Breaking News
02 Μαΐου 2020

Leoforos
Η διεθνής διαγώνια του Παναθηναϊκού, Μαρία Οικονομίδου, αποκαλύπτει στην «Πράσινη» τι επιλέγει να κάνει αυτή την περίοδο, που όπως όλος ο κόσμος έτσι και εκείνη #Μένει Σπίτι

 

Η διαγώνια του Παναθηναϊκού, Μαρία Οικονομίδου μιλάει στην «Πράσινη» για το ποιους τρόπους έχει βρει για να περνάει τις ημέρες στην καραντίνα, προτείνει σειρές και βιβλία καθώς και τρόπους εκγύμνασης στο σπίτι ή στην ύπαιθρο.
Η 27χρονη διεθνής αθλήτρια του «τριφυλλιού», ακολουθεί το πρόγραμμα διατροφής και πρόγραμμα γυμναστικής που της έχει δώσει το τεχνικό τιμ της ομάδας, προκειμένου να διατηρείται σε καλή φυσική κατάσταση, όπως κάνουν όλες οι αθλήτριες του Παναθηναϊκού καθώς δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την έκβαση του φετινού πρωταθλήματος. Ενώ παρακολουθεί σειρές και ταινίες στο Netflix, παίζει επιτραπέζια και περπατάει την ύπαιθρο!

Ποια είναι η ρουτίνα σου τώρα στη διάρκεια της καραντίνας προκειμένου να διατηρείσαι σε φόρμα;
«Από τότε που ξεκίνησε η καραντίνα και εφαρμόζονται τα μέτρα με το #Μένουμε σπίτι, έχουν αλλάξει πολύ τα ωράριά μου, δεν καταναλώνω την ενέργεια όπως όταν είχαμε προπονήσεις, καθώς έχει αλλάξει η καθημερινότητά μου πολύ. Δεν ξυπνάω πολύ νωρίς το πρωί, γιατί κοιμάμαι πλέον πιο αργά. Προσπαθώ όμως να τηρώ το πρόγραμμά μου κάθε μέρα, να τρώω ένα καλό πρωινό και να κάνω κάποιο είδος γυμναστικής, περπάτημα, τρέξιμο ή γυμναστική στο σπίτι. Ενώ τρώω και ένα φρούτο το απόγευμα για να έχω μια σωστή διατροφή. Το υπόλοιπο πρόγραμμά μου είναι να παίζω επιτραπέζια και να βλέπω στο Netflix ταινίες και σειρές».

Τι κάνεις για μη σου λείπουν τα αγαπημένα σου πρόσωπα; Επιλέγεις skype, facetime ή το τηλέφωνο;
«Μου λείπει πολύ η οικογένειά μου, που είναι στη Θεσσαλονίκη. Είναι το μεγαλύτερο διάστημα που δεν έχω πάει σπίτι μου να τους δω. Θα αρκεστώ στο τηλέφωνο και στις βιντεοκλήσεις. Προσπαθώ να μιλάω μία ή δυο φορές τη μέρα μαζί τους, όπως κάνω και με τους φίλους μου, που δε μπορώ να τους δω αυτήν την περίοδο. Μου λείπει πάρα πολύ η ομάδα μου και η καθημερινότητά μου. Το βόλεϊ είναι για μένα είναι η ζωή μου. Μετά την οικογένειά μου είναι το δεύτερο πράγμα που μου λείπει τόσο πολύ αυτήν την περίοδο».

PHOTO GALLERY1/2

End of break ads in 10s

Ποιες είναι οι συμβουλές σου προς τον κόσμο ώστε να περάσει όσο το δυνατόν καλύτερα την καραντίνα;
«Ο καθένας βιώνει την καραντίνα με διαφορετικό τρόπο. Δε περιμέναμε ότι θα γίνει κάτι τέτοιο έτσι ξαφνικά, όπως η πανδημία του κορονοϊού. Ο καθένας λοιπόν πρέπει να κάνει πράγματα που να είναι κοντά στην δική του καθημερινότητα, προκειμένου να μπορέσει να ξεπεράσει αυτήν την κατάσταση. Θεωρώ πολύ καλό να βγαίνει ο κόσμος να περπατάει έξω, να παίρνει καθαρό αέρα, να κάνει οποιαδήποτε είδους άθλησης σε εξωτερικό χώρο. Πιστεύω ότι είναι κάτι που βοηθάει πολύ στην περίοδο της καραντίνας. Καλό είναι επίσης να ενημερωνόμαστε από έγκυρα μέσα για τον ιό και την κατάσταση στην χώρα μας αλλά και παγκοσμίως, γιατί η παραπληροφόρηση μας δημιουργεί ακόμη περισσότερο άγχος και αρνητικά συναισθήματα, που δεν βοηθούν στο να αντέξουμε την καραντίνα».

Ποιες σειρές και βιβλία είδες και διάβασες πρόσφατα και προτείνεις;
«When They See us, OZARK, You και Elite προτείνω από σειρές. Και από βιβλία το «Να σου πω μια ιστορία» του συγγραφέα, γιατρού και ψυχοθεραπευτή, Χόρχε Μπουκάι και το «Super brain» από τον διάσημο συγγραφέα και γιατρό Ντίπακ Τσόπρα».

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics