Breaking News
08 Νοεμβρίου 2016

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Αμάρ Σαχάρ και η έγκυος σύζυγός του Λουμπάνα, εγκατέλειπαν τον εφιάλτη της Συρίας για ένα πιο ειρηνικό και ασφαλές μέλλον. Ευτυχώς για εκείνους, ο δρόμος αν και δύσκολος, τους φύλαγε στο τέλος ένα μεγάλο «καλώς ήρθατε». 

Έναν χρόνο μετά, έχει εγκατασταθεί μόνιμα στο Βερολίνο, μεγαλώνει μαζί με την γυναίκα το παιδί του και κάνει την δουλειά που λατρεύει: είναι διαιτητής στα γερμανικά γήπεδα, ευελπιστώντας να ελιχθεί στην κορυφαία κατηγορία της χώρας, την Μπουντεσλίγκα. 

Ο Σαχάρ ξεκίνησε ως διαιτητής στα 17 του χρόνια παίζοντας σε αγώνες κάτω των 14 ετών: «Μετά από 2 χρόνια πήγα στην 2η και 3η κατηγορία της Συρίας ενώ από το 2008 είχα προαχθεί στην 1η κατηγορία», δήλωσε στο Associated Press. Ο ισοπεδωτικός πόλεμος της χώρας του, τον ανάγκασε να φύγει με την σύζυγό του για το Λίβανο. Από εκεί έφτασαν στην Τουρκία και –όπως πολλοί συμπατριώτες του- μπήκαν σε μία βάρκα και διέσχισαν το Αιγαίο. Η Λουμπάνα ήταν ήδη 7 μηνών έγκυος : «Χρειάστηκε να πληρώσουμε παραπάνω χρήματα στους λαθρέμπορους ώστε να ταξιδέψουμε με μια πιο ασφαλή βάρκα». Ακόμα και έτσι όμως η αγωνία δεν ήταν λίγη: «Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, χάλασε η μηχανή της βάρκας. Ευτυχώς κάποιοι βοήθησαν και την φτιάξαμε». 

Από την Ελλάδα, έφτασε στην ΠΓΜΔ, μετά στην Σερβία και με το τρένο πέρασαν Κροατία, Σλοβενία, Αυστρία, για να καταλήξουν στα σύνορα της Γερμανίας: «Ήθελαν να μας βγάλουν εισιτήριο για το Μόναχο, αλλά προτιμούσα το Βερολίνο καθώς πίστευα ότι εκεί βρίσκεται η γερμανική ομοσπονδία του ποδοσφαίρου. Τελικά έκανα λάθος, ήταν στην Φρανκφούρτη», θυμάται ο Σαχάρ. 

Ο 27χρονος ξεκίνησε τις επαφές με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία η οποία του έδωσε τρία δοκιμαστικά παιχνίδια στην Landesliga Βερολίνου. «Μετά από αυτό με κάλεσαν να συμμετάσχω σε ένα διαιτητικό καμπ και μου ανακοίνωσαν ότι πλέον θα είμαι διαιτητής στην Berlin-Liga, μία κατηγορία πιο πάνω. Ήμουν πολύ ευτυχισμένος». 

Η καθημερινότητα του Σαχάρ περιλαμβάνει πλέον μαθήματα γερμανικών, ποδοσφαιρικούς αγώνες και οικογενειακή ζωή: «Θα δουλέψω βήμα βήμα μέχρι να φτάσω στην Μπουντεσλίγκα», κατέληξε.

Πηγή: sport-fm

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics