Breaking News
06 Νοεμβρίου 2020

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την επιλογή του Κλάτενμπεργκ με τον ορισμό του διαιτητή στο πολύ σημαντικό παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Kρήτη με τον ΟΦΗ.

 

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, όπως έχω ξαναγράψει, και το εννοώ, έχει το σεβασμό μου, γιατί υπήρξε ένας πολύ καλός διεθνής διαιτητής.

Όπως έχει το σεβασμό μου και γιατί έχει αναλάβει ένα πολύ δύσκολο έργο, να είναι αρχιδιαιτητής στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θεωρώ δε ότι πρέπει να τον κρίνουμε, κατ΄ αρχάς, σε τρεις φάσεις. Μία πριν τις γιορτές, δεύτερη με το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και τελικά, σφαιρικά και με μεγαλύτερη ασφάλεια, στο τέλος της σεζόν.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι όταν βλέπω αστοχίες του δεν θα τις καταγράφω. Για παράδειγμα, το να βγαίνει ο ίδιος ο Άγγλος αρχιδιαιτητής και να δηλώνει ότι στο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ, και δη με το σκορ 1-0, έγινε πέναλτι υπέρ του ΟΦΗ προς το τέλος του αγώνα, άρα να έχουμε αλλοίωση αποτελέσματος, και μετά ο ίδιος να δίνει σαν…βροχή ορισμούς στον VAR του συγκεκριμένου παιχνιδιού (Τζήλος) δεν μπορεί να έχει ποδοσφαιρική λογική. Αντιθέτως, είδαμε ότι τον Κουτσιαύτη δεν τον είχε στους ορισμούς αυτής της εβδομάδας, μετά τον επίσης δημόσιο σχολιασμό εκ μέρους του Άγγλου περί λανθασμένης απόφασης του διαιτητή σε υπέρ της ΑΕΚ γκολ με τον ΟΦΗ…Από την άλλη, δεν μπορούμε παρά να επικροτήσουμε την επιλογή του να αφήνει σταθερά εκτός κληρώσεων τον επόπτη Μαυρουδή, που στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος, είχε υποδείξει σκανδαλωδώς την ακύρωση του πρώτου γκολ του Ολυμπιακού.

Αλλά η επιλογή του Κλάτενμπεργκ να ορίσει τον διεθνή Γιάννη Παπαδόπουλο πρώτο διαιτητή στο ΟΦΗ-Ολυμπιακός, αποτελεί την μακράν χειρότερη απόφαση του από τότε που ανέλαβε να διευθύνει την ελληνική διαιτησία! Και πραγματικά απορώ, σηκώνω τα χέρια ψηλά και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω-εφόσον βέβαια θέλω να εξακολουθήσω να είμαι καλόπιστος απέναντι στον Κλάτενμπεργκ και να μην υϊοθετήσω άλλα πράγματα, καταγγελίες κλπ…

Ας αφήσουμε στην άκρη ότι ο Παπαδόπουλος είναι Θεσσαλονικιός, όπως και οι επόπτες του Νικολαίδης και Δημητριάδης (με τον δεύτερο να έχει παράδοση αρνητικών λανθασμένων υποδείξεων εις βάρος του Ολυμπιακού)-που και μόνο ότι τρεις Θεσσαλονικείς θα σφυρίξουν τον Ολυμπιακό σε μία δύσκολη έδρα αποτελεί ένα θέμα, αφού ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να επηρεαστούν από την καταγωγή τους. Τουλάχιστον ο Μέλο Περέϊρα από κάποιο σημείο, και μάλιστα αρκετά νωρίς, της περασμένης σεζόν, είχε σταματήσει να ορίζει Θεσσαλονικείς στα παιχνίδια του Ολυμπιακού, μετά την τραγική συμπεριφορά του Ζαχαριάδη ως VAR στο Ξάνθη-Ολυμπιακός, όπου δεν είχε υποδείξει το εξόφθαλμο πέναλτι του γκολκίπερ πάνω στον Ελ Αραμπί.

Ας αφήσουμε και ότι πέρσι, σχεδόν πριν ένα χρόνο, Οκτώβριο του 2019, ο Παπαδόπουλος είχε οριστεί στο Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1 κι είχε πάρει μεν μία πολύ σωστή διαιτητικά απόφαση, αλλά σε πράγματι δύσκολη φάση, μην δίνοντας ένα πέναλτι που ζήτησε ο ΟΦΗ. Και μόνο όμως που δεν είχε αδικήσει τον Ολυμπιακό σε μία οριακή φάση (όπως κάνουν πολλοί άλλοι συνάδελφοι του), είχε προκαλέσει τις επιθέσεις της προπαγάνδας των αντιπάλων του Ολυμπιακού εις βάρος του όντως καλού αυτού διαιτητή. Με συνέπεια μάλιστα να μην ξαναοριστεί έκτοτε σε αγώνα του Ολυμπιακού. Πόσο εύκολο θα είναι να μην επηρεαστεί τώρα;

Το πιο…επώδυνο της παντελώς άστοχης απόφασης του Κλάτενμπεργκ το άφησα για το τέλος: μόλις πριν 15 ημέρες (!) ο Παπαδόπουλος σφύριξε το Αστέρας Τρίπολης-ΟΦΗ 1-0, που κρίθηκε με ένα πέναλτι. Το τι ακολούθησε από πλευράς ΟΦΗ εναντίον του Θεσσαλονικού ρέφερι ήταν πρωτοφανές για τα δεδομένα του ΟΦΗ των τελευταίων ετών.

Να σας θυμίσω τι είχε κάνει ο ιδιοκτήτης του ΟΦΗ, ο Μπούσης, μετά το ματς; Διαβάστε εδώ.

Να σας υπενθυμίσω τι δηλώσεις είχαν γίνει από πλευράς προπονητή του ΟΦΗ, του Σίμου; Διαβάστε εδώ.

Θέλετε να μάθετε τώρα, πως «υποδέχθηκε» ο Τύπος στην Κρήτη τον ορισμό του Παπαδόπουλου στο ΟΦΗ-Ολυμπιακός; Διαβάστε εδώ.

Κάτω από όλες αυτές τις συνθήκες, ειλικρινά αναρωτιέμαι, ο Κλάτενμπεργκ θεωρεί ότι ο Παπαδόπουλος θα απονείμει δικαιοσύνη στο ΟΦΗ-Ολυμπιακός; Ότι δεν θα επηρεαστεί, ότι δεν θα έχει πρωτίστως στο μυαλό του να μην δώσει την παραμικρή αφορμή στον ΟΦΗ να «ξεσηκώσει πάλι τον κόσμο» και άρα, αναπόφευκτα, οι αποφάσεις του θα είναι, μίνιμουμ, πολύ σκληρές απέναντι στον Ολυμπιακό και, μάξιμουμ, καταδικαστικές;…

Κι επειδή ο Κλάτενμπεργκ είναι φετινός στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να του θυμίσω εγώ κάτι και για τον διαιτητή που όρισε VAR στο ματς ΟΦΗ-Ολυμπιακός, τον Σκουλά. Τελευταίο παιχνίδι του Σκουλά στο κύπελλο Ελλάδας ήταν το αλήστου μνήμης ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 4-2 με το γκολ πρόκρισης του ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά της παράτασης. Για δείτε το κύριε Κλάτενμπεργκ και…θαυμάστε:

Πραγματικά θεωρώ ότι ο Κλάτενμπεργκ έκανε μία τραγικά άστοχη επιλογή με τον ορισμό του Παπαδόπουλου (ακόμη και του Σκουλά) σε αυτό το παιχνίδι. Όπως θεωρώ ότι με την λανθασμένη αυτή απόφαση του θα είναι και υπεύθυνος αν υπάρξει αλλοίωση αποτελέσματος εις βάρος του Ολυμπιακού στον κυριακάτικο αγώνα. Μακάρι να διαψευστώ πανηγυρικά-θα βγω και θα το γράψω εμφατικά. Και να δούμε μία διαιτησία ανεπηρέαστη κι όχι με το μυαλό του ρέφερι «πειραγμένο» απ΄ όλα αυτά τα παραπάνω.

Ειλικρινά εύχομαι ο Κλάτενμπεργκ να αποδειχθεί σωστός στην επιλογή του, αλλά φοβάμαι ότι το παιχνίδι στο Ηράκλειο θα εξελιχθεί διαιτητικά σε «μπλόκο από τα λίγα» για τον Ολυμπιακό κι ότι ο νταμπλούχος Ελλάδας πρέπει να είναι προετοιμασμένος ακριβώς για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ώστε να μην την πατήσει όπως στα Γιάννινα, με τον Καραντώνη και τον Κοτσάνη…

gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics