Breaking News
28 Απριλίου 2021

Formula 1 - αλλαγές: Σε 3 Γκραν Πρι αντί κατατακτήριων δοκιμών, το Σάββατο, θα έχουμε sprint races

 

Σε τρία Γκραν Πρι της φετινής περιόδου αντί κατατακτήριων δοκιμών, το Σάββατο, θα έχουμε sprint races. Έναν μίνι αγώνα περίπου 100 χλμ. από τον οποίο θα προκύπτει η σειρά κατάταξης για τον αγώνα της Κυριακής.

Τα sprint races ήταν κάτι που συζητιόταν εδώ και καιρό. Και, πριν λίγα 24ώρα, επήλθε η οριστική συμφωνία μεταξύ των ομάδων και της F1 για τη διεξαγωγή τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, φέτος θα έχουμε sprint races σε τρία Γκραν Πρι. Τα οποία λέγεται πως θα είναι το Σιλβερστόουν, η Μόντσα και το Ιντερλάγκος.

Τι αλλάζει, τώρα.

Το Σάββατο, αντί των κατατακτήριων δοκιμών θα έχουμε έναν αγώνα 100 χλμ.. Από αυτόν θα προκύπτει το grid της επόμενης ημέρας. Σε αυτόν τον μίνι αγώνα, οι τρεις πρώτοι θα παίρνουν από 3 βαθμούς ο πρώτος, 2 ο δεύτερος και 1 ο τρίτος. Οι βαθμοί αυτοί θα προστίθενται στην συνολική βαθμολογία τους στο πρωτάθλημα των οδηγών.

Όσον αφορά για τη σειρά εκκίνησης για τα sprint races, αυτή θα προκύπτει την Παρασκευή, αφού τα δεύτερα δοκιμαστικά της ημέρας θα έχουν χαρακτήρα κατατακτήριων δοκιμών.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτήν τη νέα ευκαιρία, που θα φέρει στους φιλάθλους μας ένα ακόμα πιο συναρπαστικό σαββατοκύριακο το 2021. Το να βλέπουμε τους οδηγούς να παλεύουν για τρεις μέρες θα είναι μια καταπληκτική εμπειρία», είπε ο CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι.

 sports3.gr

Διαβάστε επίσης

Ο καιρός σήμερα 28/04/2021

Στην Ελλάδα οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics