Breaking News
10 Ιανουαρίου 2021

World League, Προκριματικά: Μεγάλη νίκη και στον τελικό για την Εθνική Ανδρών, που είναι σε πολύ καλό δρόμο εν όψει Προολυμπιακού τουρνουά
Γιάννης Κορακής  

 

Έλαμψε και στον τελικό της Προκριματικής φάσης της ευρωπαϊκής ζώνης του World League η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών. Με νέα εντυπωσιακή εμφάνιση, την Κυριακή (10/1) το βράδυ επιβλήθηκε με 12-7 επί του Μαυροβούνιου και κατέκτησε την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης που έγινε στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρία.

Θυμίζουμε ότι το αντιπροσωπευτικό μας είχε πετύχει τον αντικειμενικό του στόχο στη συγκεκριμένη αποστολή, δηλαδή την εξασφάλιση της πρόκρισης στην Τελική φάση (που θα γίνει στην Τιφλίδα της Γεωργίας από 26 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, λίγες εβδομάδες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο).

Το σημαντικότερο από όλα, όμως, είναι ότι Εθνική μας απέδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, κάνοντας τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, με νικηφόρα αποτελέσματα απέναντι σε παραδοσιακές ομάδες του παγκόσμιου πόλο όπως είναι η Ισπανία (12-11) και το Μαυροβούνιο. Κάτι που αποτελεί ψυχολογική ένεση στον δρόμο για τον κυρίαρχο στόχο, που είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μέσω του Προολυμπιακού τουρνουά, που θα γίνει σε έναν μήνα στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο (που πήγε στο Ντέμπρετσεν με απουσίες, αλλά αυτό δεν μειώνει σε τίποτα τη νίκη στον μεγάλο τελικό) είχε χαρακτήρα γοήτρου, αφού και οι δυο ομάδες είχαν πετύχει τον στόχο τους και είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του World League. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε πολύ καλά το παιχνίδι και με πρωταγωνιστή τον Κολόμβο (πέτυχε τα 2 πρώτα γκολ) προηγήθηκε με 3-2 στην πρώτη περίοδο.

Εξαιρετική ήταν η παρουσία των Ελλήνων στο δεύτερο οκτάλεπτο. Με υπέροχη άμυνα και με πολυφωνία στην επίθεση (σκόραραν 3 επιπλέον παίκτες) αύξησαν την διαφορά στα 4 τέρματα στο ημίχρονο (7-3). Τίποτα δεν άλλαξε στην συνέχεια και ότι οικοδομήθηκε στην αρχή ολοκληρώθηκε στο τέλος της συνάντησης, με τους Έλληνες διεθνείς να αυξάνουν τη διαφορά.

ΕΛΛΑΔΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 12-7

Οκτάλεπτα: 3-2, 4-1, 4-3, 1-1.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος: Ζερδεβάς, Γενιδουνιάς, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 2, Μουρίκης 2, Κολόμβος 2, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Λάζοβιτς, Μπργκούλιαν, Ράντοβιτς, Πέτκοβιτς 1, Πόπαντιτς, Πέρκοβιτς 1, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα 1, Ίβοβιτς 3, Σπάιτς, Μάτκοβιτς 1, Μπανίτσεβιτς, Κάντιτς.

Στα άλλα παιχνίδια της τελευταίας ημέρας των αγώνων τα αποτελέσματα ήταν: Κροατία – Γαλλία 17-5, Σερβία – Ουγγαρία 9-7, Ιταλία – Ισπανία 9-8.

Η Τελική Κατάταξη στο Ντέμπρετσεν: 1. ΕΛΛΑΔΑ 2. Μαυροβούνιο 3. Ιταλία 4. Ισπανία 5. Σερβία 6. Ουγγαρία 7. Κροατία 8. Γαλλία.

sports3.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics