Breaking News
01 Οκτωβρίου 2021

Μέρα ξεκούρασης είναι η σημερινή στη Ρουμανία για τις εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης και για αύριο είναι προγραμματισμένη η επιστροφή τους.

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες φεύγουν με δύο ήττες από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά επειδή, για διαφορετικούς λόγους, δεν υπήρχαν αυτή τη φορά υψηλοί στόχοι για καμία ομάδα, η συμμετοχή είχε και τον χαρακτήρα γερού τεστ στην αρχή της σεζόν. Οι διεθνείς μας πάλεψαν για το καλύτερο σε τέσσερα ματς με συγκροτήματα υψηλού επιπέδου και τα συμπεράσματα των ομοσπονδιακών προπονητών ήταν θετικά. Στην εθνική ανδρών ο Κώστας Βατσακλής παρέταξε το μικρότερο ηλικιακά ρόστερ, που έχει εμφανιστεί για τη γαλανόλευκη σε κορυφαία διοργάνωση εδώ και πολλά χρόνια και δήλωσε πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των αθλητών του. Στις γυναίκες ο Γιώργος Καρύτσας τόνισε ότι η ομάδα παρουσιάστηκε ανταγωνιστική κι έκανε εμφανίσεις, που αποτελούν και παρακαταθήκη για το κοντινό μέλλον.

Θυμίζουμε ότι το ανδρικό συγκρότημα είχε προκριθεί απευθείας στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από τη στιγμή που ακυρώθηκαν τα προκριματικά ματς της α’ κατηγορίας και στην Κλουζ Ναπόκα έμεινε τελευταίο στο 2ο γκρουπ χάνοντας 3-2 από το Βέλγιο και 3-0 από τη Σουηδία. Το αντίστοιχο συγκρότημα των γυναικών προερχόταν από τα προκριματικά της β’ κατηγορίας και στην τελική φάση τερμάτισε στην 3η θέση του 7ου γκρουπ με ήττες 3-1 από το Λουξεμβούργο και 3-0 από τη Ρωσία. Στα προημιτελικά προχωρούσαν μόνο οι νικητές των γκρουπ, τα ελληνικά χρώματα ήταν ξεκάθαρα αουτσάιντερ από την τρίτη σειρά των seedingκαι ήταν κι αυτός ένας λόγος, που δεν μπορούσαν να θέσουν μεγάλους στόχους.

ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ: «ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ, ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ»

«Πέρα από το πρόβλημα τραυματισμού του Γκιώνη, είχαμε την τελευταία βδομάδα το απρόοπτο με τον Σταματούρο, ο οποίος είχε επιλεγεί ως πρωταθλητής Ελλάδας, αλλά βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό κι έτσι αναγκαστήκαμε να κάνουμε αλλαγές στη σύνθεση. Ήρθαμε με μία νεανική ομάδα και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών, ειδικά στο ματς με το Βέλγιο. Φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη σε αγώνα, που κρίθηκε στο τελευταίο σετ. Χάρηκα και το ομαδικό πνεύμα, το οποίο έδειξαν τα παιδιά. Το Βέλγιο διαθέτει δυνατή ομάδα, έχει μεγάλη παράδοση στο άθλημα με πολλές διακρίσεις στην Ευρώπη και αθλητές, που βρίσκονται ψηλότερα από μας στην παγκόσμια κατάταξη. Τους αντιμετωπίσαμε στα ίσια με τον Γιάννη (σ.σ. Σγουρόπουλος) να κάνει δύο πολύ καλές ατομικές νίκες», δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ο Κώστας Βατσακλής και συνέχισε: «Με τη Σουηδία ήμασταν ξεκάθαρα υποδεέστεροι. Είναι πολύ δυνατή ομάδα. Θα μπορούσαμε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί αν ο Γιάννης νικούσε στην αρχή τον Μόρεγκαρντ, αλλά ο Σκανδιναβός έχει προοδεύσει πολύ αγωνιστικά, είναι πολύ καλός και δύσκολος παίκτης. Ομάδα με χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας θα μπει σε διαδικασία αγώνων και στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2023 και πιστεύω ότι ακόμα και μέσα από ματς χωρίς τον Παναγιώτη (σ.σ. Γκιώνη) θα καταφέρουμε να είμαστε παρόντες και στην επόμενη τελική φάση του θεσμού. Γενικά τα παιδιά πήγαν καλά και θα μπορούσαν καλύτερα υπό την έννοια ότι είχαν την ευκαιρία να νικήσουν το Βέλγιο. Με τη Σουηδία δεν μπορούσαμε να επικρατήσουμε, αλλά με μία νίκη θα βγαίναμε δεύτεροι στο γκρουπ. Από κει και πέρα είδαμε πράγματα που θέλουν βελτίωση και διορθώσεις, όπως στο σερβίς».

Ο προπονητής της εθνικής ομάδας ανδρών αναφέρθηκε και στο νέο πρόσωπο της αποστολής, τον Νίκο Αντωνιάδη, στην επικείμενη επιστροφή του περσινού πρωταθλητή Ελλάδας Κωνσταντίνου Αγγελάκη, όπως και στο διασυλλογικό πρωτάθλημα της Α1, που αναμένεται δυνατό με την παρουσία πολλών ξένων και θα βοηθήσει και τους Έλληνες διεθνείς. «Θέλω να προσθέσω ότι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία ο Νίκος, ο οποίος είδε τους καλύτερους Ευρωπαίους πώς προπονούνται και πώς αγωνίζονται. Το ελληνικό πρωτάθλημα, που θα έχει πολύ καλούς αθλητές και προμηνύεται δυνατό κάθε Σαββατοκύριακο, θα βοηθήσει τους Έλληνες διεθνείς. Θα είναι σαν μικρό WorldTourγι’ αυτούς, κάτι πολύ σημαντικό σε μία μεταβατική περίοδο έπειτα από τις επιδράσεις του κορωνοϊού και την αναστολή διεθνών αγώνων. Στη Ρουμανία για παράδειγμα, φάνηκε ότι τον Γιάννη (σ.σ. Σγουρόπουλο) τον βοηθούν τα δυνατά παιχνίδια στην Μπουντεσλίγκα. Μέσα στη χρονιά θα επανέλθει και ο Αγγελάκης, υπάρχει βάθος στην εθνική και τα παιδιά θ’ αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους».

ΚΑΡΥΤΣΑΣ: «ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΙ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ»

Ο Γιώργος Καρύτσας πανηγύρισε πριν από έναν μήνα με τις αθλήτριες του την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το ότι διατηρήθηκε στην Κλουζ Ναπόκα το σερί των συμμετοχών ήταν το πρώτο ουσιαστικό γεγονός για την εθνική γυναικών. Στην τελική φάση ο στόχος της ήταν να παρουσιαστεί όσο γίνεται πιο ανταγωνιστική και ο ομοσπονδιακός προπονητής έμεινε ευχαριστημένος από τα όσα είδε. Σημειώνει μάλιστα, ότι η Ρωσία και το Λουξεμβούργο, πέρα από την αναμφισβήτητη ποιότητά τους δεν βόλευαν και παικτικά την ελληνική ομάδα. Με την ευκαιρία θυμίζουμε ότι είχαν και οι γυναίκες μία αναγκαστική αλλαγή στη σύνθεσή τους με τη Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα να παίρνει τη θέση της τραυματία Μαλαματένιας Παπαδημητρίου και σαφώς ν’ αποκομίζει νέα και πολύ σημαντική εμπειρία, άσχετα αν δεν αγωνίστηκε.

«Τα κορίτσια είχαν πάρα πολύ καλή παρουσία απέναντι σε σπουδαίες ομάδες. Η Ρωσία και το Λουξεμβούργο εκτός από τη μεγάλη αξία τους ήταν ακόμα πιο δύσκολες, ειδικά για εμάς, με βάση το στυλ παιχνιδιού τους. Είχαν ιδιαιτερότητα αυτοί οι αγώνες για μας, διότι βρήκαμε απέναντί μας και άμυνα και ιδιόμορφο παιχνίδι με λάστιχα-κομπίνα. Επρόκειτο για συνθήκη που δεν μας ευνοούσε», επισήμανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε: «Ήταν πολύ χρήσιμα βεβαίως και τα δύο ματς και βγάλαμε τα συμπεράσματά μας. Τα κορίτσια ήταν ανταγωνιστικά κόντρα σε ομάδες πολύ υψηλού επίπεδου και κρατάμε αυτές τις εμφανίσεις σαν παρακαταθήκη για το κοντινό μέλλον. Ήταν μεγάλη εμπειρία και γερά τεστ αυτά τα ματς, ώστε να ξέρουμε που υστερούμε και τι πρέπει να βελτιώσουμε για τη συνέχεια. Θα κοιτάξει και ατομικά να βελτιωθεί η κάθε αθλήτρια και τα διασυλλογικά πρωταθλήματα, που θα έχουν μέσα στη σεζόν σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα τις βοηθήσουν. Το ίδιο ισχύει και για την Παρίδη, που αγωνίζεται μόνο στο πρωτάθλημα της Τσεχίας και στο Ευρωπαϊκό, έχασε τσάμπα από την Ντε Νούτε και με τη Νόσκοβα ήταν ανταγωνιστική στο πρώτο σετ».

Θυμίζουμε ότι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, αγωνίστηκαν ακόμα οι αθλητές Γιώργος Κωνσατντινόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου και Ελισάβετ Τέρπου.

Διαβάστε επίσης:

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics