Ήταν 7 Ιουλίου του – μακρινού – 1991 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, όταν ένας 21χρονος (τότε) δεκαθλητής από την Δράμα έκανε κάτι περισσότερο από αισθητή την παρουσία του στον ελληνικό στίβο, μόνο από την εμφάνισή του στο ύψος, στο ένα, δηλαδή, από τα δέκα αγωνίσματα του δεκάθλου. Το ΟΑΚΑ ήταν μισογεμάτο, λόγω της διεξαγωγής των Μεσογειακών Αγώνων της Αθήνας. Εκείνη την εποχή ήταν τεράστια διοργάνωση για τα αθλητικά δεδομένα της χώρας μας.

Ο Ευθύμης Ανδρέογλου, λοιπόν. είχε κλέψει την παράσταση στις 7 Ιουλίου του 1991. Στο ύψος πέρασε τα 2μ.20. Πολύ μεγάλη επίδοση για δεκαθλητή, αν αναλογιστεί κανείς ότι εκείνη την χρονιά ο καλύτερος Έλληνας στο αγώνισμα ήταν ο Παναγιώτης Κονταξάκης με 2μ.23, δεύτερος στη λίστα ήταν ο Λάμπρος Παπακώστας με 2μ.22 και τρίτος ο Ανδρέογλου με το 2μ.20 των Μεσογειακών, στους οποίους κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο δέκαθλο με 7.513 βαθμούς.

Ο 51χρονος – σήμερα – Ανδρέογλου γυμνάζει τους δίδυμους γιούς του, τον Άγγελο – Τζανή και τον Αντώνη, οι οποίοι την Δευτέρα και την Τρίτη στην Πάτρα ξεπέρασαν τους εαυτούς τους. Και οι δύο έκαναν ατομικά ρεκόρ στο δέκαθλο και εξασφάλισαν τη συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Το δέκαθλο έχει εξελιχθεί σε οικογενειακή υπόθεση με τον ευτυχή πατέρα να περιμένει, πλέον, να καταρριφθεί… το οικογενειακό ρεκόρ.

Ο Ευθύμης Ανδρέογλου – έως σήμερα – είναι κάτοχος της δεύτερης καλύτερης επίδοσης όλων των εποχών στο δέκαθλο στην χώρα μας 7.769 βαθμούς (1997). Ο Άγγελος Ανδρέγλου συγκέντρωσε με 7.597 βαθμούς, επίδοση που τον έφερε στην έκτη θέση όλων των εποχών στην χώρα μας. Ο Αντώνης Αδρέογλου συγκέντρωσε 7.352 βαθμούς και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ που ήταν 7.012. Το μέλλον ανήκει και στους δύο 22χρονους, που κατέκτησαν τις πρώτες δύο θέσεις στο Πανελλήνιο συνθέτων της κατηγορίας τους.

Τα μήλα έπεσαν – ακριβώς – κάτω από την μηλιά.
sports3.gr
Διαβάστε ακόμη:

Τσιτσιπάς - Roland Garros: Λάμπει στην Πόλη του Φωτός, διέλυσε τον Μεντβέντεφ [vid]

 

 

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics