Breaking News
20 Απριλίου 2021

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάντμιντον (BWF) επιβεβαίωσε την αναβολή του Όπεν της Ινδίας, που ήταν να διεξαχθεί τον επόμενο μήνα λόγω της απότομης αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

Το Νέο Δελχί επρόκειτο να φιλοξενήσει τη διοργάνωση, η οποία αποτελεί μέρος της διαδικασίας προκριματικών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020, από τις 11 έως τις 16 Μαΐου. Δεν έχει λίγους μήνες που ακυρώνονταν διοργανώσεις όπως το Όπεν Γερμανίας, λόγω και περιοριστικών μέτρων.

Οι διοργανωτές της Ομοσπονδίας Μπάντμιντον της Ινδίας (BAI) επιβεβαίωσαν την αναβολή, ωστόσο, με την απόφαση να θεωρείται βέβαιη καθώς ορισμένοι παίκτες είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να μην συμμετέχουν. «Όλες οι προσπάθειες έγιναν από τους διοργανωτές για τη διεξαγωγή ενός τουρνουά σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους τους συμμετέχοντες, αλλά η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 και η σοβαρότητα της κατάστασης στο Δελχί δεν άφησε στην BAI άλλη επιλογή παρά να αναβάλει το τουρνουά», ανέφεραν από τη BWF.

«Η απόφαση ελήφθη σε διαβούλευση και συνεργασία με τις τοπικές υγειονομικές αρχές στο Δελχί και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπάντμιντον». Το Indian Open είναι ένα τουρνουά Super 500 στο World Tour της BWF – το τρίτο υψηλότερο επίπεδο. Οι αγώνες έπρεπε να παιχτούν στο KD Jadhav Indoor Stadium, αλλά η ολυμπιονίκης Ισπανίδα, Καρολίνα Μαρίν, συγκαταλέγεται μεταξύ των παικτών που είχαν ήδη αποχωρήσει. Μια από τα ίδια και ο Δανός Άντερς Άντονσεν νικητής του παγκοσμίου κυπέλλου.

Η Ινδία ανέφερε περισσότερα από 275.000 κρούσματα Covid-19 χθες εν μέσω φόβων για μια νέα ινδική μετάλλαξη του ιού, ενώ περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι πέθαναν. Αυτός ήταν μακράν ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκε από οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο, με τον αριθμό της Τουρκίας να υπερβαίνει τις 55.000. Ο πρωθυπουργός του Δελχί, Άρβιντ Κέτζριβαλ ανακοίνωσε εξαήμερο lockdown λόγω της αυξανόμενης κρίσης.

Τον περασμένο μήνα, η BWF επιβεβαίωσε ότι η ενημερωμένη διαδικασία προκριματικών του Τόκιο 2020 έχει εγκριθεί από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, με νέα ημερομηνία τη 15η Ιουνίου, από τις 25 Απριλίου. Το Singapore Open μεταξύ 1 και 6 Ιουνίου προγραμματίζεται επί του παρόντος ως το τελευταίο τουρνουά όπου θα παρέχει βαθμούς προκριματικών για το Τόκιο 2020. Δεν είναι σαφές εάν το Indian Open θα προγραμματιστεί ξανά ώστε να προλάβει να διεξαχθεί πριν το Τόκιο 2020, με τη BWF να επηρεάζεται από πολλές αναβολές διοργανώσεων λόγω του Covid-19.
sports3gr

Διαβάστε επίσης

European Super League: Ο μυστικός δείπνος που «γέννησε» τη Λίγκα των πλουσίων

Τον ΟΦ Ιεράπετρας θα φιλοξενήσει ο ΑΟ Τρίκαλα την Τετάρτη [vid]

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics