Breaking News
05 Ιουνίου 2016

Ο Valentino Rossi πήρε μία τεράστια νίκη έπειτα από επική μάχη με τον Marc Marquez, με τους δυο τους να αφιερώνουν τον αγώνα τους στον Luis Salom που σκοτώθηκε την Παρασκευή.



Αυτή είναι η αγέλη των MotoGP και έχει τον δικό της τρόπο να τιμά κάθε μέλος της που φεύγει. Την Κυριακή 5/6 στην Catalunya, σχεδόν δύο 24ωρα μετά το θάνατο του Luis Salom στο FP2 της Moto2, διεξήχθη ένας από τους καλύτερους και θεαματικότερους αγώνες στην ιστορία της μεγάλης κατηγορίας, με τους δυο πρωταγωνιστές, τον Valentino Rossi και τον Marc Marquez να δίνουν μια τρομερή παράσταση ενώπιον 100 και πλέον χιλιάδων θεατών που κατέκλυσαν την πίστα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Μεγάλος νικητής ήταν ο Doctor που επέστρεψε στις νίκες στην Catalunya μετά το 2009 και την επικράτησή του επί του Jorge Lorenzo σε ένα επικό φινάλε, που έχει μείνει βαθιά χαραγμένο στις μνήμες των φίλων του σπορ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή τη φορά αντίπαλος του 37χρονου πολυπρωταθλητη στη μάχη για τη νίκη ήταν ο Marquez. Ήταν η πρώτη φορά μετά τα όσα συνέβησαν πέρσι στη Sepang που οι δυο τους βρέθηκαν να παλεύουν για τη νίκη σε αγώνα. Και το αποτέλεσμα αυτή τη φορά ήταν εντυπωσιακό για το κοινό…

O Rossi δεν έκανε την καλύτερη δυνατή εκκίνηση, καθώς από πέμπτος βρέθηκε προσωρινά στην όγδοη θέση. Σύντομα όμως κατάφερε να ανακάμψει και μέχρι τον δεύτερο γύρο να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση. Μπροστά του είχα τον Lorenzo που από την εκκίνηση πήρε την πρωτοπορία και τον poleman Marquez που ακολουθούσε κατά πόδας.

Και οι τρεις τους, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των αναβατών, είχαν κάνει την ίδια επιλογή όσον αφορά στα λάστιχα (σκληρές γόμες μπροστά και πίσω).

Οι δυο Ισπανοί μπροστά δεν μπορούν να χτίσουν διαφορά και ο Rossi που έχει καλύτερο ρυθμό αυτό το διάστημα πλησιάζει με άγριες διαθέσεις. Στον πέμπτο γύρο περνάει τον Marquez ξεσηκώνοντας το πλήθος, ενώ στον επόμενο έρχεται η σειρά του Lorenzo ο οποίος έχει αρχίσει να χάνει έδαφος. Ο Rossi τίθεται πλέον επικεφαλής την ώρα που ο ομόσταβλός του μέσα σε λίγα μέτρα βρίσκεται από την πρώτη θέση στην τρίτη, έχοντας χάσει θέση και από τον Marquez.

Και τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα για τον “Por Fuera” που δεν μπορεί να οδηγήσει όπως θα ήθελε τη M1 του, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες με τα ελαστικά. Στον όγδοο γύρο είναι η σειρά του Pedrosa να τον περάσει, ενώ στον 11ο χάνει άλλη μια θέση, αυτή τη φορά από τον Vinales.

H καταστροφή όμως έρχεται στον 16ο γύρο όταν ο Iannone εξαπολύει την επίθεσή του στη στροφή 10, χάνει όμως τα φρένα και πέφτει πίσω από τον Lorenzo! Και οι δυο στα χώματα, εκτός αγώνα! Ο Ιταλός αναγνωρίζει το λάθος του, πλησιάζει να του ζητήσει συγνώμη, αλλά ο Lorenzo τον σπρώχνει εκνευρισμένος. Ένας αγώνας που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Πρωταθλητή, εξελίχθηκε σε εφιάλτης.

Μπροστά, Rossi και Marquez έχουν αποσπαστεί από τον Pedrosa και τα δίνουν όλα για τη νίκη. Ο Ισπανός, μάλιστα, σε μια στιγμή πιέζει τόσο που οριακά, με το γόνατο, γλυτώνει την πτώση. Δεν τα παρατάει όμως. Συνεχίζει να τα παίζει όλα για όλα. Από τον 20ο μέχρι και τα μισά του 24ου γύρου εξελίσσεται ένα θρίλερ. Ο Marquez εξαπολύει τις επιθέσεις του και στον 22ο γύρο καταφέρνει να περάσει μπροστά. Μπαίνοντας στον 23ο όμως, στο τέλος της ευθείας εκκίνησης/τερματισμού, ο Rossi περνά ξανά μπροστά. Ο Marquez δεν τα παρατά, αλλά ένα λάθος που κάνει στη στροφή 7 στα μισά του 24ου γύρου τον θέτει εκτός μάχης διεκδίκησης της νίκης. Ο Ιταλός αποκτά οχτώ δέκατα διαφορά, ο Ισπανός βλέποντας ότι δεν μπορεί να καλύψει το έδαφος, συμβιβάζεται με τη δεύτερη θέση.

Με αυτόν τον τρόπο ο Rossi πανηγύρισε την 10η νίκη του στην Catalunya (επτά στη μεγάλη κατηγορία), την 114η συνολικά στην καριέρα του στα GP και την 88η στη μεγάλη κατηγορία…

Η πρώτη φορά που δίνουν τα χέρια μετά τα όσα συνέβησαν πέρσι στη Sepang… Κάτι είναι κι αυτό…
sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics