Breaking News
25 Νοεμβρίου 2020

Αναβλήθηκαν οι αγώνες υπερπήδησης εμποδίων και ιππικής δεξιοτεχνίας, τι προβλέπεται για το νέο έτος

Ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία μέσα στον Δεκέμβριο θα εξαρτηθεί αν θα υπάρξει και αγωνιστική δράση στην ιππασία πριν έρθει το 2021.

Προς το παρόν η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας (ΕΟΙ) προχώρησε σε αναβολή, μέχρι νεoτέρας, των πανελλήνιων αγώνων υπερπήδησης εμποδίων και ιππικής δεξιοτεχνίας.

«Η ΕΟΙ παραμένει σε ετοιμότητα και, εφόσον επιτρέψουν οι συνθήκες να αρθούν τα μέτρα της πολιτείας κατά της εξάπλωσης του COVID-19 και επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων ιππασίας μέσα στο 2020, θα ακολουθήσει εγκαίρως νέα ανακοίνωση σχετικά με τη διοργάνωση των πανελλήνιων αγώνων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

Ο σχεδιασμός για το 2021

Την ίδια στιγμή εγκρίθηκε από την ομοσπονδία ο σχεδιασμός του αγωνιστικού προγράμματος για το 2021.

Οι εισηγήσεις των ΤΕΥΕ και ΤΕΙΔ έγιναν δεκτές από το Δ.Σ., έτσι η νέα χρονιά θα περιλαμβάνει, συνθηκών επιτρέποντος:
Αγώνα Πρωταθλήματος ΥΕ & ΙΔ (εθνικοί αγώνες)
Πανελλήνιους Αγώνες ΥΕ & ΙΔ (εθνικοί αγώνες)
Αγώνες Κυπέλλου ΥΕ (εθνικοί αγώνες)
Αγώνες Ανάπτυξης της ΠΕΝΟΕ ΥΕ και ΑΙΑ (τοπικοί αγώνες)
Αγώνες ΥΕ (με προτεινόμενες ημερομηνίες χωρίς προϋποθέσεις για προτάσεις από διοργανωτές ομίλους)
Αγώνες ΙΔ (Αγώνες N. Ελλάδας – Πωτάθλημα & Πανελλήνιοι)
CSIO Athens YE (διεθνείς αγώνες)
Βαλκανικό Πρωτάθλημα ΥΕ & ΙΔ (διεθνείς αγώνες)

Όσον αφορά την υπερπήδηση εμποδίων η φιλοσοφία της πρότασης εθνικού αγωνιστικού προγράμματος 2021 βασίζεται σε έναν αγώνα πρωταθλήματος, στους πανελληνίους και σε δύο αγώνες Κυπέλλου, που θα είναι εθνικοί αγώνες.

Ανάλογα με τις προτάσεις και τα σχόλια που θα λάβει η ΕΟΙ, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι δύο αγώνες Κυπέλλου να συνδέονται μεταξύ τους, αλλά και με τον αγώνα πρωταθλήματος και τους πανελληνίους αγώνες, για σκοπούς ατομικών και συλλογικών επάθλων.

Οι εθνικοί αγώνες πλαισιώνονται από άλλες προτεινόμενες ημερομηνίες για αγώνες ΥΕ για τις οποίες μπορούν οι διοργανωτές όμιλοι να υποβάλουν προτάσεις για GP ή άλλους αγώνες με μικρά ή μεγάλα αγωνίσματα. Οι προτάσεις αυτές θα αξιολογηθούν και θα ενσωματωθούν στο οριστικό αγωνιστικό πρόγραμμα.

Επίσης, το πρόγραμμα των αγώνων ανάπτυξης στο επισυναπτόμενο σχέδιο αφορά μόνο την ΠΕΝΟΕ. Αναμένονται οι προτάσεις από ΤΕΙΒΕ και ΠΕΝΑ προκειμένου και αυτές να ενσωματωθούν στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Όσον αφορά την ιππική δεξιοτεχνία, η φιλοσοφία είναι παρόμοια με την φιλοσοφία του αγωνιστικού προγράμματος 2020 και εμφανίζονται οι προτεινόμενες ημερομηνίες για αγώνες.

Οι ενδιαφερόμενοι όμιλοι μπορούν μαζί με τα σχόλιά τους να υποβάλουν και ενδιαφέρον για διοργάνωση συγκεκριμένων αγώνων του προγράμματος.

Τα σχόλια και οι προτάσεις των ενδιαφερόμενων πλευρών μπορούν να αποστέλλονται στην ΕΟΙ μέχρι τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.
Sports3,gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics