Breaking News
07 Νοεμβρίου 2016

Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα δεχτεί την παράσταση πολιτικής αγωγής του Δημοσίου και τις ενστάσεις Μποροβήλου, Κομπότη

Πολλούς μήνες,  ίσως και… χρόνο θα διαρκέσει στο Εφετείο Αθηνών η δίκη των στημένων αγώνων της περιόδου 2008-2011, που είναι γνωστή και ως Koriopolis.

Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ουσιαστικά σήμερα (7/11) ξεκίνησε η δίκη, οι επόμενες συνεδριάσεις είναι για 14/11 και 25/11, ενώ όπως ειπώθηκε, μέσα στον Δεκέμβριο υπάρχουν μόνο 2 διαθέσιμες ημερομηνίες!

Αν η υπόθεση συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς και οι συνεδριάσεις κάθε μήνα είναι τόσο αραιές, μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς πόσο θα διαρκέσει μια δίκη με 84 κατηγορούμενους, 65 μάρτυρες κατηγορίας και ίσως… διπλάσιους ή και τριπλάσιους μάρτυρες υπεράσπισης!

Με αυτά τα δεδομένα, φυσικά, ελλοχεύει κίνδυνος όσοι έχουν μόνο πλημμελήματα (οι περισσότεροι δηλαδή), αυτά να παραγραφούν…

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή μέρα, το δικαστήριο διέκοψε για τις 14 Νοεμβρίου, οπότε και θα αποφασίσει για δύο ζητήματα που προέκυψαν:

Α) Αν θα γίνει δεκτή η δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής του ελληνικού Δημοσίου, που ζητά την καταδίκη όλων των κατηγορουμένων, χρηματική ικανοποίηση ύψους 1 εκατ. ευρώ από τους Μπέο και Τσακογιάννη, χρηματική ικανοποίηση ύψους 500.000 ευρώ από άλλους 21 κατηγορούμενου (ανάμεσά τους και οι Μποροβήλος και Μπάκος) και χρηματική ικανοποίηση ύψους 300.000 ευρώ από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους. Το Δημόσιο θεωρεί ότι είναι παθών επειδή απώλεσε πόρους και έσοδα από τους κατηγορούμενους, καθώς ήταν ο μοναδικός φορέας που είχε δικαίωμα για να θέτει αγώνες για στοιχηματισμό μέσω ΟΠΑΠ, όταν διαπράχθηκαν τα αδικήματα (2008-2011). Επίσης, το Δημόσιο επικαλείται και ηθική βλάβη ως εγγυητής διεξαγωγής καθαρών αγώνων και διοργανώσεων βάσει του Συντάγματος.

Β) Αν θα γίνει δεκτή η ένσταση των κατηγορουμένων, Γιάννη Κομπότη, Γιώργο Μποροβήλο και Δημήτρη Μπάκου (μεγαλομέτοχος Αστέρα Τρίπολης), περί ακυρότητας της κλήσης τους.

Η κατάθεση των μαρτύρων θα ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου με τους 3 πρώτους.

Πηγή: sdna.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics