Breaking News
23 Μαρτίου 2024

Χάλκινο μετάλλιο σε… 39 δευτερόλεπτα για την Τελτσίδου στο Γκραν Σλαμ της Τιφλίδας

 

Το έβδομο προσωπικό της μετάλλιο σε Γκραν Σλαμ, σε διάστημα περίπου 17 μηνών, πανηγυρίζει η Ελισάβετ Τελτσίδου από το απόγευμα του Σαββάτου.
Υπό την καθοδήγηση του εθνικού προπονητή Νίκου Ηλιάδη, η 7η Ολυμπιονίκης του Τόκιο και Νο-2 στην Ολυμπιακή κατάταξη των -70kg, κατέκτησε την τρίτη θέση στη διοργάνωση που διεξάγεται στην Τιφλίδα και ουσιαστικά «καπάρωσε» θέση στην πρώτη τετράδα ενόψει της κλήρωσης του Ολυμπιακού τουρνουά για το «Παρίσι 2024», στο οποίο στοχεύει πολύ ψηλά.

Η Τελτσίδου με δύο νίκες απέναντι στην Βρετανίδα Πέτερσεν Πόλαρντ και την Κινέζα Γου, προκρίθηκε στον τελικό του pool D. Με αντίπαλο την Σκοκιμάρο διεκδίκησε την πρόκρισή της στα ημιτελικά, βρέθηκε ωστόσο στα ρεπεσάζ μετά την ήττα από την γερμανίδα αντίπαλό της στο Golden Score.

Στη διαδικασία της δεύτερης ευκαιρίας, η Ελληνίδα τζουντόκα χρειάστηκε 39 δευτερόλεπτα σε δύο αγώνες για να βρεθεί στον πόντιουμ των νικητριών. Σε 26 δευτερόλεπτα νίκησε την Γιάγκερ από την Ολλανδία, ενώ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο μετά τη νίκη σε 13 δευτερόλεπτα επί της Γκουγκλάν από την Αυστραλία με ένα εντυπωσιακό tsuri-goshi από την αριστερή πλευρά.

Να θυμίσουμε ότι η Τελτσίδου τους τελευταίους 17μήνες έχει φτάσει τέσσερις φορές στην κατάκτηση χρυσού μεταλλίου σε Γκραν Σλαμ (Μπακού 2023, Καζακστάν 2023, Τιφλίδα 2023, Άμπου Ντάμπι 2022), τρεις φορές στο χάλκινο (Μπακού 2024, Τόκιο 2023, Τιφλίδα 2024), ενώ ήταν δεύτερη στο Masters (2023) και 5η στο Ευρωπαϊκό του Μονπελιέ. Παράλληλα, σε τέσσερα γκραν σλαμ έφτασε σε τελικό ρεπεσάζ (Μογγολία 2023, Τελ Αβίβ 2023, Παρίσι 2023, Μπακού 2022), περιορίστηκε ωστόσο στην 5η θέση της τελικής κατάταξης.

 sdna.gr

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

 

Πρώτος στον αγώνα sprint του πορτογαλικού grand prix αναδείχθηκε ο Ισπανός Μάβερικ Βινιάλες

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics