Breaking News
11 Ιανουαρίου 2024

Νταμπράουσκας: «Γι’ αυτό αποχώρησα από τον ΟΦΗ»


Διαβάστε τι δήλωσε ο Βάλντας Νταμπράουσκας για τον ΟΦΗ και τους λόγους που τελικά αποχώρησε από το τιμόνι του.

Νταμπράουσκας: «Γι’ αυτό αποχώρησα από τον ΟΦΗ»

Τους λόγους για τους οποίους ο Βάλντας Νταμπράουσκας οδηγήθηκε εκτός ΟΦΗ εξήγησε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ΜΜΕ της πατρίδας του. Ο Λιθουανός τεχνικός ανέφερε ότι είναι μια σύνθετη κατάσταση στη οποία τελικά οδηγήθηκαν μετά από μια σειρά αγώνων χωρίς νίκη.
«Είναι σύνθετο. Με τον ΟΦΗ περπατούσαμε σε μια λεπτή γραμμή. Και οι τέσσερις ισοπαλίες σε εκείνο το διάστημα ήταν νίκες. Στο ξεκίνημα της χρονιάς η μπάλα μπήκε μέσα, αργότερα δεν έμπαινε. Τότε δεν κερδίζεις το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο παιχνίδι και γίνεται δυσκολότερο να κερδίσεις το τέταρτο. Στο πέμπτο είναι πλέον απίθανο. Από εκεί και πέρα αλλάζουν όλα. Αν δουλεύεις στην Λιθουανία και έχεις 10 ανθρώπους γύρω σου, 100 ενεργούς φιλάθλους τότε υπάρχει ένα πλήθος. Πας στο κέντρο της πόλης μετά από μια νίκη και σου φέρνουν ποτά, φαγητό, δεν χρειάζεται να πληρώσεις. Όταν χάνεις, δεν σε αφήνουν να μπεις μέσα» είπε χαρακτηριστικά.
Οι δηλώσεις του Λιθουανού τεχνικού:
«Ο ΟΦΗ είχε μια πολύ καλή χρονιά όπου και τερμάτισε στην έβδομη θέση. Ήμασταν τελευταίοι, υποβιβαζόμασταν από το πρωτάθλημα και τελικά το να τερματίσουμε στην έβδομη θέση ήταν θετικό. Μετά από μια χρονιά όπως αυτή, ρωτάς τώρα: Ποιος είναι ο επόμενος στόχος; Οκ, ο επόμενος στόχος είναι να μπεις στα play offs. Αλλά τι κάνουμε; Βελτιώνουμε αυτό ή εκείνο; Δεν θέλω να βάλω όλες τις ομάδες κάτω από την ίδια σημαία, γιατί κάθε μια από αυτές έχει διαφορετική ιστορία όμως υπάρχει μια τάση που επικρατεί γενικά. Όταν τα πράγματα πάνε καλά, δεν θέλουν να κάνουν τίποτα, δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα. Κερδίζαμε, οπότε όλα ήταν καλά. Πριν από αυτό, ο προηγούμενος προπονητής έκανε κάτι λάθος, ήρθε ένας άλλος, γίναμε καλύτεροι, συνεννοηθήκαμε και πήγαμε καλύτερα. Ας αφήσουμε αυτήν την χρονιά, ας αφήσουμε τα πάντα όπως ήταν και η επόμενη σεζόν θα είναι υπέροχη. Συνήθως αποδεικνύεται το ανάποδο. Η “πείνα” εξαφανίζεται, συνεχίζεται η ρουτίνα, το ένα ή το άλλο δεν δουλεύουν. Πρέπει ν’ αντιδράσεις, συνήθως η αντίδραση είναι καθυστερημένη, μετά σου λένε πως ίσως κάνεις κάτι λάθος εδώ, ίσως δεν παίρνεις αρκετά. Και έρχεται η επιθυμία για μια αλλαγή. Δεν ξέρω αν αυτές οι αλλαγές δίνουν το αποτέλεσμα που θέλεις. Μου αρέσει μια φράση του Αβραάμ Λίνκολν που λέει ότι αν θες να κόψεις ένα δέντρο και έχεις πέντε ώρες, τις τέσσερις τις περνάς προκειμένου να ακονίσεις το τσεκούρι. Και μέσα σε αυτήν την τελευταία ώρα το όπλο σου θα είναι έτοιμο. Και εδώ αποδεικνύεται η άλλη πλευρά – μιλάμε για το πόσο καλοί είμαστε, πως θα πάμε, ξεκινάει η σεζόν, κερδίζεις τα φαβορί και τότε δεν σου αρκούν τα play offs. Τότε ξεκινάς να σκέφτεσαι την Ευρώπη, ότι ίσως πρέπει να προσπαθήσεις να γίνεις πρωταθλητής. Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Μπορεί να παίξεις καλά σε ένα ή σε άλλο παιχνίδι αλλά η πορεία θα σου δείξει που αξίζεις να φτάσεις. Οι προσδοκίες είναι ένα πολύ σημαντικό πράγμα, ένα από αυτά που πρέπει να μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι καλύτερα».
Για την απόλυσή του από τον ΟΦΗ:
«Όταν προσλαμβάνεσαι, οι ίδιοι άνθρωποι είναι που σε απολύουν. Μπορεί ν’ ακουστεί κλισέ φράση όμως η απόλυση ενός προπονητή είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα σε αυτήν την δουλειά. Δεν υπάρχουν προπονητές που να μην έχουν απολυθεί».

Για τον λόγο που προκάλεσε την αποδέσμευσή του από την Κρητική ομάδα:
«Μεγαλώνεις τις προσδοκίες σου, κερδίζεις, είσαι στην 3η με την 4η θέση έπειτα από πέντε αγωνιστικές και μετά δεν κερδίζεις για έξι συνεχόμενα παιχνίδια. Οι λόγοι; Είναι σύνθετο. Με τον ΟΦΗ περπατούσαμε σε μια λεπτή γραμμή. Και οι τέσσερις ισοπαλίες σε εκείνο το διάστημα ήταν νίκες. Στο ξεκίνημα της χρονιάς η μπάλα μπήκε μέσα, αργότερα δεν έμπαινε. Τότε δεν κερδίζεις το πρώτο, το δεύτερο, το τρίτο παιχνίδι και γίνεται δυσκολότερο να κερδίσεις το τέταρτο. Στο πέμπτο είναι πλέον απίθανο. Από εκεί και πέρα αλλάζουν όλα. Αν δουλεύεις στην Λιθουανία και έχεις 10 ανθρώπους γύρω σου, 100 ενεργούς φιλάθλους τότε υπάρχει ένα πλήθος. Πας στο κέντρο της πόλης μετά από μια νίκη και σου φέρνουν ποτά, φαγητό, δεν χρειάζεται να πληρώσεις. Όταν χάνεις, δεν σε αφήνουν να μπεις μέσα” είπε χαρακτηριστικά.
sport-fm.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Σήμερα 11 Ιανουαρίου γιορτάζουν

 

 

 

 

Μία μεγάλη πρόκληση έχει απόψε μπροστά της η Εθνική ομάδα πόλο των Γυναικών

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics