Breaking News
13 Νοεμβρίου 2017

Ολες οι αυτοκρατορίες κάποια στιγμή τελειώνουν.

Στο παγκόσμιο στερέωμα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης η Κίνα είναι κάτι παραπάνω από ο απόλυτος κυρίαρχος. Είναι ο ορισμός της έννοιας «ψάχνουμε» το δεύτερο. Οι αθλητές της σαρώνουν σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, όπου κι αν συμμετέχουν. Όλα αυτά, όμως, μέχρι πρότινος? Στις δύο τελευταίες διοργανώσεις οι Κινέζοι αθλητές, όχι απλά δεν τα πήγαν καλά, αλλά... πάτωσαν (σ.σ. για τα δικά τους δεδομένα) με αποτέλεσμα να μην βρεθούν καν στους τελικούς των ανδρών.

Η «πηγή του κακού» ξεκίνησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη τον Οκτώβριο στη Γερμανία. Η Κίνα αγωνίστηκε με τον χρυσό Ολυμπιονίκη και Ν.1 της παγκόσμιας κατάταξης Μα Λονγκ και τον Λιν Γκαογιουάν Ν.7. Αμφότεροι ηττήθηκαν από τον Τίμο Μπολ και δεν μπόρεσαν να φτάσουν έως τον τελικό. Ο Γερμανός πρωταθλητής επικράτησε οριακά και στους δύο αγώνες με 4-3 κι άφησε εκτός διαδοχικά τον Λιν στην οχτάδα και τον Μα Λονγκ στα ημιτελικά. Το Ευρωπαϊκό πινγκ πονγκ γιόρταζε για την είσοδο δύο αθλητών (Μπολ και Οβτσάροφ από τη Γερμανία) στον τελικό.

Αν το σοκ ήταν μεγάλο για τους Κινέζους, αυτό που ακολούθησε πάλι στην Γερμανία ήταν ακόμη μεγαλύτερο. Στο διεθνές τουρνουά που έχει την ένδειξη «Sea master Platinum» και είναι τα τουρνουά με τον υψηλότερο συντελεστή βαθμολογίας στο ράκινγκ λιστ, με αποτέλεσμα να συγκεντρώνει τους καλύτερους αθλητές του κόσμου. Στην Γερμανία ταξίδεψαν έξι αθλητές από την Κίνα και μόλις ένας κατάφερε να πάρει χάλκινο μετάλλιο. Ο Φαν Ζεντόνγκ (Ν. 2 στο ράκινγκ λιστ) ηττήθηκε στα ημιτελικά από τον Οβτσάροφ (Γερμανία). Ο ασημένιος ολυμπιονίκης του Ρίο Ζανγκ Ζίκε έχασε στον πρώτο γύρο από τον Απολόνια (Πορτογαλία). Ο Σου Σιν αποκλείστηκε στην 8αδα από τον Λι Σανγκσου (Κορέα). Στον ίδιο γύρο ο Λιν Γκαογιουάν ηττήθηκε από τον Τίμο Μπολ (Γερμανία). Ο Γιαν Αν έχασε από τον Οβτσάροφ στους «16» και ο Ζου Γιου στον κινέζικο εμφύλιο έχασε από τον Φαν Ζεντόνγκ.

Η αλλαγή στο προπονητικό τιμ

Αυτό που φαίνεται ότι έχει επηρεάσει τους Κινέζους αθλητές είναι η αλλαγή του αρχιπροπονητή της Εθνικής Κίνας. Η ομοσπονδία της ασιατικής χώρας αποφάσισε να απομακρύνει τον Λιου Γκολιάνγκ και να τον αναβαθμίσει ως αντιπρόεδρο. Αυτό δεν άρεσε στους αθλητές που έκαναν ανταρσία στο διεθνές τουρνουά της Κίνας και δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν. Γι αυτή την κίνηση οι Μα Λονγκ, Φαν Ζεντόνγκ και Σου Σιν πλήρωσαν ένα μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Η αλήθεια είναι ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια η υπερδύναμη του παγκοσμίου πινγκ πονγκ, μοιάζει πιο ευάλωτη από ποτέ. Οι Ευρωπαίοι αθλητές με πρωτεργάτες τους Μπολ και Οβτσάροφ, δείχνουν ότι μπορούν να τους χτυπήσουν και να κάνουν πιο ανταγωνιστικό το άθλημα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, με πιο «ευάλωτους» τους Κινέζους αθλητές το άθλημα αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics