Breaking News
16 Ιουνίου 2021

Η Ειρήνη Καρούσου μπήκε δυναμικά στη σεζόν και η 19χρονη αναβάτης του Κρόνου Νίκαιας μιλά στο Sports3.gr για την πορεία της, τις φιλοδοξίες της και τα όνειρά της
Δημήτρης Ντζάνης by Δημήτρης Ντζάνης


Η αγωνιστική δράση στην ποδηλασία άρχισε δειλά-δειλά δίνοντας την ευκαιρία σε αθλητές και αθλήτριες να βρεθούν ξανά σε θέση εκκίνησης. Και ένα από τα πρόσωπα που έχουν πρωταγωνιστήσει στο ξεκίνημα της σεζόν είναι η Ειρήνη Καρούσου. Η 19χρονη αναβάτης του ΠΣ Κρόνος Νίκαιας, μετρά ήδη δύο πρώτες θέσεις σε αγώνες αντοχής.

Πρώτα στον ιστορικό 43ο Γύρο «Θυσίας» από την Πάτρα στα Καλάβρυτα και την περασμένη Κυριακή στο τοπικό πρωτάθλημα Αττικής στην Τανάγρα. Νίκες που ήρθαν με βασική αντίπαλο την πολύπειρη Βαρβάρα Φασόη, στοιχείο που προσδίδει μεγαλύτερη αξία σε αυτές. Κι ενώ στο τέλος της εβδομάδας (18-20/6) έρχεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου ανδρών-γυναικών στη Λάρισα.

«Ένα μεγάλο μπράβο Ειρήνη Καρούσου. Μεγάλη μου η χαρά να βλέπω το νέο αίμα της γυναικείας ποδηλασίας να ανεβαίνει». Αυτά έγραφε η Βαρβάρα Φασόη μετά τον αγώνα στον 43ο Γύρο «Θυσίας».

«Αυτή η διαδρομή Πάτρα-Καλάβρυτα είναι από τις αγαπημένες μου, την είχα τρέξει για πρώτη φορά το 2019 και την είχα ερωτευτεί. Τώρα ήταν ο πρώτος μου αγώνας ύστερα από σχεδόν έξι μήνες. Η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα, αλλά είχα κάνει πολλή προπόνηση. Με την Βαρβάρα έχω αρχίσει να τρέχω από το 2018. Κάθε φορά με βοηθούσε να ανέβω επίπεδο, να φθάσω στα όριά μου, να γίνομαι καλύτερη» δηλώνει στο Sports3.gr η Ειρήνη Καρούσου.

Η Ειρήνη Καρούσου ανάμεσα στη Βαρβάρα Φασόη (αριστερά) και την Αθηνά Χατζηστύλη

H αγάπη για το mountain

Αρχίζοντας την ποδηλασία δίπλα στον αδελφό της Αλέξανδρο κι από τις ακαδημίες της ΑΕΚ το 2015, η νεαρή από νωρίς έδειξε το ταλέντο της.

«Το 2017 κατέλαβα τη 2η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων ορεινής ποδηλασίας στη Ναύπακτο. Από εκεί κατάλαβα πως θα έπρεπε να το πάρω πιο σοβαρά» σημειώνει η Ειρήνη Καρούσου.

Φοιτήτρια στη Σχολή Εκπαιδευτικών Μηχανολόγων-Μηχανικών, η Καρούσου το 2018 μεταπήδησε στο Κρόνο Νίκαιας. Την ίδια χρονιά ήρθαν οι νίκες στα πρωταθλήματα κορασίδων ορεινής ποδηλασίας στις Σέρρες και δρόμου στο Κατσιμίδι.

«Τον Κρόνο τον αγαπάμε πολύ, είναι η καλύτερη ομάδα» επισημαίνει, γελώντας η Καρούσου, η οποία παρά τις φετινές της νίκες στο δρόμο, δηλώνει λάτρης του mountain bike.

«Η αλήθεια είναι πως μου αρέσει πιο πολύ η ορεινή ποδηλασία, βρισκόμαστε μέσα στη φύση, πατάμε το χώμα, κάνουμε διάφορα τεχνικά σημεία. Βέβαια ο προπονητής μου, Γιώργος Μανιάτης, θέλει να με ρίξει στο δρόμο. Όμως με ποδήλατο mountain ξεκινούν οι περισσότεροι» επισημαίνει.

«Μόνη διέξοδος το εξωτερικό»

Από τη φετινή περίοδο μπαίνει στην κατηγορία των γυναικών, μαζί με την Αλεξάνδρα Αδάμ και την Σοφία Λιοδάκη, η Ειρήνη Καρούσου αντανακλούν πάνω τους τις ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο στην ελληνική γυναικεία ποδηλασία. Κι εδώ έρχονται τα δύσκολα. Πώς θα στηριχτεί η νέα γενιά προκειμένου μέσα στα επόμενα χρόνια να συνθέσουν μια αξιόμαχη εθνική ομάδα γυναικών, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.

«Έχουν αρχίσει και ανεβαίνουν πολλά νέα κορίτσια. Ήδη είμαστε κάποιες καλές αθλήτριες, έξι δυνατά κορίτσια και το παλεύουμε όσο μπορούμε. Με τα χρώματα της εθνικής ομάδας έχω πάρει μέρος μέχρι τους Βαλκανικούς Αγώνες του 2019. Πέρυσι που ήταν να πάρουμε μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας, δεν μας έστειλαν. Δυστυχώς δεν υπάρχει η απαραίτητη βοήθεια, να μας αφήσουν να εξελιχθούμε, να δούμε λίγο το επίπεδό μας σε ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο. Από το σωματείο μου έχουμε μεγάλη βοήθεια, μας στηρίζουν σε όλες μας τις αποφάσεις» σημειώνει η αθλήτρια του Κρόνου Νίκαιας.

Πώς θα έρθει η εξέλιξη για τις αθλήτριες που βρίσκονται στην αρχή της διαδρομής τους; «Πιστεύω, μόνο αν φύγουμε για το εξωτερικό. Εδώ, δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Πρέπει να το ψάξουμε λίγο πιο πολύ εμείς. Θέλω να προοδεύσω στο άθλημα που τόσο πολύ μου αρέσει και έχω ανέβει επίπεδο. Ήδη ψάχνω ομάδα για να βγω προς τα έξω, γιατί εδώ δεν βλέπω τα πράγματα να προχωρούν.

Φωτό: Nassos Triantafyllou
«Όνειρο η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες»

Χρειάζεσαι να βρίσκεσαι δίπλα σε μεγάλους αθλητές, αυτοί σου δίνουν το κίνητρο, γνωρίζοντάς τους, βλέποντάς τους. Όπως ο Περικλής Ηλίας που έχουμε στην ομάδα μας, μας έχει βοηθήσει στο mountain. Έχω γνωρίσει ανθρώπους στο άθλημά μας που έχουν όρεξη και θέληση να βοηθήσουν. Ειδικά ο προπονητής της εθνικής ομάδας στην ορεινή ποδηλασίας, ο κύριος Κατσέλης, είχε μεγάλα όνειρα, αλλά συνήθως του τα έκοβαν» σημειώνει η Ειρήνη Καρούσου.

Και εφόσον αναφερόμαστε σε όνειρα, η 19χρονη πρωταθλήτρια καταλήγει: «Το μεγάλο όνειρο είναι η συμμετοχή μου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κυρίως στο mountain, (γέλια), όπου και να έρθει ευπρόσδεκτη θα είναι».
sports3.gr
Διαβάστε επίσης:

 Η ΕΙΟ στην ΓΓΑ: «Αγώνες με self test σε όποια νησιά δεν μπορούν να γίνουν rapid test»

 

Όλα τα ζώδια 16/06

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics