Breaking News
22 Σεπτεμβρίου 2016

 

Ιστορικό είναι το ραντεβού που δίνουν την Κυριακή το απόγευμα (3.30 μ.μ.) στο Ατσαλένιο ΠΟΑ και Εργοτέλης. Για τελευταία φορά οι δυο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες πριν από 14 χρόνια στο ίδιο γήπεδο με τον Εργοτέλη να παίρνει τη νίκη με σκορ 2-0.


Ήταν η χρονιά που οι κιτρινόμαυροι πανηγύρισαν την άνοδο τους στην Γ’ Εθνική. Η σεζόν 2001-2002 ήταν η τελευταία που είχαμε ντέρμπι “πράσινων” και “κίτρινων” αφού από τότε άρχισε η ανοδική πορεία του Εργοτέλη που τον έφερε στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκ και η πορεία ασανσέρ για τον ΠΟΑ που πηγαινοερχόταν ερασιτεχνικό τοπικό και Γ’ Εθνική.

Από τότε μέχρι σήμερα πολλά πράγματα έχουν αλλάξει ωστόσο υπάρχουν και ορισμένα πρόσωπα που αποτελούν τους συνδετικούς κρίκους ανάμεσα στις δυο περιόδους. Πρόκειται για ποδοσφαιριστές που έπαιζαν τότε στις δυο ομάδες και που αγωνίζονται μέχρι και σήμερα και θα είναι ξανά πρωταγωνιστές. Οι παίκτες αυτοί είναι οι Τριανταφύλλου, Ρουμπάκης, Τζανής και Δημήτρης οι οποίοι θα μπουν την Κυριακή στο γήπεδο και θα αγωνιστούν σε ένα ακόμα ντέρμπι ΠΟΑ-Εργοτέλη. Τριανταφύλλου και Ρουμπάκης έπαιζαν και τότε στον ΠΟΑ και ο Δημήτρης στον Εργοτέλη. Ο μοναδικός που άλλαξε στρατόπεδο είναι ο Τζανής που τότε φορούσε τα πράσινα αλλά τώρα θα πάει στο Ατσαλένιο ως αντίπαλος.

Δυο νίκες ο Εργοτέλης

Ο Εργοτέλης είχε καταφέρει να πετύχει εκείνη την σεζόν δυο νίκες επί του ΠΟΑ. Το πρώτο παιχνίδι έγινε για την 7η αγωνιστική στις 4 Νοεμβρίου 2001 στο Μαρτινέγκο όπου με γκολ του Καλογεράκη στο 52’ οι “κιτρινόμαυροι “πήραν το τρίποντο με 1-0.

Σε εκείνο το παιχνίδι ο Εργοτέλης του Μύρωνα Σηφάκη είχε παραταχθεί με Μακριδάκη, Ανδριανάκη, Λεκάκη(62’ Αποστολάκη) Κουτσάκη, Οικονομάκη, Αργυράκη(46’ Δημήτρη) Σουτζή, Ανδρεαδάκη, Ντενίζ, Λαμπράκη, Γωνιωτάκη και ο ΠΟΑ του Ράικο Γιάνγιανιν με Μαματζάκη, Νταουσιάνη, Ορφανουδάκη, Ρωμανάκη, Ραντίνοβιτς(85’ Διγενή) Καργιωτάκη(61’ Ταουσιάνη) Τριανταφύλλου(75’ Κωτούλη) Γεωργαλή, Ρουμπάκη, Λειβαδίτη. Οι δυο ομάδες συναντήθηκαν για το ματς του β’ γύρου στο Ατσαλένιο στις 3 Μαρτίου 2002 με τον Εργοτέλη να κερδίζει ξανά τον ΠΟΑ αυτή την φορά με σκορ 2-0 με γκολ των Ανδριαδάκη (39’ ), Γωνιωτάκη (86’ ). Οι νικητές παρατάχθηκαν με τους Μακριδάκη, Δημήτρη, Αυγενάκη, Λουλιάδη, Οικονομάκη, Αργυράκη, Καλογεράκη(35’ Γωνιωτάκη) Σουτζή, Ντενίζ(78’ Ανδριανάκη) Λαμπράκη(68’ Μαρνελάκη), Ανδριαδάκη και ο ΠΟΑ με τους Μαματζάκη, Διγενή(68’ Κωτούλη) Νταουσιάνη, Ορφανουδάκη(46’ Σφακιανάκη) Τζανή, Ραντίνοβιτς, Παπαγιαννάκη, Τριανταφύλλου, Λειβαδίτη, Καινουργιάκη, Γεωργαλή.

Άνοδος και 8η θέση

Ο Εργοτέλης στο τέλος της σεζόν πανηγύρισε την άνοδο για την Γ’ Εθνική έστω και αν έχασε τον τίτλο στην διαφορά τερμάτων από τον Λεβαδειακό με τον οποίο ισοβάθμισε στην κορυφή. Ο ΠΟΑ από την άλλη πλευρά τερμάτισε στην 8η θέση με 40 βαθμούς. Στην ίδια κατηγορία μετείχε και η Χερσόνησος η οποία τερμάτισε στην 5η θέση με 48 βαθμούς ενώ μια ακόμα σύμπτωση είναι η συμμετοχή των δυο ομάδων της Ρόδου όπως και τώρα. Οι άλλες ομάδες ήταν οι Βύζας, Χαλκίδα, Μάνη, Αιολικός, Επαμεινώνδας, Απόλλων Κ., Ατρόμητος, Ερμής, Κερατσίνι, και Κισσαμικός με τις δυο τελευταίες και τον Ιάλυσο να υποβιβάζονται.

πηγή:patris.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics