Breaking News
11 Οκτωβρίου 2019


Πραγματοποιήθηκε η απονομή για το Νόμπελ Ειρήνης 2019, το οποίο δόθηκε στον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας Αμπί Αχμέντ.

 

Είναι ο άνθρωπος που σταμάτησε τον πόλεμο μεταξύ Αιθιοπίας και Ερυθραίας

Ο Αμπί Αχμέντ ήταν το δεύτερο φαβορί στις λίστες των γραφείων στοιχημάτων, μετά την Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Ο φετινός νικητής θεωρείται από πολλούς ως ο άνθρωπος που θα λυτρώσει την πατρίδα του από την εθνοτική βία και την πολιτική ανασφάλεια. Κάθισε στην πρωθυπουργική καρέκλα της Αιθιοπίας στις δύο Απριλίου του 2018, με μία πλούσια ατζέντα ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων.

Έκτοτε, απελευθέρωσε χιλιάδες πολιτικούς κρατουμένους, επανέφερε σε λειτουργία εκατοντάδες «λογοκριμένους» ιστοτόπους, τερμάτισε την εμπόλεμη κατάσταση με την Ερυθραία, υπογράφοντας ιστορική «κοινή διακήρυξη ειρήνης και φιλίας», ήρε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και προώθησε το άνοιγμα κομβικών οικονομικών τομέων σε ιδιώτες επενδυτές – μεταξύ αυτών και τον κρατικό αερομεταφορέα.

Φέτος, για το Νόμπελ Ειρήνης υπήρχαν 301 υποψήφιοι -223 άτομα και 78 οργανισμοί.

Οι περσινοί νικητές
Ντένις Μακουέγκε και Νάντια Μουράντ είναι τα δύο πρόσωπα που μοιράστηκαν το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης πέρυσι. Ο γυναικολόγος Ντένις Μακουέγκε βραβεύτηκε για το έργο του, καθώς έχει περιθάλψει θύματα σεξουαλικής βίας στο Κονγκό, ενώ η ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Νάντια Μουράντ είναι μια γυναίκα που κατάφερε να ξεφύγει από τα δίχτυα του Ισλαμικού Κράτους όπου κάποια στιγμή είχε πέσει ως «σκλάβα του σεξ».

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics