Breaking News
21 Ιουλίου 2021

Τόκιο 2020 - Πετρούνιας : Το χρυσό παιδί των κρίκων έφτασε στο Τόκιο με ένα και μοναδικό στόχο, το back to back χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο.
Παναγιώτης Αποστολόπουλος 

 


Μιλάμε για έναν από τους καλύτερους και σπουδαιότερους Έλληνες αθλητές στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Ένα πραγματικά χρυσό παιδί που δεν το έβαλε ποτέ κάτω και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη μεγαλύτερη γιορτή του αθλητισμού στο Τόκιο .

Όλα ξεκίνησαν από το γυμναστήριο του Πανιώνιου εκεί όπου σε ηλικία περίπου πέντε ετών μπήκε για πρώτη φορά για να μπορέσει να κατευνάσει τη… ζωηράδα του. Μάταια όμως.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πάντα έβρισκε τον τρόπο να φέρνει εις πέρας δύσκολες αποστολές. Τα κατάφερε κόντρα σε κακές εγκαταστάσεις και τραυματισμούς και ήταν πάντα εκεί για να σηκώσει την ελληνική σημαία ψηλά και τον εαυτό του στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι εκ των πραγμάτων ο «Μίδας των κρίκων» .

Τα μετάλλια και οι διακρίσεις πολλές και με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Ευρωπαϊκός πρωταθλητής, παγκόσμιος πρωταθλητής, χρυσός ολυμπιονίκης. Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει ανέβει στο Έβερεστ του παγκόσμιου αθλητισμού και έχει μπει ανεπιστρεπτί στο πάνθεον των Ελλήνων αθλητών διαχρονικά.

Είναι ο άνθρωπος που έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά κατακτώντας με πόνους και τραυματισμό, την κορυφή, είναι αυτός που επανήλθε δριμύτερος μετά την αποχή λόγω του χειρουργείου στον ώμο του προ διετίας. Είναι αυτός που διεκδικεί με πάθος ένα ακόμη ολυμπιακό μετάλλιο, το 2ο σερί, σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αυτούς του Τόκιο, μετά το χρυσό στο Ρίο το 2016. Είναι αυτός που δεν λύγισε όταν «έφυγε» ο πατέρας του αλλά άντεξε να κερδίσει τα πάντα για να του τα αφιερώσει.

Ταβάνι του ήταν πάντα ο ουρανός. Το ίδιο ταβάνι έχει και φέτος στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου όπου στοχεύει μόνο στο χρυσό μετάλλιο στους «ταλαιπωρημένους» ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο 2020, την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη.11 χρυσά σε μεγάλες διοργανώσεις, 5 σερί στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τελευταίο της Βασιλείας , και 3 παγκοσμίων πρωταθλημάτων και αναρίθμητες επιτυχίες και μετάλλια.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας που ήδη έχει αναχωρήσει και φτάσει στην Ιαπωνία και το Τόκιο έχει ξεκινήσει ήδη τις προπονήσεις του στην Ασιατική χώρα και ο αγώνας του για το μετάλλιο ξεκινάει στις 24/7 με τον προκριματικό. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 2/8.

Ο Έλληνας «Μίδας» των Κρίκων που στοχεύει στο 2ο διαδοχικό χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο θα είναι και σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην τελετή έναρξης των αγώνων μαζί με την Άννα Κορακάκη σε μια σπουδαία και πολύ τιμητική διάκριση και για τους 2 Έλληνες αθλητές.

Η δραματική χρυσή πρόκριση στη Ντόχα

Ο δρόμος για το Τόκιο δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήγε στη Ντόχα για μια αποστολή αυτοκτονίας καθώς για να προκριθεί στο Τόκιο ήθελε μόνο την νίκη και το χρυσό και να συγκεντρώσει συνολικά βαθμολογία από 15,334 και πάνω.

Θεωρητικά ήταν κάτι εξαιρετικά δύσκολο, στην πράξη όμως όταν μιλάμε για τον «άρχοντα» των κρίκων όλα είναι δυνατά και εν τέλει ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των κρίκων στη Ντόχα και να συγκεντρώσει βαθμολογία 15. 500 ανεβαίνοντας έτσι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Παράλληλα εξασφάλισε και τη πρόκριση για το Τόκιο και τους φετινούς ολυμπιακούς αγώνες. Ας θυμηθούμε τις αλησμόνητες προσπάθειες του χρυσού παγκόσμιου πρωταθλητή Λευτέρη Πετρούνια

Όταν έγραψε ιστορία με το ολυμπιακό χρυσό στο Ρίο.
Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής αν και είχε αρκετές διακρίσεις στην καριέρα του με αρκετά χρυσά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις, του έλειπε το σπουδαιότερο επίτευγμα, ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Το 2016 και το Ρίο της Βραζιλίας όμως ήταν η γη της επαγγελίας για τον Λευτέρη Πετρούνια και το ολυμπιακό του πεπρωμένο.
Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό των κρίκων με βαθμολογία 16.000, αλλά και με άριστη προσγείωση, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, κάνοντας για μία ακόμη φορά την Ελλάδα υπερήφανη.
Με δάκρυα συγκίνησης ο προπονητής του Δημήτρης Ράφτης, υποδέχτηκε το δεύτερο χρυσό για τη χώρα μας στη διοργάνωση και ο Λευτέρης τον αγκάλιαζε με πάθος για το σπουδαίο επίτευγμα.

Από τη συλλογή του το μόνο μετάλλιο που έλειπε ήταν το ολυμπιακό όπως προείπαμε . Εμπόδιο σε αυτόν τον στόχο αποτέλεσαν οι δύο Κινέζοι Γιανγκ Λιου και Χάο Γιόου, καθώς και ο Βραζιλιάνος κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου, Αρτούρ Ζανέτι.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας όμως, απέδειξε ότι έχει μάθει να νικάει όλα τα εμπόδια! Στις πρώτες του δηλώσεις συγκινεί με τα λόγια του : «Ναι, ρε φίλε! Ναι ρε Ελλάδα. Πάμε Ελλάδα, σε κάθε δήλωσή μου, γιατί έχουμε ψυχή και πάμε όπου μάς αξίζει. Το ότι ακούγεται ο Εθνικός Ύμνος είναι το σημαντικότερο σημείο για εμένα. Το αφιερώνω στον πατέρα μου, τον προπονητή μου και την Ελλάδα. Μου αρέσει που ακούγεται ο Ζορμπάς στο στάδιο.»

Η υπέρβαση του 2018 με «έναν ώμο»

Το 2018 ήταν εκ των πραγμάτων απλά μυθικό για τον Λευτέρη Πετρούνια. Η Αρχή του παραμυθιού γίνεται με το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής που διεξήχθη στη Γλασκώβη.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης συγκέντρωσε 15,333 βαθμούς και αυτό ήταν το 8ο συνεχόμενο χρυσό που κατακτούσε τους τελευταίους 22 μήνες.

Τον Αύγουστο του 2018 ο Πετρούνιας αναδείχθηκε για 4η συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής Ευρώπης με 15.466 βαθμούς στον τελικό των κρίκων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη Γλασκώβη, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Ιταλού Γιούρι Κέκι.

Την σπουδαία επιτυχία του ακολούθησε με την κατάκτηση για τρίτη φορά του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα τον Νοέμβριο του 2018, με 15.366 . Αξιοσημείωτο είναι πως “κατέβηκε” στην Ντόχα όντας τραυματίας και έχοντας ως εκκρεμότητα ένα χειρουργείο στον ώμο που έκανε λίγες εβδομάδες αργότερα το 2018.

Η τραγωδία του 2015 που τον έβγαλε πιο δυνατό

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, η ζωή του Λευτέρη Πετρούνια άλλαξε στις 7 Σεπτεμβρίου του 2015. Τότε έχασε τον αγαπημένο του πατέρα και δήλωσε πως από εδώ και πέρα ότι και να κάνει στην καριέρα του θα το αφιερώνει σε εκείνον. Το πρώτο μετάλλιο και φυσικά χρυσό ήρθε μερικές ημέρες αργότερα.

Στις 27 Σεπτεμβρίου κατέκτησε το χρυσό στο Γκράν Πρι του Σομπατέλι με 16.200 βαθμούς που αποτελεί και την κορυφαία επίδοση της καριέρας του. Είχαν προηγηθεί στις 18 Απριλίου στο Μονπελιέ το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής και στις 20 Ιουνίου το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, στους πρώτους Ευρωπαϊκούς αγώνες που έγιναν στο Μπακού.

Στις 31 Οκτωβρίου κατέκτησε το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ενόργανης γυμναστικής, στη Γλασκώβη με 15,800 βαθμούς.

Η διάκριση του δίνει και το «εισιτήριο» της απευθείας πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο εκεί που λίγο αργότερα θα κατακτήσει το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο και θα γράψει ιστορία καθώς ήταν το πρώτο για την ελληνική γυμναστική μετά από αυτό του Δημοσθένη Ταμπάκου το 2004 στη Αθήνα.
onsports.gr
Διαβάστε επίσης:

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας

 

Νίκος Χαλκιαδάκης :Το lockdown στη Μύκονο «πάγωσε» τις κρατήσεις» και στην Κρήτη.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics