Breaking News
22 Μαρτίου 2021

Λίγα 24ώρα πριν το πρώτο γκραν πρι της νέας χρονιάς το sports3 αναλύει τα δεδομένα στη Formula 1

Αν και οι ερωτήσεις απορίες των φίλων του σπορ μπορεί να είναι πολλές, το sports3 επέλεξε 10 ερωτήματα που ζητούν απάντηση μέσα στο 2021, στην Φόρμουλα 1.

Οι δοκιμές πριν από την έναρξη της σεζόν στη Φόρμουλα 1 τείνουν πάντα να δημιουργούν περισσότερες ερωτήσεις από ό, τι απαντήσεις.

Η Mercedes είχε μία προβληματική εικόνα στο Μπαχρέιν. Την ίδια στιγμή Red Bull και Φερστάπεν… έβγαζαν φωτιές. Παράλληλα, αρκετοί οδηγοί και ομάδες έδειξαν έτοιμες να πρωταγωνιστήσουν. Το ερώτημα, λοιπόν, που απασχολεί τους φίλους του σπορ είναι πως διαμορφώνονται τα πράγματα λίγο πριν από το εναρκτήριο γκραν πρι της σεζόν, την προσεχή Κυριακή (28/3), στο Μπαχρέιν.

Μέσα από 10 ερωτήσεις και απαντήσεις, ας επιχειρήσουμε να λύσουμε αυτές τις απορίες.

1. Μπορεί η Mercedes να επιλύσει τα προβλήματά της;
Η F1 Μπαχρέιν – Mercedes: Τα πρώτα προβλήματα στις δοκιμές προσπάθησε να ρίξει… στάχτη στα μάτια των ανταγωνιστών της κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο Μπαχρέιν; Αν όχι, τότε υπάρχει πρόβλημα. Και δεν είναι ένα. Οι χρόνοι που έκαναν ο Χάμιλτον και ο Μπότας ήταν αρκετά πίσω από πολλούς άλλους οδηγούς. Συνολικά και τα δύο μονοθέσια έκαναν από τους λιγότερους γύρους σε σχέση με τις ανταγωνιστικές –κι όχι μόνο- ομάδες. Και, δεν έλειψαν και τα τεχνικά ζητήματα.

Με τα έως τώρα δεδομένα η Mercedes έχει μείνει πίσω από την Red Bull. Το πιο πιθανό είναι ότι η γερμανική ομάδα θα επανέλθει. Το ζήτημα είναι πόσο καιρό να χρειαστεί για ν’ ανακάμψει.

2. Μπορεί κάποιος να σταματήσει τον Χάμιλτον να κερδίσει το όγδοο στέμμα του;
Παρά τα προβλήματα στις δοκιμές, ο Λιούις Χάμιλτον θα ξεκινήσει τη σεζόν ως το φαβορί για να προσθέσει τον όγδοο τίτλο παγκόσμιου πρωταθλητή στην καριέρα του.

Κάτι που δεν θα έχει πετύχει κανένας άλλος πιλότος της F1.

Από την άλλη, ο ομόσταυλός του Βάλτερι Μπότας δηλώνει πως είναι έτοιμος να διεκδικήσει τίτλο το 2021. Ενώ ο Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) έδειξε στην διάρκεια των δοκιμών ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Και, φυσικά, έχει όλα τα φόντα να κατακτήσει το πρωτάθλημα στους οδηγούς.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δίνουν τον πρώτο λόγο στον Ολλανδό πιλότο.

3. Θα συνεχίσει ν’ αγωνίζεται ο Λιούις μετά από αυτή τη σεζόν;
Πολλοί έμειναν έκπληκτοι από την συμφωνία του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή με την Mercedes, που είναι διάρκειας μόλις 1ος χρόνου.

Ο Λιούις έγινε 36 χρονών, και μόνο από τα όσα διαρρέονταν τον περασμένο Δεκέμβριο, ότι ήθελε συμβόλαιο τεσσάρων χρόνων με την Mercedes, προκύπτει ότι δεν θέλει να εγκαταλείψει την αγωνιστική δράση.

Θα συνεχίσει και το 2022 ο Χάμιλτον;

Αυτό φαντάζει ως το πιο πιθανό σενάριο.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα συνεχίσει με την Mercedes ή με το μονοθέσιο κάποιας άλλης ομάδας.

Ίδωμεν…

4. Μπορεί ο Πέρεζ να φτάσει στο ρυθμό του Φερστάπεν;
Ο Σέρχιο Πέρεζ, στην δοκιμές στην πίστα του Μπαχρέιν, ήταν πιο αργός από τον Μαξ Φερστάπεν. Και οι δύο έχουν το ίδιο μονοθέσιο, όμως ο Μεξικάνος, νεοφερμένος στην Red Bull, παραδέχθηκε πως το αυτοκίνητό του είχε εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα σε σχέση με αυτό της Racing Point που οδηγούσε έως πέρσι.

Πέρσι ο Πέρεζ έκανε μία εξαιρετική χρονιά, και όλοι περιμένουν να κάνει το ίδιο κι εφέτος με την Red Bull.

Άλλωστε, οι ταύροι εφέτος στοχεύουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα και στους κατασκευαστές. Για την επίτευξη αυτού του στόχου η συνδρομή του Μεξικάνου είναι καθοριστική.

5. Ποιος θα τερματίσει στην 3η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών;

Red Bull και Mercedes δείχνουν να είναι αρκετά μπροστά από τον ανταγωνισμό. Πίσω τους θα διεξαχθεί μία αδυσώπητη μάχη για την 3η ομάδα στη βαθμολογία των κατασκευαστών. Και η μάχη αυτή είναι ανοικτή. ΜcLaren, Alpine, Ferrari, Aston Martin και AlphaTauri δείχνουν να είναι ικανές γι’ αυτή τη διάκριση.

Όμως, το προβάδισμα θα το δώσουμε στην McLaren. Τόσο ο Ρικιάρντο όσο και ο Νόρις δείχνουν ότι είναι σε θέση να επαναλάβουν την περσινή επιτυχία της ομάδας. Με βάση, πάντα, όσα είδαμε στο Μπαχρέιν, όπου ομάδα και οδηγοί έκαναν εξαιρετική δουλειά.

Ποια ομάδα θα μπορούσε ν’ αμφισβητήσει τις McLaren;

Η Aston Martin. Αρκεί να έχει διορθώσει τα κακώς κείμενα στο μονοθέσιό της. Και, φυσικά, ο Σεμπάστιαν Φέτελ να αγωνιστεί σαν τον 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή…

6. Η Ferrari επέστρεψε;
Οι δοκιμές πριν την έναρξη σεζόν το 2021, ήταν μια πολύ πιο θετική εμπειρία για τη Ferrari. Το 2020 η σκουντερία καταποντίστηκε. Φέτος, όμως, δείχνει να έχει φτιάξει ένας δυνατό κινητήρα –πέρσι σερνόταν-. Σύμφωνα πάντα με τους ανθρώπους της ομάδας, μάλιστα, δεν υπολείπεται σε μέγιστη ταχύτητα από τον ανταγωνισμό.

Οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ, είχαν κάποιους καλούς και γρήγορους γύρους στο Μπαχρέιν. Αυτό που μένει να δούμε είναι η αξιοπιστία των μονοθεσίων και το αν μπορούν να έχουν ανταγωνιστικό ρυθμό.

Στα δοκιμαστικά της Παρασκευής, για το πρώτο γκραν πρι του 2021, θα έχουμε μία πρώτη απάντηση.

7. Η συνύπαρξη Αλόνσο – Οκόν στην Alpine θα είναι αρμονική;
Θα υπάρξει μια ενδιαφέρουσα δυναμική αναμέτρηση στο Alpine φέτος. Με τον Εστεμπάν Οκόν να θέλει να επιβεβαιώσει τη θέση του στην ομάδα, απέναντι στον δις παγκόσμιο πρωταθλητή Φερνάντο Αλόνσο.

Και οι δύο οδηγοί έχουν πολλά να αποδείξουν.

Ο Αλόνσο, ότι η επιστροφή του στην Φ1, δεν ήταν… μάταιη. Και ο Οκόν, ότι καλώς προτιμήθηκε έναντι του Ρικιάρντο.

Αν ο ανταγωνισμός των δύο είναι στα σωστά πλαίσια, τότε κερδισμένη θα είναι η Alpine. Renault μέχρι πέρσι…

8. Πώς θα είναι η χρονιά της Haas με δύο ρούκις;
Η VF-21 δείχνει να είναι το λιγότερο εξελιγμένο, σε σχέση με πέρσι, μονοθέσιο του πρωταθλήματος.

Επομένως, είναι φυσικό κάποιοι ν’ αναρωτιούνται τι μπορούν να κάνουν φέτος οι δύο ρούκις, Μικ Σουμάχερ και Νικίτα Ματζέπιν.

Στην εξίσωση θα πρέπει να προστεθεί και ο χαρακτήρας του Ματζέπιν. Που παραπέμπει σε ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο. Άλλωστε, έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής και οι άνθρωποι της Φ1 τον έχουν σταμπαρισμένο.

Για την Haas, στόχος είναι να ξεπεράσει τις Williams και Alfa Romeo.

9. Θα είναι η τελευταία σεζόν του Κίμι Ράικονεν στην F1;
Ο Κίμι Ράικονεν αποχώρησε το 2018 από την Ferrari. Έκτοτε, κάθε χρονιά θεωρείται η τελευταία του Φινλανδού στην Φ1.

Στα 41 χρόνια του πάντως, ο “iceman” δεν δείχνει έτοιμος για το μεγάλο αντίο. Ειδικά φέτος, μάλιστα, δείχνει πολύ χαρούμενος στην Alfa Romeo. Και πώς να μην είναι, μετά τον 4ο καλύτερο χρόνο που πέτυχε στις δοκιμές στο Μπαχρέιν.

Επομένως, το όποιο ερώτημα για το μέλλον του Ράικονεν, θα απαντηθεί μέσα στη χρονιά. Και μάλλον προς το τέλος της.

10. Θα είναι τα πιο γρήγορα μονοθέσια που έχουμε δει ποτέ στην F1;
Παράξενη ερώτηση.
Με δεδομένες τις αλλαγές στο σχεδιασμό, για μείωση της κάθετης δύναμης, το να είναι τα φετινά μονοθέσια τα ταχύτερα που έχουμε δει ποτέ στη F1 μοιάζει ουτοπικό.

Από την άλλη όμως, ο χρόνος του Φερστάπεν στο Μπαχρέιν, ήταν 1.696 του δευτερολέπτου χειρότερος από τον περσινό πρώτο χρόνο που είχε χαρίσει την πολ ποζίσιον στον Χάμιλτον, στην ίδια πίστα.

Μέχρι την Παρασκευή, οι βελτιώσεις που θα έχουν γίνει στα μονοθέσια θα έχουν ανατρέψει την κατάσταση;

Αν ναι, τότε είναι πιθανό τα φετινά μονοθέσια να είναι τα ταχύτερα που έχουμε δει ποτέ…

 Διαβάστε επίσης:

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας

NBA Top 10: Έκλεψε την παράσταση το «poster» του Αντεμπάγιο στον Σαμπόνις [vid]

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics