Breaking News
23 Νοεμβρίου 2020

Μετά τρεις εβδομάδες αποχή από τις προπονήσεις, κινδυνεύουν να χάσουν τους διεθνείς αγώνες
Βασίλης Γεωργιώτης  

 

Το διαχρονικό σύνθημα «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα», τον καιρό του κορονοϊού στο χώρο του αθλητισμού παραφράζεται σε «Ο αθλητισμός δεν είναι μόνο για τα μέλη της Προολυμπιακής ομάδας».

Τη φωνή της με άλλες ομοσπονδίες με σύνθημα να ανοίξουν οι αθλητικοί χώροι -με αυστηρά μέτρα προστασίας φυσικά- για όλους τους αθλητές, ήρθε να προσθέσει η Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία (ΕΓΟ) με νέα ανακοίνωσή της, καλώντας την Πολιτεία να αναθεωρήσει τους οριζόντιους περιορισμούς.

Ειδάλλως, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αθλητές των εθνικών ομάδων θα χάσουν τις επερχόμενες διεθνείς υποχρεώσεις τους σε ενόργανη, ρυθμική και τραμπολίνο, καθώς ήδη συμπληρώθηκε 20ήμερο αποχής και δεν φαίνεται φως στον ορίζοντα.

Αφορμή για τη νέα ανακοίνωση της ΕΓΟ στάθηκε η απόρριψη από μέρους της ΓΓΑ του αιτήματος για επιστροφή των αθλητών στα Κέντρα Υψηλών Επιδόσεων για ατομικές προπονήσεις.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης-διαμαρτυρίας της ΕΓΟ:

Εκτός προπονήσεων παραμένουν οι αθλητές και αθλήτριες των Εθνικών ομάδων ενόργανης γυμναστικής, ρυθμικής γυμναστικής και τραμπολίνο, οι οποίοι αναπόφευκτα χάνουν σημαντικό έδαφος στην προετοιμασία τους για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της ερχόμενης άνοιξης, καθώς το αίτημα της Ε.Γ.Ο. για επιστροφή στα Κέντρα Υψηλών Επιδόσεων για ατομικές προπονήσεις με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων δεν έγινε δεκτό από τη Γ.Γ.Α..

Η απάντηση της Γ.Γ.Α. στο αίτημα της Ομοσπονδίας για κατ’ εξαίρεση χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από επιλεγμένους πρωταθλητές Γυμναστικής και τους προπονητές τους ήταν αρνητική, με το αιτιολογικό ότι η Πολιτική Προστασία και η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων επιτρέπουν προς το παρόν να εξαιρεθούν από τους περιορισμούς μόνο τα μέλη της προ-Ολυμπιακής ομάδας.

Η εξέλιξη αυτή έχει ως συνέπεια να παραμένουν ήδη για είκοσι ημέρες εκτός προπονητικής διαδικασίας οι περισσότεροι από τους πρωταθλητές που τον ερχόμενο Απρίλιο θα κληθούν να συμμετάσχουν κατά σειρά στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της ενόργανης, του τραμπολίνο και της ρυθμικής.

Η Ε.Γ.Ο. εκφράζει τον προβληματισμό της για το παραπάνω γεγονός, καθώς τα χρονικά περιθώρια για την επαρκή προετοιμασία των Εθνικών ομάδων ήδη αρχίζουν να στενεύουν.

Ευελπιστούμε ότι σύντομα οι αρμόδιοι φορείς θα μπορέσουν να προβούν σε διαφορετική εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα μας, ώστε να επιτρέψουν την επάνοδο των αθλητών και αθλητριών μας στα γυμναστήρια, για ατομικές προπονήσεις και πάντοτε υπό τα πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.
sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics