Breaking News
05 Μαρτίου 2016

Οι χιλιάδες επισκέπτες της Ρώμης δεν χάνουν την ευκαιρία να πετάξουν ένα κέρμα στα νερά κάνοντας μία ευχή
Από τα πιο γνωστά και εμβληματικά μνημεία της Ρώμης η Φοντάνα ντι Τρέβι, αποτελεί σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της «αιώνιας πόλης».



Το μνημείο, αντλεί νερό από το αποκαλούμενο «υδραγωγείο της παρθένου», το οποίο βρισκόταν σε χρήση από το 19 π.Χ., όταν ο Αγρίπας μετέφερε τα νερά στο σημείο αυτό.
Η Φοντάνα ντι Τρέβι έχει μια μακρά παράδοση: αν σταθεί κάποιος με την πλάτη στο σιντριβάνι και πετάξει ένα κέρμα πάνω από τον αριστερό του ώμο σας εγγυάται ένα ταξίδι επιστροφής στην «αιώνια πόλη».
Πού πηγαίνουν όμως τα κέρματα που συγκεντρώνονται στον πυθμένα του μνημείου;

t
Σύμφωνα με το περιοδικό Travel and Leisure, κάθε ημέρα ειδικά συνεργεία συγκεντρώνουν από το μνημείο κέρματα αξίας περίπου δύο χιλιάδων δολαρίων. Σε εβδομαδιαία βάση, το ποσό αυτό φτάνει τα 15 χιλιάδες δολάρια, ενώ κάθε χρόνο εκτιμάται ότι ένα εκατομμύριο δολάρια ή περίπου 920 χιλιάδες ευρώ σε κέρματα συλλέγονται από τη Φοντάνα ντι Τρέβι.
Η ρωμαιοκαθολική φιλανθρωπική οργάνωση Caritas, η οποία έχει αναλάβει τον καθαρισμό του μνημείου, διανέμει τα χρήματα στους απόρους. Η ίδια οργάνωση, μάλιστα, άνοιξε ένα σούπερ μάρκετ χαμηλού κόστους το 2008, προκειμένου να εξυπηρετούνται όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Άλλα διάσημα σιντριβάνια καθαρίζονται πιο αραιά, με τα χρήματα επίσης να δίνονται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.
BEL
Το σιντριβάνι Μπελάζιο στο Λας Βέγκας μαζεύει περίπου 12.000 δολάρια τον χρόνο, τα οποία δίδονται σε απόρους. Ένα γιγαντιαίο κενό στο κέντρο του σιντριβανιού χρησιμοποιείται για να αφαιρέσει τα κέρματα από τον πυθμένα.
Τέλος, στα σιντριβάνια της Disney World στη Φλόριντα συγκεντρώθηκε ποσό 18.000 δολαρίων την περασμένη χρονιά, το οποίο δόθηκε σε ανάδοχες οικογένειες.
disn


newsbomb.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics