Breaking News
22 Σεπτεμβρίου 2016

Με αφορμή την απομάκρυνση του Τραΐανού Δέλλα από τον Ατρόμητο μόλις την 2η αγωνιστική, το SDNA σας θυμίζει τις πιο γρήγορες απολύσεις στα χρόνια της Σούπερ Λίγκας.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα οι ομάδες είθισται να αλλάζουν τους προπονητές σαν τα πουκάμισα. Είναι οι πρώτοι που πληρώνουν τα σπασμένα για τα κακώς κείμενα ενός συλλόγου και σε ελάχιστες περιπτώσεις τους δίνεται η απαραίτητη πίστωση χρόνου.


Στο φετινό πρωτάθλημα αυτός που άνοιξε πρώτος τον χορό των απολυμένων προπονητών είναι ο Τραϊανός Δέλλας, ο οποίος απομακρύνθηκε μετά το πέρας της 2ης αγωνιστικής. Ο «κολοσσός» πλήρωσε την κακή αγωνιστική εικόνα του Ατρομήτου αλλά και τα αρνητικά αποτελέσματα στα φιλικά προετοιμασίας και στις δύο πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Ακολούθησε το SDNA στο Twitter και ενημερώσου πρώτα από όλους!

Η περίπτωση του Δέλλα είναι συνηθισμένη στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς στο παρελθόν έχουν υπάρξει ανάλογες, με απολύσεις προπονητών που έγιναν σε χρόνο dt. Μάλιστα, κάποιοι απολύθηκαν πριν καν οι ομάδες τους αρχίσουν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα όπως οι Μπερέτα (ΠΑΟΚ), Λίνεν (Ολυμπιακός) το 2010! Την 1η αγωνιστική αποχώρησε ο Γιώργος Παράσχος από τον ΠΑΟΚ το 2007 και ο Ίλιε Ντιμιτρέσκου από τον Πανθρακικό το 2009.

Λίγο μεγαλύτερη ήταν η θητεία των Βόλφγκανγκ Βολφ στην Ξάνθη (2009), Τιμούρ Κετσπάγια στον Ολυμπιακό (2009), Μάκη Χάβου στη Βέροια (2012), Γκόραν Στεβάνοβιτς στη Βέροια (2013), Χουάν Φεράντο στον Εργοτέλη (2014), καθώς και του Τραϊανού Δέλλα στον Ατρόμητο (2016) καθώς έμεινα στους πάγκους των ομάδων τους ως και την 2η αγωνιστική.

Τέλος ως την 3η αγωνιστική έμειναν οι Χανς Μπάκε στον Παναθηναϊκό (2006), Νίκος Κεχαγιάς στην Ξάνθη (2010), Όσκαρ Φερνάντεθ στον Αστέρα Τρίπολης (2011), Γιάννη Χατζηνικολάου στον Άρη (2013), Βίλιαν Φλουτ στη Νίκη Βόλου (2014) και Μανουέλ Ρόκα στο Πανθρακικό (2015).

Το SDNA σας θυμίζει τους προπονητές που είτε απομακρύνθηκαν, είτε αποχώρησαν με... το καλημέρα από τις ομάδες τους, τα χρόνια της Σούπερ Λίγκας (2006/07).


ΣΕΖΟΝ 2006/07
Την πρώτη σεζόν (2006/07) της Σούπερ Λίγκας, ο Παναθηναϊκός έδωσε τα ηνία της ομάδας στον Χανς Μπάκε. Ωστόσο ο Σουηδός δεν άντεξε για πολύ στο «τριφύλλι». Την πρώτη αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος νίκησε εκτός έδρας το Αιγάλεω με 4-1, αλλά δύο ματς μετά αποχαιρέτησε, πληρώνοντας την κακή εικόνα της ομάδας. Τη θέση του πήρε ο Γιάσμινκο Βέλιτς.

ΣΕΖΟΝ 2007/08
Τη σεζόν 2007/08 προπονητής του ΠΑΟΚ ξεκίνησε ο Γιώργος Παράσχος, αλλά δεν πρόλαβε να μείνει για πολύ στον ασπρόμαυρο πάγκο. Την πρώτη αγωνιστική και συγκεκριμένα την 1η Σεπτεμβρίου μετά την ήττα στην Ξάνθη με 1-0 εγκατέλειψε τον πάγκο της ομάδας, δίνοντας τη θέση του στον Φερνάντο Σάντος.

ΣΕΖΟΝ 2009/10
Μόλις ένα ματς άντεξε στον πάγκο του Πανθρακικού ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου τη σεζόν 2009/10. Το κλίμα για τον Ρουμάνο ήταν βαρύ από την προετοιμασία κιόλας, καθώς υπήρξε διαφορά φιλοσοφίας με την διοίκηση η οποία ήταν αντίθετη στον υπερβολικό αριθμό παικτών που αποκτήθηκαν, φθάνοντας τους 17. Η ήττα στην πρεμιέρα από τον Ηρακλή ήταν η αφορμή για την ήδη δυσαρέσκεια που υπήρχε στο πρόσωπο του Ρουμάνου, ο οποίος άφησε τη θέση του στον Αλμπέρ Καρτιέ.

Την ίδια σεζόν (2009/10) και συγκεκριμένα στις 15 Σεπτεμβρίου, μετά την 2η αγωνιστική, είχαμε και την απομάκρυνση του Βόλφγκανγκ Βολφ από την τεχνική ηγεσία της Ξάνθης. Όπως ανακοίνωσε η ακριτική ΠΑΕ, ο Γερμανός προπονητής ζήτησε να αποδεσμευτεί από τα καθήκοντά του για οικογενειακούς λόγους, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

Παραμένουμε στον Σεπτέμβριο της ίδιας σεζόν καθώς τότε αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο του Ολυμπιακού και ο Τιμούρ Κεστπάγια. Την δεύτερη αγωνιστική ανακοινώθηκε η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών, με τον Μπάντοβιτς να αναλαμβάνει προσωρινά τους «ερυθρόλευκους».

ΣΕΖΟΝ 2010/11
Πάμε στη σεζόν 2010/11. Ο Μάριο Μπερέτα κάθισε στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ μόλις 38 ημέρες, χωρίς να δώσει επίσημο παιχνίδι με τον σύλλογο της Τούμπας, παρά μόνο φιλικά. Ο Ιταλός προπονητής ανακοινώθηκε από τον «δικέφαλο» του Βορρά στις 14 Ιουνίου του 2010 και απολύθηκε στις 22 Ιουλίου του ίδιου έτους. Ο Μπερέτα απολύθηκε για κάποια πειράματα που έκανε ενόψει των ευρωπαϊκών ματς του ΠΑΟΚ, αλλά και για τις κακές σχέσεις που είχε με παίκτες και κυρίως τον Πάμπλο Γκαρσία.

Μόλις 52 μέρες έμεινε ο Έβαλντ Λίνεν στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε επιλέξει τον προπονητή των Πειραιωτών όμως στη συνέχεια ανέλαβε τους «ερυθρόλευκους» ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο Γερμανός προπονητής στις 6 Αυγούστου του 2010 απομακρύνθηκε από το νέο πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Τρεις αγωνιστικές άντεξε και ο Νίκος Κεχαγιάς στην τεχνική ηγεσία της Ξάνθης. Οι δύο ισοπαλίες με Παναθηναϊκό και Πανιώνιο και η ήττα από τον Εργοτέλη, έφεραν την απομάκρυνσή του από τα Πηγάδια.

ΣΕΖΟΝ 2011/12
Το καταστροφικό ξεκίνημα του Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου έφερε και το τέλος του Όσκαρ Φερνάντεθ. Οι Αρκάδες αναδείχθηκαν ισόπαλοι στην πρεμιέρα μέσα στην έδρα τους με την Κέρκυρα και ακολούθησαν δύο εκτός έδρας ήττες με Παναιτωλικό και ΠΑΣ. Την επομένη της ήττας στα Γιάννενα ο Φερνάντεθ έλυσε τη συνεργασία του.

ΣΕΖΟΝ 2012/13
Τη σεζόν 2012/13 εκείνος που άνοιξε τον χορό των απολυμένων προπονητών ήταν ο Μάκης Χάβος, ο οποίος έμεινε για δύο μόλις αγωνιστικές στην καρέκλα της Βέροιας. Οι ήττες από τον Ολυμπιακό την 1η αγωνιστική και από τον Πανιώνιο την 2η, είχαν ως συνέπεια την απομάκρυνσή του.

ΣΕΖΟΝ 2013/14
Εκείνη τη σεζόν η Βέροια έσπασε όλα τα ρεκόρ αλλάζοντας τρεις προπονητές στο διάστημα των 6 πρώτων αγωνιστικών! Ξεκίνησε με τον Γκόραν Στεβάνοβιτς ο οποίος έμεινε στον πάγκο για τα δύο πρώτα ματς, με Πλατανιά και ΟΦΗ. Λίγο πριν την 3η αγωνιστική και την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, έγινε γνωστή μέσω facebook η λύση της συνεργασίας του Στεβάνοβιτς με την Βέροια.

Τρεις αγωνιστικές ήταν όλη κι όλη η θητεία του Γιάννη Χατζηνικολάου στον πάγκο του Άρη. Οι ήττες από Απόλλων Σμύρνης, Καλλονή και Ατρόμητο οδήγησαν στην απομάκρυνσή του από τον πάγκο των «κίτρινων».

ΣΕΖΟΝ 2014/15
Δύο μήνες και δύο αγωνιστικές άντεξε η συνεργασία του Χουάν Φεράντο με τον Εργοτέλη. Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα του Εργοτέλη στο πρωτάθλημα είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του Φεράντο από τον πάγκο, με τους Κρητικούς μάλιστα, να ανακοινώνουν το τέλος την επομένη της ήττα από την Καλλονή.

Λίγο περισσότερο από τον Φεράντο ήταν η θητεία του Βίλιαν Φλουτ στη Νίκη Βόλου. Συγκεκριμένα αποχώρησε μετά το τέλος της 3ης αγωνιστικής και την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Είχαν προηγηθεί οι ήττες από Ολυμπιακό και Ατρόμητο.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics