Breaking News
11 Δεκεμβρίου 2022

Στις αρχές Δεκεμβρίου έκανε η Κατερίνα Τόλιου το φετινό ντεμπούτο της στη Σούπερ κατηγορία γυναικών της Ισπανίας.

Χρειάστηκε να φτάσει η 8η αγωνιστική στη λεγόμενη Liga Liberdrola Superdivision Femenina για να βρεθεί η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης για πρώτη φορά στη σύνθεση της Ρέους. Πήρε μέρος στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Τραμουντάνα Φιγκουέρες και είχε ένα νικηφόρο ατομικό αποτέλεσμα στην επικράτηση της ομάδας της με 4-0. Θυμίζουμε ότι στην περίοδο 2022-2023 η Τόλιου αγωνίζεται παράλληλα στην ελληνική Α1 με τον Παναθηναϊκό και στη 2η εθνική κατηγορία της Γαλλίας (ProB) με τη Ρεν Πολ Μπερ, έχει βαρύ πρόγραμμα κι αυτός είναι ο λόγος, που άργησε να κάνει την πρώτη φετινή εμφάνισή της στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η τρέχουσα σεζόν είναι η δεύτερη διαδοχική, στην οποία συνεργάζεται με τη Ρέους.

Ύστερα από 8 αγωνιστικές η Ρέους βρίσκεται στην 4η θέση της κατάταξης με 10 βαθμούς. Στο πρωτάθλημα μετέχουν 12 ομάδες και απομένουν 3 αγωνιστικές για το κλείσιμο του 1ου γύρου. Στη νίκη απέναντι στην Τραμουντάνα Φιγκουέρες η Τόλιου κατέβαλλε την Ισπανίδα Γιάνα Ριέρα Μολόν με 3-0 σετ.

Το ισπανικό κλαμπ έχει ήδη χρησιμοποιήσει πολλές αθλήτριες από το βαθύ ρόστερ του. Πλην της πρωταθλήτριάς μας, βασικές παίκτριες της ομάδας είναι η Γε Λοκ Λαμ από το Χονγκ Κονγκ, η Χιλιανή Μαρία Παουλίνα Βέγκα, η Ισπανίδα Σάρα Ραμίρεζ και η Ιταλίδα Νικολέτα Στεφάνοβα. Έχουν αγωνιστεί ακόμα η Ίνες Ροντρίγκες Ντε Μάτος από την Πορτογαλία και η Ελβίρα Φιόνα Ραντ Χιντ από την Ισπανία.

* Την ερχόμενη βδομάδα η Τόλιου θα έχει νέα ευρωπαϊκή υποχρέωση με τον Παναθηναϊκό. Την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17/12 το αθηναϊκό κλαμπ είναι να δώσει στην Τσεχία τους δύο αγώνες με τη Μοράφσκι Κρουμλόφ για τα προημιτελικά του Europe Cup. Στους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης ήταν και η Ρέους, αλλά φυσικά η 27χρονη διεθνής μας μπορούσε να μπει στο ευρωπαϊκό ρόστερ μίας ομάδας.

* Επίσης αυτή την εβδομάδα θα κλείσουν τους αγώνες τους στο στάδιο 2 του Τσάμπιονς Λιγκ η πολωνική Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη και η γαλλική Ενεμπόν του Γιάννη Σγουρόπουλου. Στο γκρουπ Α η Μπογκόρια έχει ν’ αντιμετωπίσει στις 14/12 εντός έδρας την Οστρόφ από την Τσεχία και στις 16/12 τη γερμανική Μπορούσια στο Ντίσελντορφ. Έχοντας χάσει 3-2 από την τελευταία θεωρητικά ελπίζει ακόμα στην πρωτιά, αλλά βέβαια είναι πολύ πιο κοντά στη 2η θέση και το πέρασμα στο Europe Cup. Εκεί αναμένεται να συνεχίσει την ευρωπαϊκή της περιπέτεια και η Ενεμπόν, που στις 18/12 θα υποδεχτεί τη Βελς για την 4η και τελευταία αγωνιστική στο γκρουπ B. Νωρίτερα έχει υποστεί 2 ήττες από την πρωτοπόρο Μιλχάουζεν από τη Γερμανία.

Tsekoura Sweden* Αξιοσημείωτη νίκη κόντρα στη διεθνή Σουηδέζα Τζένιφερ Γιόνσον πέτυχε στη σούπερ κατηγορία της Σουηδίας η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα. Με τη φανέλα της Λίκεμπι και στην αναμέτρηση με τη Λέκστορπ η πρωταθλήτριά μας ξεπέρασε τη Γιόνσον με 3-0 σετ. Αργότερα σημείωσε και δεύτερη νίκη, ενώ στο φινάλε κάμφθηκε με 3-1 σετ από την επίσης διεθνή Σουηδέζα Ματίλντα Χάνσον για να ηττηθεί η ομάδα της με 5-3. Σήμερα Κυριακή πάντως, η Λίκεμπι πέτυχε την πρώτη φετινή νίκη της. Επικράτησε 5-4 εντός έδρας της Φρετζ και η διεθνής Ελληνίδα είχε την καθοριστική νίκη με 2-0 σετ στο διπλό με συμπαίκτρια την Άλβα Τέμνερ.

* Παράταση στη λήξη της προθεσμίας για τις δηλώσεις συμμετοχής στο προπονητικό καμπ επιλέκτων του Λουτρακίου έδωσε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Αντί για σήμερα 11/12 οι δηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 14/12. Υποβάλλονται στο λινκ http://app.ttscore.io/customer/24. Η συγκέντρωση προετοιμασίας έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 26/12-31/12 στις εγκαταστάσεις του SportCampκαι αφορά στους καλύτερους από τις κατηγορίες εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

Γ’ Εθνική-Δείτε τα αποτελέσματα των αγώνων στους 5 ομίλους της

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics