Breaking News
19 Μαΐου 2024

«Χάλκινος» στο Ευρωπαϊκό ο Νίκος Ζίνισα
Στην 8η θέση της Ελληνορωμαϊκής η Ελλάδα

 


Ιστορία έγραψε στο Λουτράκι ο Νίκος Ζίνισα. Ο νεαρός πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 44 κιλά και χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στην Ελληνορωμαϊκή σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U15.

Ο Έλληνας πρωταθλητής που ξεχώρισε με την παρουσία του στην παλαίστρα την Παρασκευή (17/5) κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει το Σάββατο (18/5) τη δουλειά, την επιμονή και την αποφασιστικότητά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στον τελικό για το χάλκινο μετάλλιο αντιμετώπισε στον ελληνικό «εμφύλιο» τον Δημήτρη Δημόπουλο και με πολύ μεγάλη προσήλωση στον στόχο του και τεράστια αποφασιστικότητα άνοιξε τον δρόμο για το τρίτο σκαλί του βάθρου.

Στο ματς έδειξε εξ αρχής να ελέγχει τον αγώνα και προηγήθηκε 3-0. Ο Δημόπουλος μείωσε σε 3-1, ωστόσο ο Ζίνισα έφτασε το σκορ στο υπέρ του 5-1. Ο Δημόπουλος στη συνέχεια δεν βρήκε τις απαντήσεις με αποτέλεσμα στο τέλος του ματς ο Νίκος Ζίνισα να πανηγυρίσει για το σπουδαίο επίτευγμά του.

Ο Νίκος Ζίνισα στα ρεπεσάζ των 44 κιλών συνέχισε την εκπληκτική του πορεία στο Ευρωπαϊκό. Αντιμετώπισε τον ανεξάρτητο αθλητή Σαλία με φόντο τον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο και στο τέλος πανηγύρισε την μεγαλειώδη επιτυχία του. Σε μία έντονη και δραματική αναμέτρηση ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε, όμως ο αντίπαλος του έφερε το ματς στα μέτρα του με το σκορ στο υπέρ 8-2. Η αντίδραση του Ζίνισα ήταν άμεση. Μείωσε σε 8-6, ενώ με την χαμένη ένταση των αντιπάλων το σκορ έφτασε στο 8-7. Ο Σαλία προηγήθηκε 10-7, όμως οι 4 πόντοι που κέρδισε ο νεαρός του έδωσαν την τεράστια νίκη με το τελικό 11-10.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
ADVERTISING

Να σημειωθεί ότι ο Ζίνισα αποκλείστηκε από τον ανεξάρτητο αθλητή Κριβοσέεβ, ενώ νωρίτερα απέκλεισε κατά σειρά και με εμφατικό τρόπο τον Πολωνό Ζολτόβσκι και τον Ιταλό Στρίπολι. Ο Κριβοσέεβ είχε νικήσει στον ημιτελικό τον Δημήτρη Δημόπουλο.

Η παρουσία του τελευταίου στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο μόνο τυχαία δεν ήταν. Στα προκριματικά, ο Δημόπουλος πραγματοποίησε δυναμική εκκίνηση. Αρχικά αντιμετώπισε τον Εσθονό Καλιόλα και έδειξε εξ αρχής ότι θα είναι ο πρωταγωνιστής. Με τεχνική υπεροχή προκρίθηκε πανηγυρικά στην φάση των «16», όπου προσέφερε φοβερό θέαμα και έντονες συγκινήσεις, αποκλείοντας με πτώση τον Ιταλό Αρμενίσε. Με τρομερή επιμονή, πίστη στις δυνάμεις του και αποφασιστικότητα στη συνέχεια πανηγύρισε την είσοδό του στα ημιτελικά. Μπορεί να βρέθηκε να χάνει 2-0 από τον Βούλγαρο Μάρκοφ, ωστόσο αντέδρασε και με καταλυτική ενέργεια σημείωσε τεράστια επιτυχία, καθώς προκρίθηκε στα ημιτελικά με τεχνική υπεροχή. Στο ματς της ζώνης των μεταλλίων αντιμετώπισε τον ανεξάρτητο αθλητή Κριβοσέεβ. Σε έναν αγώνα που οι δύο αντίπαλοι έριξαν το βάρος τους στην τακτική, η πρόκριση κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ο Δημόπουλος κατόρθωσε να προηγηθεί με 1-0, αλλά η αντίδραση του Κριβοσέεβ διαμόρφωσε το σκορ στο 4-1. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε όμως απάντηση. Μείωσε σε 4-3 και βρέθηκε μια ανάσα από τη μεγάλη ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Πέμπτος στα 57 κιλά της Ελληνορωμαϊκής ο Σαράπης
Στα 57 κιλά της Ελληνορωμαϊκής ο Δημήτρης Σαράπης εξαργύρωσε την σπουδαία πορεία που έκανε στα προκριματικά με την πρόκρισή του στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής αντιμετώπισε τον Ουκρανό Νασίμποφ, σε ένα παιχνίδι που αιφνιδιάστηκε με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να υπερκεράσει το εμπόδιο του αντιπάλου του.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στον πρώτο του αγώνα χρειάστηκε κάτι λιγότερο από ένα λεπτό για να επικρατήσει με τεχνική υπεροχή του Ισραηλινού Ντοματιέφσκι. Χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στον αντίπαλό του πέρασε θεαματικά στα προημιτελικά και νίκησε με τεχνική υπεροχή και τον Πολωνό Ζιγκούλσκι φτάνοντας με… αέρα στην οκτάδα. Η προέλασή του συνεχίστηκε, καθώς στα προημιτελικά πρόσθεσε άλλη μία εκπληκτική εμφάνιση, καθώς εκτροχίασε με 6-1 και τον Εσθονό Βααρτνού.

Στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο οδηγήθηκε μετά τον ημιτελικό με τον ανεξάρτητο αθλητή Τίτσκιν.

Από εκεί και πέρα, στα ρεπεσάζ των 62 κιλών ο Οβόντ Πουρσανίδης αντιμετώπισε τον Ρουμάνου Ντεάτσου. Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε να χάνει 3-0, ωστόσο μείωσε σε 3-2 και αναπτέρωσε τις ελπίδες του για νίκη. Με μεγάλη δύναμη και αποφασιστικότητα προηγήθηκε 4-3 αρχικά και 6-3 στη συνέχεια, πανηγυρίζοντας τη σπουδαία νίκη με το τελικό 7-5, μετά από χαμένη ένσταση των Ρουμάνων. Στη συνέχεια έδωσε μάχη για να μπει στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο. Αντιμετώπισε τον Μεζλουμιάν από την Αρμενία, αλλά δεν τα κατάφερε. Να θυμίσουμε ότι την Παρασκευή (17/5) αντιμετώπισε τον Αρμένιο Ναζαριάν.

Ο Άγγελος Βασδέκης στα 41 κιλά βρήκε απέναντί του τον ανεξάρτητο αθλητή Αμπντουλμουσλίμοφ και κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να βρει τον τρόπο να φτάσει στη νίκη. Ο νεαρός, αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο χάνοντας 6-0, αντέδρασε, μείωσε αρχικά με μία εντυπωσιακή κίνηση σε 6-4 και στη συνέχεια κατάφερε να ισοφαρίσει σε 6-6. Από εκεί και πέρα, ο Αμπντουλμουσλίμοφ εκμεταλλεύτηκε την κούρασή του και πήρε τελικά την πρόκριση.

Ο Παύλος Τσεντίδης έφτασε πολύ κοντά στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο στα 48 κιλά της Ελληνορωμαϊκής. Στα ρεπεσάζ της κατηγορίας ο Έλληνας πρωταθλητής δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του ανεξάρτητου αθλητή Σεμανένκα και έχασε την ευκαιρία του.

Τέλος, ο Πολύκαρπος Σερβετάς στα 68 κιλά των ρεπεσάζ αντιμετώπισε τον Αζέρο Μαμάντοφ. Προσπάθησε να πάρει τους απαραίτητους πόντους για να φτάσει στη νίκη, όμως έμεινε εκτός συνέχειας. Την Παρασκευή (17/5) ξεκίνησε με πρόκριση απέναντι στον Σλοβάκο Ραΐκοβιτς, όμως στη συνέχεια ο ανεξάρτητος αθλητής Ντιακονίτσα αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Στην 8η θέση της Ελληνορωμαϊκής η Ελλάδα
Με συγκομιδή 33 βαθμών ολοκλήρωσε η ελληνική αποστολή την παρουσία της στην Ελληνορωμαϊκό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U15 του Λουτρακίου και πλασαρίστηκε στην 8η θέση ανάμεσα σε 25 χώρες.

Στην πρώτη θέση ανέβηκε το Αζερμπαϊτζάν με 158 βαθμούς και ακολούθησαν η Ουκρανία με 93 και η Αρμενία με 92.

Τους 15 βαθμούς χάρισε στην Ελλάδα ο Νίκος Ζίνισα με το χάλκινο μετάλλιο και την 3η θέση στα 44 κιλά, ενώ ακόμα 10 βαθμούς έδωσε ο Δημήτρης Σαράπης με την 5η θέση στα 57 κιλά. Ακόμα 4 βαθμούς πρόσθεσε στην ελληνική συγκομιδή Γιώργος Χονδρονάσιος με την 9η θέση στα 38 κιλά, ενώ από 2 έδωσαν ο Παύλος Τσεντίδης στα 48 κιλά και ο Οβόντ Πουρσανίδης στα 62 κιλά.

Από εκεί και πέρα ο Δημήτρης Δημόπουλος πήρε την 5η θέση στα 44 κιλά, ενώ την 11η θέση πήρε ο Πολύκαρπος Σερβετάς στα 68 κιλά. Στη 12η θέση πλασαρίστηκε ο Ανάργυρος Σπυριδάκης στα 52 κιλά, ενώ στην ίδια κατηγορία ο Μιχάλης Τζημούρτος κατετάγη 17ος.

Παράλληλα, την 13η θέση κατέλαβε ο Άγγελος Βασδέκης στα 41 κιλά και στην ίδια κατηγορία ο Χαράλαμπος Μπούζας τερμάτισε 21ος. Αγωνίστηκαν επίσης ο Στέφανος Βασδέκης (18ος, 85κ.) και Σωτήρης Βούζας (20ος, 75κ.)

Στην 9η θέση της Ελευθέρας η Ελλάδα
Με συγκομιδή 23 βαθμών ολοκλήρωσε η ελληνική αποστολή την παρουσία της στην Ελευθέρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U15 του Λουτρακίου και πλασαρίστηκε στην 9η θέση ανάμεσα σε 26 χώρες.

Στην πρώτη θέση βρέθηκε το Αζερμπαϊτζάν με 140 βαθμούς και ακολούθησαν η Γεωργία με 109 και η Τουρκία με 104.

Τους 15 βαθμούς χάρισε στην Ελλάδα ο Γιάννης Ζεϊτουνιάν με το χάλκινο μετάλλιο και την 3η θέση στα 48 κιλά, ενώ ακόμα 8 έδωσε ο Δημήτρης Λοϊζίδης, ο οποίος κατέλαβε την 7η θέση στα 85 κιλά.

Στα 41 κιλά ο Μιχαήλ Λαναράς πήρε την 12η θέση, ενώ στην ίδια θέση βρέθηκε και ο Σάββας Ιακωβίδης στα 62 κιλά. Στα 44 κιλά ο Χαράλαμπος Τοπάλοφ πλασαρίστηκε στην 14η θέση, ενώ στην ίδια κατηγορία ο Άαρον Μακρίδης κατετάγη 21ος.

Τρεις αθλητές κατέλαβαν την 16η θέση. Στα 48 κιλά ο Ιωάννης Κεσίδης, στα 52 κιλά ο Θεόδωρος Τσιρίποφ και στα 75 κιλά ο Αλέξανδρος Μεϊντής. Από εκεί και πέρα, αγωνίστηκαν και οι Κωνσταντίνος Μουρτζιλάκης (75 κιλά, 19ος), Αχμέτ Κούρου (41 κιλά, 20ος), Γιώργος Αλίδης (57 κιλά, 21ος) και Αλέξανδρος Σερετίδης (38 κιλά, 25ος).

zougla.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

 

 

 

 

 

Ο ΠΑΟΚ νικησε στην έδρα του Άρη με σκορ 2-1 και κατέκτησε το πρωτάθλημα της Super League

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics